Ferrari показа суперкола, която не може да се купи

Екстремното P80/С е направено по поръчка за специален клиент
26 мар 2019 12:36, Красимир Ангелов
21
Ferrari показа суперкола, която не може да се купи
Снимкa: Ferrari

Компанията Ferrari представи нова разработка на подразделението Special Projects - спортен прототип, който носи името P80/С. Дизайнът на супеколата, от която е създадена само една бройка, е вдъхновен от екстремните за времето си модели 330 P3/P4 и Dino 206 S.

Работата над Ferrari P80/C е стартирала още през 2015 г., като сътрудниците на отдела за специални проекти са се нуждаели от доста време както за създаване на стила на бъдещата машина, така и за създаване на нейните технически детайли. Всеки елемент, който влияе на мощността и на аеродинамичните характеристики на суперколата, е бил щателно анализиран, за да се постигне максимална ефективност.

В основата P80/C е състезателното 488 GT3, оборудвано с 3,9-литров V8 с 650 к.с. Клиентът, поръчал колата, е настоявал за висока производителност и голямо разстояние между двете оси, което е накарало екипа дизайнери да подходи доста креативно. Едновременно с това са включени елементи, показващи сходство с моделите Dino 206 S и 250 LM - като формата на предното стъкло, например. А фаровете приличат на въздухозаборниците в бронята на 330 P3/P4.

Каросерията на Ferrari P80/C е изцяло от карбон, като на някои места той дори не е боядисан. В задната част са поставени огромно крило и дифузьор. За подобряване на отделянето на топлината от двигателя в тази част няма никакви допълнители детайли, като това подказва, че суперколата е предназначена изцяло за каране на писта.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Ferrariспециален модел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
32
 
! Отговори
One Driver преди 5 години
-Кое не може да се купи? -попита Флойд Мейуедър....
13
0
 
36
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Всичко си има цена и всичко се купува/продава.Както се казваше в един филм:Кажи ми цена на която да не мога да устоя....
12
2
 
45
 
! Отговори
Що да не може? преди 5 години
То и апартаменти в Лозенец не можеха да се купят на цената на GOLF 4 ама се оказа че може. Питайте Леля Цецка
11
2
 
33
 
! Отговори
нещо не разбирам преди 5 години
Каква е тая "висока производителност" на колата!?
10
4
 
42
 
! Отговори
Зам. Номенклатурчик преди 5 години
Да не забръмчи тоя уникат утре из Студентски Град ;-)
9
3
 
35
 
! Отговори
Do 8 преди 5 години
До АнонименТе, там, правят бомби.
8
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ЕС се правят такива неща. В Расия кога?!
7
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко ми напомня на Детомасо Пантера.
6
5
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Цецо ще си вземе една такава, като ще размени Лада Самара и Опел Кадет 1988 г, На всичко отгоре ще доплати 10 000 рубли и всичко ще е напълно законно и прозрачно.
5
3
 
48
 
! Отговори
Boto преди 5 години
А то тая кола сигурно е моята. Не си я познах отначало, защото и аз като Цачева си я купих на зелено... помня я само едно задни спойлерче беше и аз питах там във фабриката още през 2015 ... та бях забравил.А и не знам дали беше евтина или не аз не съм се интересувал от пазарни цени то просто така ми хареса и като беден депутат извадих едни 200к в евро и никой още не пита откъде.А и да ако някой пита ще им доплатя по нататък разбрахме се ако се разчуе това да ни е опорната точка
4
5
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко може да се купи ! Ако разполагаш с власт , дори и ще ти я дадат на цената на дачия !Справка : апартаментите на Цецка , Цецко и други такива .....
3
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, щом като не може да се купи ,сигурно са му е подарили на клиента.
2
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Тази коля нама да излезе от гаража му :) тези коли са за колекциониране не за каране. Това е много сериозна инвестиция.
1
2
 
60
 
! Отговори
Хмм преди 5 години
Кола която не може да се купи поръчан от клиент