Toyota и Subaru ръка за ръка - ще правят електромобил

Моделът излиза през 2021 г., ще се продава и под двата бранда
10
Toyota и Subaru ръка за ръка - ще правят електромобил
Снимка: Toyota

Японските автомобилни производители Toyota и Subaru започнаха съвместно да разработват нов електромобил, който смятат да пуснат на пазара през 2021 г., съобщи агенция Киодо. Инженерите на двете компании вече работят по проекта.

Първоначално Subaru искаше самостоятелна да създаде електрически автомобил, но поради високите разходи компанията реши да замрази проекта в полза на сътрудничество с Toyota. Съвместно разработената кола на ток ще се продава и под двата бранда, какъвто беше случаят със спортните автомобили Subaru BRZ и Toyota 86 от 2011 г.

Дълго време Toyota обръщаше голямо внимание на развитието на хибридните двигатели, като зае водеща позиция на световния пазар по продажби на такива автомобили. На фона на общия интерес към електрическите превозни средства обаче корпорацията сметна за необходимо да засили позицията си в този сегмент.

От Toyota вече обявиха, че смятат към 2025 г. да прекратят напълно пускането на пазара на автомобили с традиционните ДВГ, като се съсредоточат върху продажбите само на хибридни коли, електромобили и на такива, работещи на водород.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: toyotaелектромобилSubaru
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
7
 
! Отговори
Гюнтер преди 5 години
В Белгия всяка трета кола е електрическа, тук всяка трета е ръмжащо BMW с турбоселянин вътре. По темата, Субару ще поставят първия електрически боксер 4WD в новата гама 2021 година.
5
2
 
6
 
! Отговори
;-) преди 5 години
До саНе ти трябва да пръскаш всичко заради кола или жена! Поживей си и си остави някой лев настрани...ама да не разбере за тях жена ти ил недай си боже тъщата!
4
2
 
8
 
! Отговори
са преди 5 години
Надявам се до края на живота ми да имам възможност да си купя ел.автомобил.При сегашната ситуация,реалността е втора ръка кола на газ,или печка и молитви да не се разваля!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страшотия!
2
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май май всички натам отиват лека полека. Русофилите за това плюят Мъск нон- стоп щото руснаците и арабите ще увяхнат
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Субару е съвсем малка компания и никога не е имала за цел да расте, затова и в момента минават изцяло на CVT скоростна кутия, просто не могат да си позволят широка продуктова гама с различни вариянти пък да не говорим за разработката на изцяло нова платформа. Иначе имам щастието да карам чисто нов Форестър, е вече става на 3 години де, невероятно надежни коли без излишни глезотии.