Македонски актьор: Живков ви хранеше 45 години с хляб и сол

Бяхме Катар за всички вас, които седяхте в скута на СССР
Обновена: 16 юни 2019 20:10 | 16 юни 2019 18:53, Нели Христова
698
Македонски актьор: Живков ви хранеше 45 години с хляб и сол

Дебатите около това, дали Гоце Делчев е бълтарин или македонец не стихват. Външният ни министър Екатерина Захариева поиска македонската делегация да признае, че Делчев е българин и че българската окупационна армия по време на Втората световна война всъщност е освободителна. Това накара актьорът Сашо Тасевски да напише гневен пост във Facebook, съобщават от агенция "Фокус".

Още по темата

"Министър Захариева е загрижена, че в продължение на 75 години лъжем децата си за Гоце, Яне и компания. Тито и Сталин откраднаха Македония от България, за да не съществува Велика България на Балканите.
Та Югославия е била два пъти по-голяма от България по население. Виждате Тито и Сталин през нощта като призраци в Кюстендил си шептят: "Е, другарю, да откраднем Македония от българите".

А бе, Захариева, когато говорим за лъжите, Тодор Живков ви държеше 45 години на хляб и вода, не знаехте какво е дъвка, събличахте ни дънките и ни ги откупувахте, а понякога ви ги давахме без пари. За вашата икономическа фаза, наречена "за две червени", да не говорим. Не ви се присмивам, с бедността човек не се подиграва. Но кой от нас, тогавашните Титолюбни македонци, искаше да бъде българин. Никой.

Бяхме Катар за всички вас, които седяхте в скута на СССР. Можехме да ви купим барабар с четката за зъби. Не сме и предполагали, че най-отчаяните от нас ще се пишат българи. По времето на Тито да кажеш на някой българин, щеше да се обиди. Дори сега, ако ме наричаш така, скъпа Захариева, ще те обидя. *** вашата сила!
Никой не ни е лъгал за Гоце и Яне, особено Тито. За други неща ни лъжеха, най-много след като Тито умря. Започнаха да ни лъжат, откакто на Тито му заболя крака . Но най-много ни лъжеха, откакто останахме сами като Република Македония.

Aуу, вие също започнахте да ни лъжете, дори министър-председателят ни поставихте през 1998 г. чрез тайните ви служби. Той трябваше някак си да ни отмъсти за всички тези десетилетия, когато бяхме на кон, сити, облечени, а вие в калта.

Като говорим за конете ... От този министър-председател, който като троянски кон ни го поставихте, започна вашата по-дълбока намеса в македонските дела. Вашето признание за новата Р. МК. (Република Македония) като първи в света, не беше толкова от огромна любов към нас, колкото беше тактически ход от по-голяма стратегия, която днес е в ход: Да се асимилира и българизира колкото е възможно по-голям дял от от Македония. Вие не сте наши приятели, само актьори, но хайде .... Докато има овце, ще има вълна. Чистa вълна. И мляко за доене бога ми! ”- пише Тасевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


698
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
562
3
 
8
 
! Отговори
Гражданин от бг преди 4 години
Хаха хляб и сол, но лягаме спокойно, а сега под възглавници те пищов хаха. Не колко лета си, но македонци са чисти българи, през 50 години на миналият век сме учили със Зорка, Георги.Много бяха трудолюбиви, казваха ни, че имат браря и сестри, но не тук, а и къде съм омъжена преди няколко месеца си говорихме, Македонска българка.. Имаме роднини много в Македония. В един клас беше с брат ми в училище отец паисии, не отричайте макета историята си, в Хасково имаше македонска махала. Очевидци сме
561
1
 
12
 
! Отговори
Тихомир БЪлгарин преди 4 години
Чета и си задавам един въпрос .как никой не им отговара на тези.псевдо артисти ,псевдо професори,къде са българските родолюбци, българските,, политици, защо им позволяват,да ни унижават с измислената им държава и история, или са българи само на думи,и,им липсват топки ,да го покажат.....да отговориш на наглостта на ,,макетата,, би било нещо което всеки българин би одобрил, защо мълчите ,, страхливци.
560
6
 
5
 
! Отговори
Марина преди 4 години
Вижте благодарността на "братята" МАКЕДОНЦИ! НАГЛОСТ! ЕТО ВИ ПРЕГРЪДКИТЕ И ЦЕЛУВКИТЕ НА ТОВА ЛИЦЕМЕРНО ПОЛИТИЧЕ- ЗАЕВ!!! ПАЗИ МЕ, ГОСПОДИ ОТ ПРИЯТЕЛИ, ОТ НЕПРИЯТЕЛИТЕ САМ ЩЕ СЕ ПАЗЯ
559
2
 
2
 
! Отговори
BG преди 4 години
Като го гледам тоя, с обици на ушите - "па падари" :)
558
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България трябва да стопира федерация Титоландия (Сърбия и Македония) за ЕС и НАТО и условието за подкрепа да е Отказ от титовизма и коминтерновските номера. Македония да се откаже от всяка претенция към нашата история и да си гради такава от 44 г. на сам. Сърбия да върне Западните покрайнини (те не са неини а на Югославия, която вече не съществува) и да признае официално за българофобската си политика през последните 140 г. и да не се меси в Македония. Нищо по малко от това.
557
5
 
6
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Този Сашо Тасевски, страда от липса на внимание. И точно такива *** се опитват да създават напрежение с измислена история. Та Сталин, че Тито... Македонците, още малко, ще излезе че са създатели и съзидатели на цялата вселена... Тя майката си трака... Но няма смисъл да се ядосвам на никому неизвестен актьор, който няма слава дори в собствената си родина... Само да го питам, къде е Южна Македония, че те станаха Северна...
556
1
 
8
 
! Отговори
ТИРАНА преди 4 години
В АЛБАНИЯ ДАЖЕ НЯМАШЕ ХЛЯБ И СОЛ АМИ КАЖИ И НА АЛБАНЦИТЕ ЧЕ СИ ВЕЛИК АНТИЧКИ СЕВЕРЕН мАКЕДОНЕЦ АХА НЯМА НЕ МОЖЕШ КЮТЕК ЩЕ ЯДЕШ МОЖЕ И ДА ТЕ *** ДА СЕ ПЛЮЕ ПО БЪЛГАРИЯ ПРЕСТИЖ ДА СЕ ПЛЮЕ ПО АЛБАНИЯ СТРАХ ПАРАТА ОТ СЪРБИЯ ИДВА ДЪВКИ ТУБЛЕРОНИ ЕВТИН СИ КОМИЧАР :-)
555
3
 
11
 
! Отговори
Българин да се нарич преди 4 години
Няма ли кой да покаже на македонските българи, че Гоце Делчев категорично се определя като БЪЛГАРИН?!
554
3
 
13
 
! Отговори
когато сме си българ преди 4 години
Писмо на Гоце Делчев до Никола Малешевски: Отцепленията и разцепленията никак да не ни плашат. Действително жалко е, но що можем да правим, когато сме си българи и всички страдаме от една обща болест! Ако тая болест не съществуваше в нашите прадеди, от които е наследство и в нас, нямаше да попаднем под грозния скиптър на турските султани"
553
3
 
12
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Не знам как сме били по времето на Тато. Но до колкото съм чел по времето на Югославия, Македония, умишлено е била оставена като най бедния и изоставен район на Югославия!
552
3
 
9
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
"Да се асимилира и българизира колкото е възможно по-голям дял от от Македония."Отново на показ най-големият страх на македонците. Стане ли на въпрос нещо за България, винаги си мислят че някой иска да ги Българизира. Ами sorryy, ама до преди 70-80 год. вие сте си били Македонски Българи, сами сте си го казвали. И 100 паметника в центъра на Скопие да построите все тая, историята и самосъзнанието на вашите деди не се затриват току така.
551
2
 
3
 
! Отговори
Без коментар... преди 4 години
Писмо на Гоце Делчев до Никола Малешевски: Отцѣпленията и разцѣпленията никакъ да не ни плашатъ. Действително жалко е, но що можемъ да правимъ, когато си сме българи и всички страдаме отъ една обща болѣсть! Ако тая болѣсть не сѫществуваше въ нашитѣ прадѣди, отъ които е наследство и въ насъ нѣмаше да попаднатъ подъ грозния скиптъръ на турскитѣ султани"
550
1
 
11
 
! Отговори
Caiko преди 4 години
...и понеже бяха много добре идваха на лекар в Майка България.*** маклайнери.
549
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятай какви гъби растат в тая Северна страна.Мислех, че има само чукари там.
548
29
 
7
 
! Отговори
Рахманчо преди 4 години
Да си българин е признак на невежество....научили го да пее "аз съм българче" и това е достаточно....а да си български националист и да си мислиш че си син на велико племе, е чиста болест....
547
7
 
39
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 4 години
Само че при бай Тодор, момко сополивий, бяхме далеч по развити от вас! Я например виж цял Аец построихме, Българин полетя в космоса/даже 2-***/... Хранехме се с природосъобразна храна! Заводи и предприятия в всеки град за различни неща!Пък измислените Макета и тогава бехте, квот ви подхвърли Йосеп Тито /сиреч последна дупка на кавала:) Гола охридска в0да/ Но няма как да ги знаеш, като си бил в ташкента на баща си тогава:):):)
546
5
 
28
 
! Отговори
ko4o преди 4 години
О неразумни юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин...."Макетата не са виновни, виновни са червените *** и пияницата Георги Димитров, който е подарил географската част на България, наречена "Македония" на Тито. Иначе е въпрос на време е нашите братя от западна България да се молят да дойдат при нас, щото албанците вече превзеха Струга и Охрид,ред идва и на Скопие. Да живее България!
545
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досущ като сцената в "Империята отвръща на удара":Бг: - Маке, аз съм... баща ти.Мк: - Нее, не може да е истина. Мои предци са Александър Велики, Самуил, Калоян...БГ: - Истина е. Присъедини се към мен и заедно ще доминираме Балканите!Мк: - Неееееееееее!!! (пропада в Албания)
544
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 4 години
До българинМестя го! Те са просто интересчии! До вчера, югославяни, днеска Северномакедонци, утре албанци!
543
2
 
18
 
! Отговори
-.- преди 4 години
Ама тоз по същество защитава българската теза- били са българи и с убийства и терор плюс дъвки и дънки впоследствие ги отродиха, но пропуска и как се клаха като животни преди 20 години в същия титов рай на дъвките, еврокрема и тоблероните. Макетата отърваха на косъм войната ама нейсе имат едно просташко самочувствие, което още ги държи, но новите поколения надали се впечатляват.