Те са супер скъпи и мощни! Те са притежание на… полицията

Не всички униформени по света карат скучни, масови коли
21 яну 2019 07:10,
9
Те са супер скъпи и мощни! Те са притежание на… полицията
Снимка: Flickr

Не всички полицаи по света карат скучни, масови коли. В някои богати държави полицейските управления притежават бързи и модерни коли от най-ново поколение, а някои даже имат и единични бройки от уникални супер автомобили, каквито могат да си позволят само най-богатите, пише "Дарик".

Ето част от колите, които радват полицаите в различни страни по света:

Ford Focus RS - Великобритания
Магистралната полиция в Англия се сдоби с няколко бройки Focus RS. Те са с 350 коня, имат ускорение 4.7 секунди от 0 до 100 км/ч и дори бутон за дрифт режим.

Volvo V90 - Швеция
Шведите са заложили на родното автомобилостроене. Повечето от техните V90 са оборудвани с най-мощния бензинов мотор T6, който вдига 100 км/ч за 6.1 секунди.

Mercedes CLS Brabus Rocket - Германия
Тунинг-разработка от Ботроп, където се намира централата на BRABUS, превърна Mercedes-Benz CLS в Brabus Rocket - най-бързата полицейска кола в Германия. Невероятният автомобил е оборудван с битурбо двигател. Мощността му е 730 к.с., а максималната скорост - 363 км/ч. Към момента Brabus Rocket CLS V12 S е един от най-бързите полицейски автомобили с четири врати.

Alfa Romeo Giulia QV - Италия
Италианските полицаи притежават и модела Guilia Quadrifoglio Verde. Тя има мощност 510 конски сили и Двигателят и е V6 от Ferrari с мощност 510 к.с. Ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 3.9 секунди и има максимална скорост от 308 км/ч .

Spyker C8 - Холандия
Холандският производител на суперавтомобили е подарил една бройка местната полиция. Колата има 4.2-литров V8 от Audi R8. Максималната скорост на автомобила е 300 км/час, а ускорението от 0-100 км/ч става за едва 4,5 секунди.

Ford F-150 - САЩ
Най-продаваният автомобил в Америка съвсем естествено стигна и до полицията - двете разновидности за полицаите са оборудвани съответно с 5-литровия V8 и с 3.5-литровия EcoBoost. По-мощната вдига 100 км/ч само за 6.6 секунди.

Mercedes GLE 63 S Coupe - Австралия
Полицията в Австралия получи една бройка от тази кола от местния представител на Mercedes, за да се промотира безопасното шофиране. Този GLE има две турбини в добавка към 5.5-литровия си V8.

Aston Martin One-77 – Дубай, ОАЕ
Удивителният суперавтомобил на Aston Martin, със 7.3-литров V12 и 750 коня, бе произведен само в 77 екземпляра. Един от които се озова в ръцете на прословутата пътна полиция на Дубай, която разполага с най-голям брой супер автомобили в автопарка си.

Дубайската полиция има в гаража си и Ferrari FF, BMW i8, Lamborghini Aventador LP 700-4 и Bugatti Veyron която е и най-бързата сред всички полицейски коли в света със своята максимална скорост от 407 км/ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6В Москва виждам БМВ 1 масово По магистралите засичам ферари полицейско
6
0
 
1
 
! Отговори
КОКО преди 5 години
За нашите братлета рашенчетата с какви коли гонят бандюгите, те с тези Самари и джипчета душогубки нищо не пишат.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е за какво тия скорости от 300 до 400 км в час. По-добре да използват хеликоптери. Кого ще гониш с тия скорости. Нещо ми се струва необмислено.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите полицаи са най-екологичните- една Кия 60кончета и парното на МАХ.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NFS в реалността.
2
5
 
9
 
! Отговори
Бг поли преди 5 години
Опел Астра - по добра и бърза нема.
1
4
 
7
 
! Отговори
льольо преди 5 години
имат пари, кусат млеко