Да държиш на марката: Ето брандовете с най-лоялни клиенти

При автомобилите отново начело е Toyota
14 юни 2019 12:50, Красимир Ангелов
17
Да държиш на марката: Ето брандовете с най-лоялни клиенти
Снимка: Reuters

Анализатори от американската компания Kantar Millward Brown направиха класация на най-ценните марки в света. В случая обаче не се гледа стойността на акциите или популярността им в социалните мрежи, а лоялността на клиентите им.

Експертите отбелязват, че всички автомобилни марки в рейтинга BrandZ Top 100 започват да отстъпват от позициите си. В тройката на лидерите влизат Amazon, Apple и Google, което се обяснява с факта, че потребителите повече ценят компаниите, доставящи информации, а не тези, които произвеждат вещи.

Най-напред от автомобилните брандове е Toyota, която заема 41-а позиция в класацията. Зад нея следват двата германски производителя на премиум-автомобили - Mercedes-Benz и BMW, класирани съответно на 54-о и 55-о място.

Любопитното е, че нито една друга марка автомобили не влиза в първата стотица. На четвърто място в автомобилната класация е Honda, а на пето - Ford. След тях се нареждат Nissan, Tesla, Audi, Volkswagen и Porsche, като последният попада за първи път в класацията.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: toyotaмарка автомобили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
9
 
! Отговори
* преди 4 години
Купих си LEXUS GS450h на 120 хиляди мили. Проблеми: никога никаквиЕкстри:всички Какво е LEXUS?Отговор: Luxury Toyota НЕМСКИТЕ коли които са произведени в Германия са с отлично качество но не и произведените в Турция.
13
3
 
4
 
! Отговори
asdf преди 4 години
До До asdfМерц-а само го правех... Няма нужда и не е само до парите, ами като не мога да си ползвам колата... Карайте си немските ***, никога повече.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Ми нямаме дума българска за това. Думата "марка" е турска.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Today, Tomorrow- Toyotа!!!Поздрави!Вече не слизам от японката!
10
4
 
7
 
! Отговори
Сектант преди 4 години
Дамо Дачия Дъстър
9
12
 
9
 
! Отговори
До asdf преди 4 години
Не знам нас ли лъжеш колега или себе си, но ако си карал Мертседес поне който е от същият клас на тойотата ти, няма да пишеш глупости. Тойотката е много назад в класацията. Има и добри Японски автомобили, но определено това не е Тойота. Хайде със здраве да си я караш.
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години си взех Тойота и нито за миг не съм съжалявал за това.Колата е на 12 години и нито веднъж не съм ходил за ремонт.
7
10
 
13
 
! Отговори
asdf преди 4 години
Мислех си, че Тойотата е скучна... И все пак си взех Тойота, ореди това карах мерцедес, повече няма да си взема немски автомобил. Японски или корейски.... Другото не ми го хвалете, аз повече няма постоянно да давам пари за ремонти... Много ги прецакаха немските автомобили.
6
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към Тойота си лоялен когато гледаш на колата като надеждна скучна ширпотреба която да те закара от А до Б, към Мерцедес си лоялен когато оценяваш комфорта, дизайна и инженерната мисъл вложена в колата.
5
16
 
8
 
! Отговори
Изгорял преди 4 години
Тойотата е Москвича на Японците. Но за толкова пари това е. Аз също си купих нова Тойота и определено не е това което очаквах.
4
4
 
9
 
! Отговори
Жапан и Дойч преди 4 години
Японците и немците заслужават респект.Всички останали са въздух работа.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е бранд и има ли то почва у нас?Стига сте пълнили родния език с чуждижи. Стига!
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тойота не случайно е там
1
4
 
14
 
! Отговори
Ицо хазарта преди 4 години
Чалга чалга естествено и старо бмв 3ка