Уникална гледка: Волга дърпа Tesla в Русия

Снимка в социалните мрежи развесели шофьорите
128
Уникална гледка: Волга дърпа Tesla в Русия
Снимка: Facebook

Съвременното автомобилно общество в по-голямата си част е разделено на два лагера - любители на класическите автомобили с традиционните двигатели с вътрешно горене, и тези, които обичат "зелените" технологии.

В тази връзка двете страни често влизат в конфликти и "атакуват" опонентите си всеки със своите аргументи.

Въпреки това и двата съперника могат да живеят заедно. А дори и да си помагат. Както на тази колоритна снимка от Русия.

На нея се вижда как "морално и технически остарял" седан ГАЗ-3102 "Волга" взима на буксир електрически кросоувър Tesla Model X, който най-вероятно е останал без никакъв заряд в батерията си.

Разбира се, по същество в тази снимка няма нищо толкова особено, но тя показва едно важно нещо - че в Русия, където е направена, инфраструктурата за зареждане на електрически автомобили съвсем не я бива. Във Фейсбук дори се появиха коментари от рода на: "Русия не е най-добрата страна за покупката на Tesla".

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
13
 
17
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Знам защо *** са против електрическите автомобили. Еми не могат да му пият горивото! Ха ха
51
4
 
7
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Цялата ,,технология" в Тесла е ***.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аko горивото в резорвара ви станало -20 градуса, колата ви ще консумира с 25-30% над нормалнито и повече, ако ползвате колата за кратки пътувания. Затова е желателно, да я подгреете, за 5-10 минути, преди да тръгнете.При ел.автомобили се получава подобен ефект, но в по-големи пропорции. Разбирайте 200%. За да се избехщгне това, колата трябвада се нагрее поне 25 минути предварително.Засега батериите са малко, но има "обещания" , с капацитет от 5 до 50 пъти по-голям от сегашния. Ще видим.
49
2
 
14
 
! Отговори
ззз преди 5 години
И още нещо: мотокарите са префектни за градски условия и напълно неприложими за извън града. А когато температурите паднат, саморазряда е убийствен и не стават за нищо. Тесла имат към момента най-добрите батерии и въпреки това са трагедия спрямо горивата. Бих ли си купил - ДА ако цената падне 10пъти. Все пак говорим за играчка която има живот максимум 4-5години и силно огранично приложение. Т.е. трябва или да съм много богат или ....
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами и едновремешните хладилници работеха при всякакво време, а сега им е необходима комфортна температура.
47
0
 
7
 
! Отговори
цитат преди 5 години
Техническите и научните открития решават един проблем и създават други.
46
3
 
11
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
До Анонимен 44Ще набуташ... да не казвам какво... И в казарма сигурно не си ходил, *** голям разбирач, в Азия ще набутва...пфу смър.дел.ни.ци про.да.жни!
45
7
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Понякога една нацийка като изпадне до положението на банда изгладнели и прогизнали койоти, си снима такива постановки за повдигане на самочувствието.
44
9
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
О, какво? Не ви харесва нещо?А бе мани, на *** все някой друг им е виновен и най-хубаво е в тяхната Русия, ама не си мърдат дупараните от апартаменте си в България.
43
9
 
0
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Странна ти е гледната точка, след като очевидно представа си нямаш какви са пътищата в Русия....Ти само до МАсква ли си ходил...?
42
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кримският мост е един от най-грозните.Личи си, че е строен набързо по спешност - Путин отначало си мислеше, че цяла Източна Украйна ще му клекне и ще си пътува по сушата до Крим.
41
2
 
12
 
! Отговори
ззз преди 5 години
До суверномакедонецИнтересувам се сериозно от ел. технологиите и КЪМ МОМЕНТА НЯМА нова технология която да е в процес на развитие. Непрекъснато излизат бомбастични "новини" за някакви "чудеса", но реално НИЩО не се разравотва в момента. Ако се появи нова ел. технология ще минат минимум 10г. до производство и поне 30г. до масово. Но за съжаление НЯМА НИЩО ДОБРО и НОВО на хоризонта!Много хора бъркат желанието и рекламата с деиствителността. Харесвам Тесла, но тя е скъпа и малко полезна ИГРАЧКА.
40
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братушките може и да направят мост от Крим до Варна.Но само като военопленници.Когато ги набутаме в Азия, с помощта на НАТО.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До северномакединецКакво по дяволите означава думата туимгивана?
38
2
 
6
 
! Отговори
До 24-333 преди 5 години
Най лесно е да се,,истерясва и в обратният случай.Същият присмех беше и с прекарването на кабели,а покъсно и на интернет кабелите по дъното на океаните Колко,,познавачи " им предричаха крах.А ето твоето ,,безапелационно" мнение го четем именно благодарение на интернет.Човечеството върви напред благодарение на мислещите люде,усъвършенстащи постигнатото.А ако всички бяхме невярващи ,щяхме да сме още в пещерите и да трием клечки за запалване на огън-
37
2
 
6
 
! Отговори
До Гледна точка преди 5 години
Странна ти е гледната точка, след като очевидно представа си нямаш какви са пътищата в Русия....
36
6
 
7
 
! Отговори
Ъ преди 5 години
Ха ха, началото ме обърка - Волга тегли теслА, чак в последните редове разбрах замисъла на статията - РУСИЯ НЕ Е ДОБРО МЯСТО ЗА ТЕСЛА, ЗАЩОТО Е ИЗОСТАНАЛА...Вие какво прочетохте?
35
3
 
16
 
! Отговори
суверномакедонец преди 5 години
До зззБалонът тесла ще се спука може би, защото е туингован пластмасов електрокар без подемно устройство и е примитивна ръчна сборка от средата на 20 век - имахме 20 такива завода - умряха. Но на янките ( инвеститор и потребител) може да се пробута всичко при продходящ маркетинг. НО електротранспортът в градовете ще се развива с развитието на суперкондензаторите и напредъка на химията на акумулаторите.
34
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея в Норвегия и тм всяка 10та кола е Тесла. Не съм видял една да бъде дърпана, въпреки студа.
33
18
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Русия е страна от първобитният строй! Пътищата и са прашни, като навали дъжд стават кални, затова тя е най-хубава като навали сняг-скрива мизерията.Вие сериозно ли очаквате в тези условия, без подходяща инфраструктура, без посевместно наличие на зарядни колонки да се движат високо-технологични машини?