Шантави родители: 109 деца в САЩ кръстени "Тесла"

19 бебенца получили името Ауди през 2018 г., цели 3393 - Бентли
26 май 2019 16:15, Красимир Ангелов
22
Шантави родители: 109 деца в САЩ кръстени "Тесла"
Снимка: Reuters

През миналата година 109 родители в САЩ са нарекли новородените си деца Tesla. Дали на прочутия изобретател или на електромобилите на Илон Мъск, всъщност името дори бележи спад в популярността си, защото през 2017 то е било дадено на цели 143 бебета.

Любопитно е, че над три четвърти от малките Тесла са момиченца, но има и момченца.

Популярността на името Tesla всъщност е намаляла доста през 2018 спрямо 2017, за сметка на всевъзможни имена от сериала Game of Thrones

Да кръстиш детето си на любимия автомобил явно не е рядко явление в Америка, защото в регистъра има 40 Лексъс, 419 Форд, 19 Ауди и цели 3393 Бентли.

Популярни са също Чеви (от Chevrolet, 176 бебета) и Мерседес (236, но трябва да се отбележи, че в испаноезичния свят това си е популярно име още отпреди появата на едноименната автомобилна марка).

Още на автомобилните имена на децата в САЩ четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Дървари...
20
0
 
0
 
! Отговори
258 преди 4 години
Когато бях още в гимназията, работих (на смени) в консервния комбинат в Бойчиновци. Та дали заради младостта ми или заради братовчед, който работеше там, но никога не видях, бях сложена да разписвам заработката на жените. Имаше имена като Самолетка и Салфетка, бяха на средна възраст, началото на 60-те.А що се отнася до внучета кръстени на баби и дядовци - ето моята снаха как почете традицията: Десислав кръстен на дядо си Димитър и баба си Славка, но Георги беше кръстен на баба си Георгия.
19
0
 
2
 
! Отговори
до ХА ХА ХА преди 4 години
Мои приятели не кръстиха детето се на деда си Вълчо и после сватовете не си говориха 5 години:)
18
2
 
1
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 4 години
Шантави родители:В англо-саксонската и северно- американска култура имената и презимената на децата се избират свободно от родителите а фамилията се предава от поколение на поколение.Не е като при нас: кръстили я Светла - на дядо си ... Ламбо
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Нокола Тесла?
16
1
 
0
 
! Отговори
Менто преди 4 години
Няколко Тесли и много чуковете.!.
15
1
 
2
 
! Отговори
258 преди 4 години
До натеслата дръжкатаАма ти сериозно очакваш тия да знаят кой е Никола Тесла? Аз го знам, понеже съм от Балканите; и понеже моят рожден ден съвпада с неговия рожден ден, и понеже е бил чаровен, но ненавиждал разни дрънкулки по пръстите и по ушите; и понеже е бил ГЕНИАЛЕН, но използван жестоко...
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тесла открил свободната енергия,която променя много нещата... естествено в учебниците няма да намерите инфо.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На "Тесла"-та Дръжката!-)))))))
12
1
 
8
 
! Отговори
Значението преди 4 години
Имал и значение това, дали Тесла е бил сърбин,хърватин или българин ? !Бил е велик учен и за това се говори "нелегално" и до сега! Съсипал го е друг учен- Томас Алва Едисън . Едисън се е смеел на много от НЕЩАТА на Тесла. В това число и на ПРОМЕНЛИВИЯТ ток.... А, сега в целият свят се ползва именно това! Друг е случаят, дето един самозванец на върха на финансова пирамида е обесбил името на Тесла! Мъск платил ли е на някого да ползва името "ТЕСЛА" ?!***, сър !
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми тя Земята си е плоска!
10
3
 
13
 
! Отговори
Мухаха преди 4 години
Много им се иска на тук някои да го докарат поне малко на интелигентност у краварите и намесват името на Никола Тесла . - За ваше сведение , прочетете или накарайте някой да ви прочете статията поне 4-5 пъти за да разберете че *** американци са си кръстили децата на фирмата на Мъск а не на изобретателя Тесла ако въобще знаят че съществува такъв човек . То там има хора които още смятат че земята е плоска ......
9
2
 
5
 
! Отговори
До 8ми преди 4 години
Казвам че фамилията му има значение на Български. Провери имената на селата около родното му място и ще видиш колко български звучат. например Иваново, не Ианович.Единственото Сръбско доказателство, за това че Тесла е сърбин, е документ, че баща му е сръбски свещеник. За всеки мислещ, това че си на служба в сръбската църква, не значи какъв си по род.Майка Гергина, баща Милутин (Миладин, Мильо), брат Дане (Даньо, Йордан).Сам прецени, щото след Австро-Унгарските и Сръбски зачистки. док. няма
8
3
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
И кво викаш сега значи - и Тесла бил българин, а ?Нищо че си е чист сърбин.За Шибадарчетата уточнявам, че тогава не е имало Хърватия.Тя се е появила доста по-късно по сръбските земи. Както и Косово.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже напротив. Името е от българското значение на тесла, тесам. И в сръбския и западните няма такъв инструмент и свързано с него наименование за извършваната дейност. Като фамилия идеално приляга на българския му род. В годините на дядо му е нямало сегашното разбиране за фамилно име и е напълно възможно в Сърбя, която възприемат западната традиция, еди кой си от тесларите да получава фамилно име от дейността си.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А да не би Бойко Борисов Тиквата да звучи по-добре от Никола Тесла ?
5
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо да са шантави. Тесла си е нормално сръбско име.И няма нищо общо със значението му на български език.На никой родител в САЩ не му дреме, че има някъде една смешна и жалка държавица като България, още по-малко какво мислят, населяващите я 5 милиона Тикволандци.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам защо да са шантави, ако бяха ги кръстили " Модел С " товава щяха да са ;-))))
3
0
 
19
 
! Отговори
натеслата дръжката преди 4 години
Никола(с) Тесла е бил гений. Да си кръстиш детето на него е чест. Но да си кръстиш детето на мъсковата Тесла или нещо от сорта "Ауди", "айфон", "самсунг" си е за психиатър. Човечеството се нуждае от психиатър. Не е от сега, но в последно време все повече си личи. Поздрави на Дебелариума на запад!
2
1
 
17
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
След 18-20 години на някой Американски абитуриенски бал: - О Тесла, страшна си.- Бентли, дай още едно кръгче