Ford разкри най-мощния модел в историята си

Новият Mustang Shelby GT500 получи мотор с над 700 коня
15 яну 2019 15:30, Красимир Ангелов
13
Ford разкри най-мощния модел в историята си
Снимкa: Ford

Компанията Ford представи на автосалона в Детройт най-радикалния вариант на купето Mustang. Това е версията Shelby GT500, която е получила 5,2-литров V8 с компресор, чиято мощност превишава 700 к.с. Това превръща автомобила в най-мощния модел на Ford в цялата история на марката.

Въпреки че като обем този двигател се доближава до мотора Voodoo, поставян на Mustang Shelby GT350, между двата агрегата няма почти нищо общо. Новият двигател е високооборотен, атмосферен, като благодарение на компресора Roots и течния интеркулер, мощността му превишава 700 к.с.

Специално за GT500 е разаботен нов алуминиев блок на мотора с увеличени канали за охлаждащата течност и маслото, а също така и усилени основни компоненти. Двигателят работи в комбинация с роботизирана скоростна кутия, която за първи път се поставя на Mustang. Това е 7-степенен агрегат Tremec с два съединителя, който сменя предавките за 100 милисекунди.

Водачът има на разположение 5 режима на работа на трансмисията и мотора, като сред тях са пистов и за драг-надпревари. Първият е предназначен за любители, които искат да се пробват на писта, а вторият – за ускорение на права отсечка.

Още информация и снимки на новия модел вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: fordMustang Shelby GT500
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
ХА-ха-ха, путинoпитеците пак умряха от злоба. Само му вижте мускулестата осанка на снимката, за да разберете, че такова нещо никога не можете да създадете в *** без пътища (те не ви и трябват де, то във феодализма с каруци се придвижват крепостниците). Скоро даваха едно младо момиче по ТВ-то, което каза, че мечтата му е да си купи Форд Мустанг някога. Жените се подмокрят много повече на такава кола, отколкото на БМВ и Мерцедес
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И После VW им тровели въздуха в Америка.... Този звяр дали някой Американски патриот му пука колко вредни емисии отделя???
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1.9 TDIТи.... голфа за кола ли го имаш?!
8
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
700 коня на американска кола е като да сложиш ракетен двигател на леген.............Тръм си го каза много точно.Европейците не ни искат скапаните коли.Няма какво да се добави.
7
11
 
3
 
! Отговори
1.9 TDI преди 5 години
Голфа ми е 700 коня
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SHELBY FANСуперчардър, а не турбо, но не е и атмосферен!
5
10
 
6
 
! Отговори
Бойкот на OLX преди 5 години
Краварите са по-гламави и от макетата даже...
4
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварски бракми, Москвича е много по надежден и функционален
3
0
 
9
 
! Отговори
nnn преди 5 години
До SHELBY FANТо си става ясно от статията, че двигателят е с принудително пълнене- с механичен компресор .
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на кой му дреме?
1
1
 
20
 
! Отговори
SHELBY FAN преди 5 години
Последно двигателят атмосферен ли е или е турбо? 700 конски сили от атмосферен двигател си е голямо постижение, но като се види, че има интеркулер и Roots нагнетател, въобще не е атмосферен двигателят.