Audi се похвали с градски автомобил от бъдещето

Концептът Ai:me представлява безпилотен електромобил
15 апр 2019 22:42, Красимир Ангелов
10
Audi се похвали с градски автомобил от бъдещето
Снимка: Reuters

Една от първите премиери на автосалона в Шанхай е на Audi, откъдето показаха своето виждане за транспорта на бъдещето. Концептът Ai:me е олицетворение на глобалната идея, според която роботизираното управление напълно ще промени уличната среда в големите мегаполиси.

Целта на подобни превозни средства е да изпратят личния автомобил в историята, като той ще бъде бъде заменен от нещо средно между такси и кола под наем. Който се нуждае от транспорт, ще може да си го поръча от приложение на смартфона в точно определено време и на определно място.

След като завърши пътуването, безпилотният автомобил сам ще се оттегля, за да чака нови клиенти. Основната мисия на тази концепция е да предостави на човека жизнено пространство, като превърне автомобила в дом или офис, докато той се придвижва от точка А до точка Б.

В случая, теорията на Audi е насочена към премиум-клиентите, за които са важни статута, комфорта и индивидуалните предочитания. Затова при поръчване на Ai: me от смартфона системата ще договаря цвета, оборудването, интериора и всичко подобно. Клиентът ще може да си поръча музиката, която харесва или дори филм, който би искал да гледа, докато пътува.

Още информация и снимки четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Audi преди 4 години
Пълен абсурд е идеята сама по себе си!Означава ли, че ще си поръчам кола от вкъщи в която се оказава, че предния ползвач е забравил да си сложи памперса например... какво следва?!
3
1
 
7
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Комунизъм бате!Всичките коли общи!А после и жените вероятно а?
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Концептът Ai:me представлява безпилотен електромобил"---Мечтата на поета: Поркаш си, не броиш промилите, качваш се на колата и се прибираш.Катаджиите ряпа да ядат! Няма актове, няма рушвети ... живи да ги оплачеш! :)
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
демек обществен транспорт вместо личен,и всеки,който има желание може да научи маршрута ти,а пък някой хакер може буквално да те хакне в някое дърво хаха,колкото повече се развива ноу хауто ,толкова повече се губи личния живот и свободния избор става илюзия