Ами сега? АвтоВАЗ спира продажбите на Lada в България

Новите екологични стандарти отказват руснаците от пазарите в ЕС
Обновена: 12 апр 2019 16:00 | 12 апр 2019 15:10, Красимир Ангелов
142
Ами сега? АвтоВАЗ спира продажбите на Lada в България
Снимка: АвтоВАЗ

Легендарният руски производител АвтоВАЗ прекратява продажбите на автомобили от марката Lada в Европа, съобщиха от прес-службата на компанията.

Досега моделите от тази марка се предлагаха на пазарите в Германия, Австрия, България, Литва и Унгария, съобщава AutoMedia.bg.

"Заради новите екологични норми в европейските държави сме принудени да коригираме нашия износ в този регион. Принудени сме да напуснем тези пазари, но в същото време ще продължим сътрудничеството ни с алианса Renault-Nissan за създаването на глобален модел, с които да се завърнем по-късно", се казва в съобщението на АвтоВАЗ.

В момента екологичните стандарти в ЕС позволяват средни нива от 120 гр СО2 на км, но при моделите на Lada те са по-високи. От 2020 г. изискванията стават още по-жестоки - 95 гр СО2/км, което прави икономически неизгодно преработването на двигателите на руските автомобили.

През миналата година АвтоВАЗ е руският производител, продал най-много автомобили зад граница - 38 100, което е увеличение с цели 57,3% в сравнение с 2017 г. Почти 90% от тези автомобили обаче са продадени в страни от бившия Съветски съюз, които не са в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: БългарияladaАвтоВАЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
29
 
12
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Какви са тези средни нива на CO2. В България дишаме най-мръсния въздух в Европа и причината не е в това, че караме стари коли, а за това, че Европа си изнесе мръсното производство тук. Като най-бедни да ни трови и да ни избива.
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тези изисквания по всичко изглежда че ще трябва да си паркираме колите да се качиме в тях и да бръмчиме с уста.
3
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама кой купува "лада" бе !?...то чукчите от далечния изток карат само японски и корейски автомобили, а нашите русофили "лада" !!!?
2
4
 
29
 
! Отговори
Фен преди 5 години
Хахахахахаа , ще си го преместя.........?!
1
4
 
12
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Ами после?