Пусни мигач, бе! Какво вбесява най-много шофьорите на пътя

В Германия също са недоволни от ремонтите по пътищата
12 фев 2019 14:40, Красимир Ангелов
38
Пусни мигач, бе! Какво вбесява най-много шофьорите на пътя
Снимка: Reuters

Да си шофьор не е лесна задача, защото винаги трябва да си напълно концентриран зад волана. Кои действия на пътя обаче вбесяват най-много шофьорите? На този въпрос се опитват да отговорят анализаторите от най-големия онлайн-сервиз за продажба на гуми в Германия, които са се допитали до близо 700 автомобилисти през последната седмица на януари.

На първо място сред най-дразнещите действия със 71% са шофьорите, които се приближават плътно до колата пред тях, като присветкат с фаровете и искат да им се направи път. Точно 70% от допитаните пък са посочили и водачите, които не подават мигач при завиване или престрояване по време на движение.

С 60% следват шофьорите, които бавят трафика на пътя и карат останалите да нервничат. Велосипедистите, които нарушават правилника за движение, получават 55% от гласовете на допитаните. А 52% от тях се вбесяват от водачите, които бързат да тръгват на светофар, още преди да е светнало зелено.

В Германия също са недоволни от ремонтите по пътищата, така че вторият раздел въпроси от допитването е посветен именно на това. Според 68% от анкетираните, пътищата в страната са в лошо състояние, а 64% са на мнение, че политиците не се интересуват изобщо от проблемите на шофьорите и собствениците на автомобили.

По-малко от половината допитани - 48%, са недоволни от глобите, данъците и таксите, които трябва да плащат. А 47% посочват, че не харесват указателните табели, тъй като в тях има много малко информация, както и пътната маркировка. Като цяло 37% смятат, че отношението на властите към хората с автомобили не е достатъчно добро.

Като цяло, 78% от анкетираните са на мнение, че условията за издръжка и управление на автомобил за 10 години са се променили в негативна посока и това води до по-големи разходи за хората зад волана.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
63
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
" С 60% следват шофьорите, които бавят трафика на пътя и карат останалите да нервничат."И защо нервничат,много малко от тях са кардиохирурзи или неврохирурзи,които бързат за живото-спасяваща операция.Масата *** ***
6
10
 
67
 
! Отговори
Ясъмкон преди 5 години
Най обичам накой да се доближи много близо и да ми присветква. Леки спирачки да се отдръпне. Ако е толкова зле да не го направи следва пробване на неговите спирачки. На пътя има ограничение а също така си плащам за винетка и данъци като всички останали. Ще ме изчака да изпреваря и тогава ще хвърчи.
5
2
 
80
 
! Отговори
Шофьор преди 5 години
Наистина, у нас трябва да се предприемат най-после някакви наказателни мерки към шофьорите, които не дават мигач нито при завой, нито при престрояване!!! Сякаш останалите трябва да гадаят какво ще им хрумне в последния момент и после - защо ставали катастрофи!
4
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четири ленти и аварийна-те тава е път ,а не БАц магестралете са като тоалетна хартия.
3
25
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какъв е проблемът са нашите пътища, даже са си много добре.
2
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако в Германия са недоволни от ТЕХНИТЕ пътища /пътувал съм по тях/ зарази качеството на НАШИТЕ, НЕМЦИТЕ ЩЯХА ДА ОБЕЗГЛАВЯВАТ БЕЗ ОКОТО ИМ ДА МИГНЕ.
1
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надпис "И аз твойта!" на задното стъкло.