VW залага (почти) всичко на Китай

Гигантът разчита на непресъхваща любов към SUV моделите
16 апр 2019 15:25, Красимир Ангелов
8
VW залага (почти) всичко на Китай
Снимка: Reuters

Китай е най-големият автомобилен пазар в света, а Volkswagen отново има амбицията да е най-големият производител на леки автомобили в глобален мащаб.

Най-многолюдната страна в света е изключително важен партньор за всички играчи в автомобилната индустрия. И там пазарът спада, но има сериозен потенциал да тръгне отново нагоре, въпросът е кой ще усети тенденциите, които сега набират скорост и скоро ще се трансформират в милиони доволни клиенти, които искат да ви дадат парите си.

Като че ли във Volkswagen са напипали посоката, в което ще поеме Китай и представянето на гиганта на салона в Шанхай е показателно за това.

От една страна Китай не е изключение от глобалната мания за SUV модели, която не отслабва години наред, а от друга – електрификацията и електромобилите стават все по-важни за пазар №1 в света, особено като се има предвид, че развитието им е подкрепено с волята и парите на партийното и държавно ръководство.

Какво обаче ще предложи Volkswagen?

До 2020 година гигантът планира да лансира 12 нови SUV модела, като на салона в Шанхай беше обявено, че пет от тях ще са само за китайския пазар. И началото на тази офанзива беше дадено още преди изложението. На специално събитие, гледано на живо в интернет от 10 милиона човека, VW представи 4 нови SUV модела, създадени за Китай. Някои от тях са още концепти, но при създаването на всеки един от тях са отчетени особеностите на местния пазар. Пример за това е вариантът на новия T-Cross с дълга база.

В Шанхай членът на борда на директорите на VW Юрген Щакман, който отговаря за продажбите и маркетинга обяви, че до 2025 година в глобален мащаб марката ще предлага над 30 SUV модела, което е половината от цялата гама на гиганта.

Целият анализ четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: КитайVolkswagenVWSUV модели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Вагините за Китай идеално пасват на българските условия,ако се съди по техническите данни...
3
5
 
11
 
! Отговори
ракия с бира преди 5 години
Алчността ще затрие т.нар. Западен свят. В същност тя вече ги е затрила. Последни издихания и предсмърни мъки наблюдаваме в момента! Само алчност могат да те накарат да си съсипеш индустрията, да оставиш хората си без работа и да изнесеш ноухауто и заводите си в далечна държава. После ревЪт, че китайците ги били копирали и подбиват цените . Ей, амджици, ще ви копират и ще ви затрият, без да гръмне пушка! А вие си правете прайдовете! На китайците не им пречите! И да не забавите "мигрантите"!
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не им пука на немците- за кинти са готови и северни потоци да пускат и на султана да отварят автомобилни заводи и с китайците работят... инак си плямпат политкоректно и са за трети и десети пол и джендерии- само не ги пипай за кинтите и колите- там празно нема.
1
8
 
9
 
! Отговори
джержински преди 5 години
Китайците вместо да си направят по една вноска за лада веста, те волксвагени ше ми купуват.