Каква кола кара германецът? Залага на родните марки

"Дизелгейт" не повлия особено върху вкуса на местните шофьори
18 апр 2019 16:30, Красимир Ангелов
15
Каква кола кара германецът? Залага на родните марки
Снимка: VW

За мнозина шофьори Германия е родината на отлична автомобилна индустрия. Интересно обаче какви автомобили предпочитат да купуват самите германци?

На този въпрос отговориха официалните статистически данни за март 2019 г. на Федералния департамент за автомобилен транспорт на Германия.

През първия месец на пролетта в Германия са продадени 345 523 нови автомобили, което е с 0,5% по-малко отколкото през същия период на миналата година. Повечето от тях - 63,8% са закупени от компании, а останалите 36,2% от частни лица.

За периода март 2018-март 2019 г. начело на класацията по модели са: 3 място - VW Polo, 2 място - VW Tiguan, 1 място - VW Golf.

Видно е, че германците предпочитат да купуват продуктите на местната автомобилна индустрия, а първите четири места са заети от модели на "народния" немски бранд Volkswagen.

Скандалът "Дизелгейт" не повлия особено върху вкуса на германците, които продължават да дават парите си за покупката на любимите си марки. 60,2% от новите автомобили, закупени в Германия, са бензинови, а 32,4% - дизелови. На кросоувърите пък се падат 20,9%, а на всъдеходите - 20,2%. А луксозните автомобили, товарните микробуси и спортните автомобили все по-малко интересуват германците. Във всеки един от тези класове се наблюдава отрицателна динамика на продажбите - съответно с 25,7%, 17,3% и 13,8%.

Още от официалната статистика четете в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички екстри при едни са базови при други! Когато си търсих кола, луксозна, давам ми оферта от най-високото ниво и почват да ми в хвалят... когато свършиха с това им казах, хайде сега да сложим няколко екстри ама които са наистина полезни... та с форда си е същото, 700 лв за нищо....
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кара на лизинг.този модел който е с най-добрата месечна вноска напр.Форд Куга джип.с всички екстри.кожен салон.подгряване на седалки.4×4.навигация....за 350 евро месечно
11
0
 
5
 
! Отговори
От Берлин до Мухаха преди 4 години
Виж сега, чалгосан приятел: може и да не е хибрид, но е с електрическо задвижване от рода на Plug-In... или нещо подобно! На 2 месеца е, и изглежда страхотно с белият си цвят.. В думите на моят приятел, не се и съмнявам, защото никога не ме е заблуждавал, а и е нямало нужда!!!Пожелавам ти една приятна и без завист хубава вечер...!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно ли? Аз мислех, че ги тресе носталгия по комунизма, мразят евро ценностите, бананите и затова карат трабанти.
9
3
 
2
 
! Отговори
Мухаха преди 4 години
До От БерлинТвоя въображаем приятел има много интересен въображаем SUV . Ко речи ? Тигуан с хибридно задвижване ? Харчи 3.6 на 100 ? Пълен с помощни системи ? Я пак ? Хахахха. Пич, смея се с глас . Върви хвърли ярма на прасетата или там каквото ти е поръчала баба ти , не се знаимавай с неща които не са ти ясни .
8
1
 
5
 
! Отговори
От Берлин преди 4 години
Вчера се видяхме с един добър приятел. Купил си е, като добър немски гражданин Тигуан с хибридно задвижване... Бензинов, пълен с помощни системи, харчи по 3,6 л/100...Само като си помисля, какви са цените на сервизното обслужване, и ми се завива свят... Е, той може да си го позволи... Ами, като започнат и техническите проблеми един ден...?!? Това е 100% сигурно... Той да си му мисли :)
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЯПОНЕЦПрав си, че все още япоците произвеждат автомобили с най-добрите отзиви от клиентите. Но корейците лека полека ще ги изместят и от там , както ги отнесоха от телевизорите и другата техника.
6
19
 
18
 
! Отговори
ЯПОНЕЦ преди 4 години
АЗ карам само ЯПОНСКИ АВТОМОБИЛИ !Те са за ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА !
5
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една от най-продаваните коли в Германия се оказа Дачия , модел ДъдстърИмаше статистика , че за 2018 е имало продадени около 200хил броя
4
14
 
21
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Е какво да кара, цял свят иска да кара германски :)
3
4
 
37
 
! Отговори
Таратайка преди 4 години
А българинът кара старата кола на германеца.
2
7
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
За кво говориме, эа същото. Немаш ли Голф, немаш нищо.И да се энае! Нема ми липсва тоя медиен кoптop, осбено ако шибaм...вече 40-се годишното блонди.
1
25
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то немците японки ли да купуват или фрвнски циркове