Opel повдигна завесата на новата Corsa

Хечбекът се тества при минус 30 градуса в Лапландия
30 апр 2019 19:24, Красимир Ангелов
11
Opel повдигна завесата на новата Corsa
Снимкa: Opel

Компанията Opel показа първи официални снимки на тестови прототипи на новото поколение на компактния хечбек Corsa. Премиерата на модела ще се състои до края на 2019 г.

От края на миналата година автомобилите преминават усилени изпитания в Лапландия, където температурите достигат до минус 30 градуса па Целзий. Машините се тестват както на обществени пътища, така и на специално направени ледени трасета, направени върху замръзнали езера.

Инженерите на Opel са си поставили за задача да настроят шасито по такъв начин, че да се получи идеален баланс между безопасност, комфорт и удоволствие от шофирането.

Следващият Opel Corsa е построен на модулната платформа CMP (Common Modular Platform), която се използва от моделите на алианса PSA. Новото шаси е позволило автомобилът да тежи със 100 кг. по-малко от своя предшественик, разкриват от компанията-производител.

В гамата двигатели на модела ще влезе 1,2-литров турбомотор с 3 цилиндъра, който ще се предлага в няколко варианта на мощност. През 2020 г. на пазара ще се появи и изцяло електрическа версия

Топ-версиите на новия Opel Corsa ще получат изцяло светодиодните матрични фарове, които дебютира през 2015 г. на последното поколение на Astra, а след това се появиха и на флагмана на марката Insignia.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: OpelOpel CorsaЛапландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Отсега я хванала ръждата като гледам...
8
2
 
8
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Опел - най-добрите достъпни автомобили и най-достъпните добри автомобили.
7
6
 
6
 
! Отговори
man преди 4 години
тия малолитражки не са по-икономични, нито по-екологични. Карах едно време една такава чек**ия, 1.0 мотора бензин си лапаше 10+ градско бензин. Сега съм с 2.0 дизелак на BMW 184 коня и харчи 5.2 дизел
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7Предпочитам Mazda или Toyota в този ценови клас.
5
0
 
15
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Стига плюйте бе, братя българи! Имал съм няколко коли (включително мечтаното Ауди на ВАГ). Имах и Корса Б (1.5т Исузу с хидравлика и ABS) - е тая машинка ми остава най-любимото ми конче! Обичам да ходя за риба, а с тва зверче качих наклона над бившата гребна база на язовир Огоста (който го знае, му е ясно за какво иде реч - като пълзиш, само небе!) Обиколих България с нея! За градско, втора такава кола нямаше! Корса си е Корса - в съотношение цена-качество, просто по-добро няма! Аре лека!
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея инженери не усещат ли че се повтарят. Почти всички нови модели си приличат като две капки вода. След като са се изчерпали на идеи защо не преостъпят местата си на млади иновативни хора с ново мислене и идеи. Или ще кажат как да си преостъпиме местата като искаме да папаме милиончета. Да така е докато папате милиончета ще гледаме едно и също още поне 20 години докато умрете.
3
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво се радват на тая птича въшка? Докато излезе от снега и ръждата я финиширала.
2
17
 
7
 
! Отговори
Циник до 1 преди 4 години
Опел след ВСВ ...GM - американска вoня....е сега ще е френска....вoня
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"1,2-литров турбомотор с 3 цилиндъра"4 местен стандартен седан с двигател на двуместна "детска" количка от рода на Fiat 500!Икономия ще е супер, ама със семейството Балкна ще е малко зор.