Ще станат ли автомобилите на Audi "вегански"?

За интериора на марката няма да се използват животински продукти
12
Ще станат ли автомобилите на Audi "вегански"?
Снимкa: Audi

Целевата аудитория на електромобилите като цяло са хора, които се отнасят с повишено внимание към защитата на околната среда. Затова производителите на този тип превозни средства започват да разработват редица нови опции, предназначени точно за такива клиенти.

Именно направата на интериора от материали, получени след преработка на рециклирани материали, е една от посоките, в които поемат компаниите. Например и Volvo, и Audi вече показаха автомобили, чиито интериор е направен от преработена пластмаса и остарели рибарски мрежи, които трябва да се противопоставят на използваната до момента традиционна кожа.

"Ако помните нашият прототип e-tron GT, той имаше изцяло "вегански" интериор, направен именно от рециклирани материали. Използвахме рибарски мрежи и други подобни материали, за да покаже посоката, в която гледаме да бъдеще", коментира пред изданието Motor1.com мениджърът на проекта Audi e-tron - Мат Мостафаи.

Според него, компанията редовно получава въпроси от потенциални клиенти за възможностите за поява на подобни опции в списъка с оборудване на електромобилите. Затова в Audi усилено работят в тази посока, като изучават потенциала на нови материали, повече от които са напълно екологични.

В компанията все пах отчитат и премиум-статуса на марката и смятат, че материалите не само трябва да отговарят на "зелената" идеология, но и да покриват очакванията на клиентите, което е доста трудно. В Audi са наясно, че няма как да угодят на всички хора, но са на мнение, че бъдещето е именно на "зелените" автомобили, тъй като това е един от начините за опазване на околната среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Ей луди хора преди 4 години
От обелки на краставици ли ще ги правят?!
10
1
 
5
 
! Отговори
Ауди фен преди 4 години
Преди години ме удариха жестоко, за щастие карах ауди. Колата, която ме удари караше с над 70 км, моята колата прелетя и падна по капак от другата страна на пътя. Тотал щета, но на мен и спътника ми ни нямаше нищо, освен едно одрано коляно. Другият шофьор беше със счепен врат и други охлузвания. Това за мен са едни от най-сигурните коли произвеждани някога. Не си мислете, че цените са им раздути...Живото е безценен...малко хора си мислят най-лошото, когато си купуват кола, а никога не знаеш
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко, ако не с надеждна техника, Аудитата поне се славеха с качествен луксозен интериор...сега, ако и това прецакат и се напълнят с рециклирана пластмаса...с какво ще оправдаят раздутите си цени, нямам идея.
8
5
 
10
 
! Отговори
Шофер преди 4 години
Какви са тия вегани и електрокари бре?! Колата е бензин или дизел. От статията Куаттро RS е колата - с ДВГ, германска, яка, красива и здрава! Всичко различно от ДВГ е нложено извращение към самия автомобил.
7
6
 
12
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Ауди се славят с най високо качество на материали в и извън купето с най здравите ламарини а не като японските ръждилки, относно дизел гейт не знам защо си мислите че са само Ауди, доста други автомобилни производители са на същия хал плюс две японски марки, така че не плюите Ауди или някоя друга ПРЕМИУМ марка само и само защото не можете да си позволите обслужването, понеже като си си купил ПРЕМИУМ автомобил си иска ПРЕМИУМ обслужване с оригинално масло а не масло от кауфланд
6
2
 
27
 
! Отговори
Аудииий преди 4 години
Така е модерно. И вместо ароматизатор, на огледалото може да си закачите връзка чесън.
5
2
 
17
 
! Отговори
Гейбераз преди 4 години
Те пуснаха едни вегански дизели...ама ги изловиха....
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
70 000лв в БГ и ако е направен от *** да си го купуват веганите.аз съм месояден.
3
2
 
5
 
! Отговори
Tozi преди 4 години
До ХахахахахахаПо добре от *** отколкото от животни.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Красе, имаш грешчица.Вчера бе същиятавтомобил.Нямате ли новини за океана?
1
1
 
26
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 4 години
Тия ако си мислят, че някой ще даде 100к евро да се вози в салон от преработени бoклyци много криво са си направили сметката