Уникална гледка: Волга дърпа Tesla в Русия

Снимка в социалните мрежи развесели шофьорите
128
Уникална гледка: Волга дърпа Tesla в Русия
Снимка: Facebook

Съвременното автомобилно общество в по-голямата си част е разделено на два лагера - любители на класическите автомобили с традиционните двигатели с вътрешно горене, и тези, които обичат "зелените" технологии.

В тази връзка двете страни често влизат в конфликти и "атакуват" опонентите си всеки със своите аргументи.

Въпреки това и двата съперника могат да живеят заедно. А дори и да си помагат. Както на тази колоритна снимка от Русия.

На нея се вижда как "морално и технически остарял" седан ГАЗ-3102 "Волга" взима на буксир електрически кросоувър Tesla Model X, който най-вероятно е останал без никакъв заряд в батерията си.

Разбира се, по същество в тази снимка няма нищо толкова особено, но тя показва едно важно нещо - че в Русия, където е направена, инфраструктурата за зареждане на електрически автомобили съвсем не я бива. Във Фейсбук дори се появиха коментари от рода на: "Русия не е най-добрата страна за покупката на Tesla".

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
3
 
! Отговори
Истината е, преди 5 години
Че целия проект Тесла е политически инструмент, работещ в синхрон със скалъпената афера дизелгейт, парижкото споразумение и постоянни страх, който ни всяват през медиите за замърсения въздух. Никой не е очаквал че с 300 000 автомобила ще станат икономически фактор при наличие на такива корпорации като VAG и GM например. Целта е да се насилят истинските играчи в сектора да минат на електричество. Което мисля, че е нещо положително. Малко или много градовете ще станат по-чисти.
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 98Да бе, да! Да ровим и да се потим за Лада, като на снимката е Волга...
90
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално. Колхозниците нямат зарядни станции, нямат пътища, ама Тесла си купуват. Щеше да е странно, ако Тесла тегли Волга в Ню Йорк.
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тесличката къъъъъртиииииии! Туй чи на вас не ви харесва ... ми убу, секи си има менние, макар да е грешно!
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 95Ами утучни са бря!
87
14
 
3
 
! Отговори
Грешна итерпретация преди 5 години
Това, което се вижда на снимката е че в третия свят и пътна помощ нямат или не могат да си позволят
86
6
 
17
 
! Отговори
А защо не Лада? преди 5 години
На лисицата гроздет й било кисело. Страшни образи има тук. Карат коли за по 2000 лв. и то предимно немски. Като пие две ракии вечер почва да обяснява как от А3-ка 2000-та година по-хубаво няма и то точно неговата щото е на 110к км (тъкмо се разработил мотора). Нова кола и в магазин не е виждал щото знае, че джоба му не е за там. Ама седнал да им обяснява на хората колко по-добра била газката от тесла. Колата стара, защото е по-хубава от новата ама телефона за 1500 лв. (50 лв/месец ама съм г**ар.
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 86По-скоро визирах ония епизод, в който сравняваше Лада 7-ца (2107, но може и да греша) с нещо британско от същото време. Състезаваха се на някакъв стар път с елементи на офроуд. Ладата загуби, тъй като след сблъсък излетя от пътя и се изтъркаля по насипа. Доколко събитието бе или не бе режисирано, не мога да преценя. Но след като лаик като мен остава със съмнения, нищо чудно да не са безпочвени.
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли, да имаш шофяр на Ройската, а ти да пръскаш няколко пикантни дами с пенливо вино за 20000 лева на заднат седалка, не е работа ;)
83
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиЛада имат прототипи на много автомобили. Руснаците имат прототипи и на поколение самолети, на Арматата, на самолетоносачи. Знаем ги и са успешни, но на хартия или в 1-2 бройки. Имат и прототипи и на перални, телевизори, лаптопи, телефони, съдомиялни машини и най.вече са успешни тези като ГУЛАГ, свобода, магистрали, инфраструктура. И много ме кефят тези в областта на водката и нейните перилни заместители. А ти българският Морозов, няма ли да отидеш в Русия и да си купиш тези прототипи.
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормалните хора, не живеят в Сибир ... То е ясно, че ти трябва танк, за да се движиш по руските пътища, ама не означава, че в нормални условия, ще искаш танк, пред BMW или Tesla.
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до поручик ржевскиЪЪъ ... не! Ако копанията си плати, както трябва, ще и направят същото качество. Китай се ползва, защото можеш да даваш наеме 40000 работника, да поризвеждат нещо 3 месеца, на 12-3 часови смени, понякога с почивен ден през седмица и след това, да ги изгониш, ей така. Ако това стане, дори в България, ще има върли протести, а в Швейцария ще има убити хора по улиците.
80
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чиста постановка
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 60Тях никой не ги пита :) ... Па и като знам, колко пияндурници и нещастници има, от тея 200 000 поне половината, ще се отърват :)
78
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Калеко 11111АлекоЛада има работещи прототипи на електромобили още от преди 2 години. Гледах в тубето доста интересен материал как ладата се държи при -30 градуса. Но все пак въпросното "Квазимодо" беше създадено въху стандартна Лада Калина Съответно не беше както Теслата 4*4 а беше 4*2 - компромис но като за първи 1 опит и първи прототи
77
1
 
6
 
! Отговори
до поручик ржевски преди 5 години
Компанията построила влаковете на магнитна възглавница в Китай се казва "Трансрапид" и е немска.Базира се на разработки на немски инженери от 30-те години на 20 век.Колкото до китайците-те са платили 1 милион евро и са получили всичко наготово!Това,че големите фирми имат заводи в Китай не е много добре защото има огромна разлика от произведеното в Китай и Швейцария например.Между 2 инструмента направени в Китай и Швейцария разликата е колкото между каруцата и самолета!Аз избягвам китайски стоки.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как Теслата е кросоувър, като Волгата е с по-голям клиренс?!
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 80 Той ни обеждаваше в превъзходството на BMW M3, забравяйки, че нормалните хора нямат нужда от автомобил, който вдига 340 километра и гори по 25 на 100 ...
74
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При пожар предизвикан от литиево-ионна батерия температурата на горене е над 3000 градуса по целзии.При опит за гасене с вода се получава страхотен взрив.Досега сме виждали само горящи батерии на смартфони които са с 20 000 пъти по малък капацитет.
73
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
просто нещо капризно се тегли от нещо надеждно доказало се и в суд и пек