Toyota напуска Великобритания при Brexit без сделка

Компанията произвежда по 180 000 коли годишно на Острова
13
Toyota напуска Великобритания при Brexit без сделка
Снимка: Toyota

Японският производител Toyota ще спре производство във Великобритания, ако страната напусне ЕС без склучване на сделка (т.н.- "твърд Брекзит"), съобшава агенция Bloomberg.

Намеренията на марката бяха обявени пред журналисти от шефа на европейското подразделение на компанията Йохан ван Зил. Той все пак изрази надежда, че на Toyota няма да наложи за закрие бизнеса си във Великобритания.

През 2017 г. японският концерн вложи 316 млн. долара в създаване на производствени мощности за новата версия на модела Corolla. В момента Toyota сглобява на Острова около 180 000 автомобила на година, като освен това има и собствен завод за двигатели.

По-рано друг японския производител - Honda, обяви, че закрива своя завод в Суиндън през 2021 г. На свой ред Nissan се отказа от производството на модела X-Trail във фабриката си в Съндърланд, като това се дъжи на новите правила за дизеловите двигатели и спада на продажбите във Веикобритания.

Като цяло, именно Великобритания дълго време беше центъра на производството на японските автомобили в Европа. В момента Honda, Nissan и Toyota притежават три от шесте най-големи автомобилни завода в страната.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ВеликобританияtoyotaBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
Хибриден таксиджия преди 5 години
В Англия правеха Аурис със сигурност, за Авенсис не знам. Корола е фейслифтиран Аурис. Имаме няколко Ауриса и са англичанки. Някои модели на Роувър и Ягуар се произвеждат само в Австрия - във фабриката на Magna. Англичаните така си го набиха тоя Брекзит...
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей това да се чува. Фараж и Борката Джонсън сега ще уредят експорт на Роувър към Германия и Турция и милионите за мамуните назначени в NHS ще потекат като реки. Даже ботуши с големи грайфери са поръчали от Китай, за да не се пързалят от меда и маслото течащо от чешмите.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
без склучване на сделка (т.н.- "твърд Брекзит"), съобшаваДумите просто са излиЩни
10
2
 
2
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До пост1-като не ти харесва полит.ситуация в Бг защо не се "релокираш"в някоя от 27 страни от ЕС ?
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най много ще страдат английските ***.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предстои да видим ритуалното самоубийство на Великобритания, независомо дали ще има сделка или няма да има. При самоубийство по-бързата смърт е за предпочитане, така че за британците е много по-изгодно да напуснат без сделка.
7
4
 
3
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 5 години
Най модерния им завод е в турция, в енгланд правеха авенсис, а доколкото знам го спряха вече официално.
6
1
 
3
 
! Отговори
sante_dog преди 5 години
До VictimizedЕ да де. Великобритания не влиза в договорката ако е твърд Брекзита. т.е. там ще има мита.
5
5
 
19
 
! Отговори
Неук преди 5 години
Местете в България ( после ще се окаже Сърбия по политически съображения ). Може и да започнете да строите завод, но коли няма да можете да правите. Ще Ви налазят кандидат милиардери, които ще Ви обяснят как трябва да спонсорирате партията им. АКО откажете,ще Ви дадат пример с бившия шеф на Ст.зг. милиция, който заплаши едни дребни търговци,а сега вместо да гние в затвора си е на хубава службичка. ИЛИ ще Ви запознаят с Арбаджиеви, Банерво Стайкови и ред други,които не слушкат
4
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 5 години
Нямаше да е зле да дойдат тука, ама да видим.
3
10
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Стига сте писали глупости, въобще не е ясно дали е заради брекзит.ЕС и Япония подписаха миналия ден споразумение за това да отпадат досегашните мита при търговия.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тойота вече имат завод в Чехия , само ще го разширят
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идвайте в България ГЕРБ е ви осигурят разкошни условия!