И от Porsche послъгвали за вредните емисии на 911

Компанията ще плаща глоби, след като резултатите се оказаха по-високи
8
И от Porsche послъгвали за вредните емисии на 911
Снимкa: Porsche

Концернът Volkswagen е съобщил на Федералната автомобилна агеция на Германия (KBA) за потенциални проблеми с данните за вредните емисии, предоставени от марката Porsche. Уведомени са още Агенцията за опазване на околната среда на САЩ (EPA) и Съвета за въздушни ресурси на Калифорния (CARB), съобщава агенция Reuters.

Историята е започнала да се разплита след публикация в списание Der Spiegel, което съобщава за неверни данни за разход на гориво при Porsche 911. Компанията-производител е реагирала незабавно, като е започнала собствено разследване. Засега става дума само за модела 911, при който реалният разход на гориво и на вредни емисии (СО2) е с 10% по-висок от посочения.

От Porsche са се оправдали с данните от стенда, на който е проведено измерването. То се прави в закрити помещение, като липсва въздушно съпротивление и съответно нивата за разход на гориво и вредни емисии са по-ниски.

Последствията за германския автомобилен производител могат да бъдат доста сериозни, тъй като са подобни нарушение властите в Германия и САЩ налага по 5000 евро глоба за всеки автомобил. Отделно от това, съответните регулаторни органи също могат да имат претенции към компанията. Същото важи и за клиентите, които вече са си купили автомобили с неверни данни.

Очаква се Porsche да организира сервизна акция, която ще е за сметка на производителя и никак няма да бъде евтина.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg


8
Още от Коли
Половин милион долара за съветски кабриолет? Да, за ГАЗ-1405!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
VW са абсолютни лъжци и измамници - цялата фирма е една банда мошенници от генералния директор до монтьора! Точка.
5
1
 
5
 
! Отговори
То стана преди 2 седмици
Нещо като плеймейтката е девствена,но не точно!
Голям фронт се отвори с този тип статии за зелените защитници на природната и журналисти да скубят паричики за репортажчета,проучвания,тестове и тн.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До сега съм купувал 4 пъти нова кола: 3 пъти Мазда и 1 Субару, всичките са били и са с големи отклонения в разхода спрямо спецификациите, а карам внимателно, без много спирачки и газ...
3
1
 
0
 
! Отговори
Reptile преди 2 седмици
Смърт за зелените терористи!
2
2
 
9
 
! Отговори
petsy преди 2 седмици
На кой му пука. Това е Порше.Ведната ще го върна и ще си купя нисан лийф.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма автомобил който да отговаря на характеристиката даена от производителя. При изпитанията не се взима предвид въздушният поток който оказва съпротивление баирите при които трябва да се подава газ за да се катерят а от там и разхода на гориво се увеличава и изхвърлянето на изгорели газове.. Също така не се взима предвид и че това порше няма да се кара с 80 км в час че да влезне в нормите на проиаводителя. Така че нито една характеристика дадена от производителя не отговаря на истината.