Бракуваните коли в Русе – загрозяват града, но...

Хората настояват за облекчен режим от общината
Обновена: 27 яну 2019 17:51 | 27 яну 2019 17:25, Петя Славова
10

Облекчен режим за преместване на бракувани коли искат от общината в Русе. Причината е,че изоставените автомобили заемат паркоместа и загрозяват междублоковите пространства, предаде Bulgaria ON AIR.

Преди броени дни две превозни средства без номера пострадаха при пожар, който се разследва като умишлен с цел колите да се премахнат от паркинга пред жилищния блок.

Изгорелите автомобили, които са със свалени номера, от години създават напрежение пред блок "Марица“. Според съседи те са подпалени нарочно, тъй като собствениците им не искат да ги преместят.

За да се премахнат обаче, има дълга процедура. Трябва първо да се установи има ли две години от последния им технически преглед. Собственикът има три месеца да махне доброволно колата си. Ако това не стане, следват още формалности, които отнемат най-малко половин година. Потърпевши са останалите граждани.

"Трябва да има промяна в държавната наредба, т.е. да се направи един облекчен режим и да се каже – да, индивидуализира се тази вещ и ако в рамките на месец тя не бъде преместена, ние да имаме възможност да действаме и да освобождаваме терените", коментира заместник-кметът по комунални действия Наталия Кръстева.

За миналата година от улиците на Русе са премахнати 112 стари автомобила, като две трети от собствениците са изпълнили доброволно предписанията на общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Консуматор преди 5 години
у Руси имат кмет пич
6
0
 
7
 
! Отговори
... преди 5 години
До 2, не е само в Русе. В Стара Загора е същата ситуацията. Все едно им е бащиния, а то общинско. Ако искат да си го запазят, да си платят е Обшината, да си сложат ограничител с ключ и готово. На едно събрание на входа даже искаха бариера да поставят незаконно, ме паркирали пред налия блок. Алооо, то това не е твое, пък ти ще го заграждаш.
5
3
 
18
 
! Отговори
Gost преди 5 години
Коли без гражданска и технически не трябва да стоят на обществени паркинги. Европейския съд наскоро реши така едно дело. Само в българия кварталните ги мързи да гледат и трошките са навсякъде.
4
4
 
18
 
! Отговори
WTF преди 5 години
Разбира се, че трябва. Откога го искам. Две години са много. Пълно е със зарязани трошки навсякъде.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами това е,да използва видинския начин за изчистване на градовете от дърти ръждясали таратайки.
2
14
 
18
 
! Отговори
Отровна русЧуклийка преди 5 години
Само в Русе общинската собственост пред блока, обособена като паркоместа, се възприема като лична и неприкосновена! То са скандали, " паркиране" на 10 литрови бутилки на мястото на автомобила и "... аз от 20 г. паркирам тука...". Голяма селяния! Представете си варианта. че собственикът, останал без доходи, ги е снел от отчет и при по- добри времена ще си плати и ще си ги кара! Отива някой и му драсва клечката... Толкова жилища са празни- дай и тях да изпепелим!
1
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние във Видин нямаме проблеми с изоставените коли. Тук лилaвитe прочистват улиците от непотребно джелезо, както лешоядите степта от леш!