Уникална гледка: Волга дърпа Tesla в Русия

Снимка в социалните мрежи развесели шофьорите
128
Уникална гледка: Волга дърпа Tesla в Русия
Снимка: Facebook

Съвременното автомобилно общество в по-голямата си част е разделено на два лагера - любители на класическите автомобили с традиционните двигатели с вътрешно горене, и тези, които обичат "зелените" технологии.

В тази връзка двете страни често влизат в конфликти и "атакуват" опонентите си всеки със своите аргументи.

Въпреки това и двата съперника могат да живеят заедно. А дори и да си помагат. Както на тази колоритна снимка от Русия.

На нея се вижда как "морално и технически остарял" седан ГАЗ-3102 "Волга" взима на буксир електрически кросоувър Tesla Model X, който най-вероятно е останал без никакъв заряд в батерията си.

Разбира се, по същество в тази снимка няма нищо толкова особено, но тя показва едно важно нещо - че в Русия, където е направена, инфраструктурата за зареждане на електрически автомобили съвсем не я бива. Във Фейсбук дори се появиха коментари от рода на: "Русия не е най-добрата страна за покупката на Tesla".

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Точно така става сега в Щатите и Канада поради силния студ.
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Производителя на Тесла,май трябва да предвиди в комплекта,и устройство за прикачване към контактната мрежа на тролеи,или трамваи.Зарядните станции са през 10км.,и трудно се стига от една до друга.
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕЙ ГОЛЯМО ЧУДО Е СТАНАЛО --НАЩЕ МЕДИЙ УМЕЯТ САМО ДА ПЛЮВАТ НА РУСИЯ ЗА ДРУГОНЕ ГИ БИВА
29
0
 
10
 
! Отговори
северномакедонец преди 5 години
До АнтибокоТО си е за плач бе антибоко. Ако маркова и престижна стока за 185 долара се продава за 20 или много са го закъсали продавачите и производителите на стоката поради намалено вътрешно търсене или тя толкова си струва и балъците са я плащали винаги девет пъти по-скъпо, както и други такива.
28
6
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Ами иска се повече отговорност, да си заредиш батерията! Явно с вата в главата не става тази работа. Виновно е задкормилното устройство!
27
3
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Russia е велика!Само там можеш да видиш как верижен багер бута с греблото си, закъсал в еднометрова кал Камаз.
26
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното доказателство, че технологиите са прах в очите на слепите за да пълнят гушата на богатите а старите изпитани методи работят. Но в "новия" свят където алчността е насърчавана се стига до там, Волга да дърпа тесла... тва е. На тва учи капитализма, време е за преосмисляне на приоритетите преди да стане прекалено късно ;)
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паднала е батерията на теслАта от студа.
24
13
 
4
 
! Отговори
нормален преди 5 години
Нищо особенно в това две коли се теглят.Дали без батерия или без бензин,ефекта е един и същ-трябва зареждане.Какво толкова има да се спори.........А че в СССР и Русия не можаха да ,,сделать" и карфица на конкурентно световно ниво всички видяхме и виждаме.
23
3
 
16
 
! Отговори
ззз преди 5 години
Някак си ми се иска да не съм прав, но чакам кога ще се спука балонът "електрически коли". Всъщност ако имах излишни стотина хиляди, моментално бих си купил една Тесла, не само защото обичам новите технологии, но и защото съм убеден,че тази електро истерия скоро ще се срине с гръм и трясък.А до конкретният случай: ами саморазрядът при ниски температури е зловещ. Ако теслАта е нощувала извън топъл гараж, на сутринта е "мъртвец".Имаше някакво сравнение,че при -20, 2-часова батерия издържаше 4мин.
22
5
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БКП РУСИЯ НЕ СТАВА ЗА ТЕЗИ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ!ВСЕ ЕДНО ДА ДОКАРАШ ЕЛЕКТРОМОБИЛ В АФГАНИСТАН, ИРАК И СИРИЯ!!!
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В руските сайтове собственици на Тесла се оплакват,че колата не може да измине на ток и 150 км. Като се включи отоплението, чистачките и фаровете пробегът им значително пада. В Германия смятаха ,че до 2020г. ще се купят 1 милион електрически коли, но това няма да стане. Има и друго- самата фирма Тесла е пред фалит и преди два дена уволни 1 700 работници.
20
1
 
9
 
! Отговори
една преди 5 години
Няма как да е руска пропаганда, защото авторът открито казва, че инфраструктурата в Русия не става. Но ако има малко мозък ще помисли защо а и не само защо. Изводите, които човек може да направи от тази снимка далеч не са първичните и първосигналните, които вижда самия автор и 90% от четящите. Общо взето, поредната *** статия с цел мърдане на въздуха, напълно безполезна.
19
14
 
13
 
! Отговори
Антибоко преди 5 години
Днес ми изпрати приятелка снимка от гр. Тампа, Флорида - универсален магазин. Рокля на ЍКелвин Клайн за 20 долара, намалена от 185 Щ.Д. Кога в процъфтяваща България и благоденстваща Русия ще може една жена да си купи рокля от тази или подобна световна марка на такава цена? Ето, това е разлика.......... Лошото е, че нито Радев , нито Боко Тиквата могат да ни донесат тази промяна към по-добро.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Одяланата с теслата през соца дърпа капиталистическата високотихнологична тесла!Браво!
17
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белите коли са за бели страни.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДртПрч - Май на тесла и трябва бензиново агрегатчев неподготвените за ел-мобили държави е по-практично да се купува хибриди!
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз разглеждам снимката по-скоро като руска пропаганда
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уникална, уникална ...колко да е уникална тая гледка...всяка кола маже да "закъса" поради куп причини.
13
3
 
13
 
! Отговори
идея от соца преди 5 години
Едно време в казармата за джугана бяхме вързали една цистерна пълна с горивою. Та за Русия за всяка тесла трябва да прредвидят по един мобилен агрегат който да се закача отзад и да го тегли със себе си.