Toyota готви нов имидж, шеф обеща спортни модели

Освен тях ще има и по-мощни версии на сегашните модели
30 яну 2019 15:15, Красимир Ангелов
10
Toyota готви нов имидж, шеф обеща спортни модели
Снимкa: Toyota

В близките години Toyota ще представи няколко нови спортни автомобила, както и по-мощни версии на сегашните модели на марката, обяви пред журналисти генералният директор на компанията Акио Тойода.

С появата на новите си модели – такива като новото поколение на купето Supra, на хечбека Yaris GRMN и Corolla Hatchback, шефовете на Toyota искат да променят имиджа на марката, която от скучна и надеждна да се превърне в младежка и съвременна. Това обаче ще бъда доста бавен процес, който ще отнеме няколко години. За този период в гамата на Toyota ще се появят поне 3 нови спортни автомобила.

В изявленията си по време на автосалона в Детройт в началото на месеца Акио Тойода не посочи какви ще са новите спортни модели на марката. Той обаче беше категоричен, че Supra няма да е последният подобен автомобил в гамата на Toyota в близките няколко години.

"Всъдеходите и кросоувърите са хубаво нещо, но в края на краищата няма нищо по-добро от спортен автомобил със задно предаване. И затова ви гарантирам, че Supra няма да е последният подобен модел на Toyota, който ще видите", обясни Тойода.

Според слуховете от последните месеци, в компанията обмислят възраждането на спортните модели Celica и MR2, но това ще отнеме доста време, така че по-вероятно е първо да бъдат представи нови и по-мощни версии на GT86, Yaris и Corolla. Последният от тях ще получи хибриден агрегат с мощност над 250 к.с.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: toyotaАкио Тойода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Предадоха феновете! преди 5 години
Оригиналната Supra MK4 не само че лети като самолет по магистралата ами и на всичкото отгоре е супер надеждна. Ако я караш като нормална кола може да и навъртиш стотици хиляди километри без нито един ремонт.2JZ е със специален чугунен блок, специална смазона система и при силов тунинг без проблем издържа до над 1500кс.Сега хубавите Супри модели 1993-2002 вече струват по над 100 бона.А това BMW Zupra след 10 г ще е тотал щета и ще гние по моргите и никой няма да го помни.
8
0
 
1
 
! Отговори
Това на снимката преди 5 години
мяза на Мазда РХ8
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе с тия еко норми тотално изтрещяха. Гледам новата Корола 2019, идва с 1200 кубика моторче!!! УжасТ просто... Купувайте предния модел докато ги има още малко...
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е, Тойота! Имам последната Селика 1.8 220+ к.с. 2004та (малки модификации). Ямаха мотор. Купих я 2010-та. Вярвате или не този автомобил го водя 2 пъти годишно на преглед- няма му нищо... 250к км (само аз съм му навъртял 150000). Желязна кола, върви брутално. Много пазена, много глезена. Никакви разходи. Красавица. Ама вече стара... Но не я давам. Имам и Land Cruiser V8 за ски и път. Той е по-нов- на 4 години. Излишно е да казвам, че влиза в сервиз само за масло.
5
1
 
6
 
! Отговори
Предадоха феновете! преди 5 години
Наистина Toyota направиха катастрофална грешка с тази кола.Ако я бяха кръстили примерно Toyota Celica нямаше да е чак такъв резил. Но просто Supra e станала такава икона при ентусиастите че няма как да харесат това недоразумение.Оригиналната Supra MK4 със 2JZ двигателя който е разработка от YAMAHA и до днес просто няма конкуренция! УНИКАЛНА КОЛА!Такава кола вече никой производител не може да направи поради много причини. Най малкото заради "еко" нормите.
4
2
 
9
 
! Отговори
ззз преди 5 години
Е, все пак е някакво начало!Старите Селики бяха страхотни и возията им и днес е страхотна, особено турбо версийте AWD - над 200 коня.Последните версии на Селика, бяха очаквана лъскава трагедия, но ако се върнат към класическите селики от 90-те години - супер!Всяка уважаваща себе си авто фирма трябва да има и неразумни, опасни, неикономични, зверове с единствено предназначение: да те "keфят".Практичните, икономични, удобни и скучни лъскави *** - добре,но ТРЯБВА да има и неразумни хищници!
3
6
 
7
 
! Отговори
BLQK преди 5 години
ТОЙОТА С ДВИГАТЕЛ НА БМВ? ИНТЕРИОРА Е ПАК БМВ... ВЪОБЩЕ ТАЯ КОЛА КРЕЩИ БМВ ПЪК ТОЙОТА. И ПО ПРИНЦИП ФЕНОВЕТЕ НА ЯПОНСКИ КОЛИ НЕ ХАРЕСВАТ НЕМСКИ ( И ОБРАТНОТО). МОЖЕ ЛИ ТАКЪВ РЕЗИЛ ТОЙОТЕНСКИ
2
8
 
2
 
! Отговори
man преди 5 години
Имах Корола 1.6 124 коня. Вярно здрава, но спънат кон. Разказах я на Третата година, за бавареца 286кончета
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази тойота е абсурд. БМВ двигател с емблемата на Toyota.