Mercedes казва сбогом на най-малкия си кабриолет

Роудстърът SLC получи прощална версия Final Edition
23 фев 2019 22:03, Красимир Ангелов
7
Mercedes казва сбогом на най-малкия си кабриолет
Снимкa: Mercedes-Benz

Наистина ли SLK/SLC няма да има наследник? Това е въпрос, който мнозина почитатели на марката си задават. Daimler не казва официално нищо, но естеството на специалната версия Final Edition показва, че малкият роудстър скоро ще влезе в историята.

Германският концерн сега се фокусира върху пускането на поне дузина видове електрически превозни средства, а за традиционните нишови модели може да няма достатъчно сила или време. Освен това популярността на SLC в последните години е намаляла значително: само 5188 бройки са били продадени на ключовия европейски пазар през 2018 г., докато в най-добрите години са били купувани над 35 000.

В САЩ SLK/SLC се продаваше на около 10 000 души годишно, а през 2018 г. дилърите успяха да реализират само 1993 роудстъра.

Сегашното трето поколение на кабриолета със заводския индекс R 172 се произвежда от 2011 г., а по време на рестайлинга през 2016 г. той промени означението си от SLK на SLC като част от новата фирмена моделна йерархия, с която и до днес много фенове на Mercedes-Benz не са свикнали.

Версията Final Edition няма да бъде лимитирана и очевидно ще има възможност да се поръчва докато производството на роудстъра не бъде спряно окончателно. Основната характеристика на прощалната версия е екслузивният жълт цвят, напомнящ дебютния SLK от първото поколение през 1996 г.

Още информация и снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Mercedesкабриолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не съм ги харесвал. За много по-ниска цена има няколко добре изглеждащи двуврати автомобили, а мерцедес вече имат много хубаво двуврато камбрио (GT-S). И да, тези коли се взимат само и единствено, защото са красиви и заради социалния статус.
1
6
 
1
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
но преди това мерцедес каза сбогом на дизайна си.