Родните богаташи вече предпочитат "Ламборгини" пред "Ролс Ройс"

Цената на ново луксозно возило надхвърля 1 милион лева
96
Родните богаташи вече предпочитат "Ламборгини" пред "Ролс Ройс"
Снимка: Pixabay

"Ламборгини" изпревари "Ролс Ройс" в предпочитанията на българските милионери, съобщава "Труд".

По родните пътища се движат 59 автомобила "Ламборгини" и само 53 "Ролс Ройса", сочат данните на КАТ за регистрираните в страната превозни средства към 1 юни 2019 г.

Точно преди година колите от тези две луксозни марки в България бяха един и същи брой – по 56.

За година новите "Ламборгини" в страната, които са на по-малко от 5 години, са се увеличили с 3 бройки и достигат 12.

Но най-много са тези на възраст между 11 и 15 години – 37 броя. Това се обяснява с високата цена на автомобилите от тази марка. Някои нови модели "Ламборгини" надхвърлят цената от 1 млн. лв. Например Lamborghini Aventador SVJ може да се намери за 1,116 млн. лв.

Цената на един "Ролс Ройс" също може да надхвърли 1 млн. лв. Например "Ролс Ройс Фантом" от 2019 г. се продава за 1,1 млн. лв.

Спортните автомобили с марка "Астон Мартин" се срещат в България доста по-рядко от "Ламборгини", въпреки значително по-ниската им цена. В страната са регистрирани само 24 коли "Астон Мартин", като 6 от тях са почти нови, на възраст до 5 г. Но дори на старо цените им са доста високи. "Астон Мартин Воланте" от 2019 г. може да се купи за 424 хил. лв.

При спортните автомобили се оказва, че цената не е решаваща при избор на марката. В страната има и 85 автомобила "Ферари", от които 25 са почти нови. Цената на новите модели може да надхвърли 1 млн. лв. и е доста по-висока от тази на един "Астон Мартин". Въпреки това обаче само за година Фераритата по родните шосета се увеличават с 9 бройки.

Собствениците на "Ягуар" са значително по-малко, въпреки по-ниската цена спрямо тази на "Ферари".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: милионериролс ройс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
1
 
! Отговори
Заглавие-ауто преди 4 години
62), класата Ламботото и куфарчетата си само за Англия. Уф, те пък му туриха кепенците на Top Geer-a, след като Онзи "преби" продуцента си, жалко
61
13
 
3
 
! Отговори
щастлив българин преди 4 години
Аз лично, като по-скромен, предпочитам нещо по-семпло, по-скромно, изчистено, спортен модел, като Бугати Широн например.Благодарение на компетентното управление на ГЕРБ и мъдрото ръководство на другаря Бойко Борисов, сега повечето българи можем да си купим такива коли.Не могат само малцина лyзъpи, червени баби и подобни.
60
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вие си блъскайте по 12 часа на ден за минимална заплата с 2 висши образования и 8 г. загубено време в университети......
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тази кола си трябва класа, не става с куфарчетата само и са караш Ламбо, ше си като оня селио с бентлито тотален смях ....
58
1
 
2
 
! Отговори
Заглавие-ауто преди 4 години
Ан-57, не че много ти вярвам, ама ми се иска. Уважавам практичните хора, неробуваши на марки Дачия е може би водеща в товоа отношение.
57
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен57А карал ли си някога премиум марка?Обзалагам се, че не.И дачията вози, ама да кажеш, че е същото като мерцедес е смешно.Нито навигацията ти навигация, нито удобствата ти удобства, нито паркирането ти паркиране, нито климатикът ти климатик.Качи се, покарай, тогава ела пак пиши.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1ЦК на ГЕРБВсе някога трябва да смениш жигулата и москвича.
55
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мога да си купя Мерцедес , но взех Дачия дъстър уж за служебна , но я подкарах и установих , че е забавна кола .Дали защото е нова още , обаче сега не мисля за друга кола , ако ми омръзне ще отиде в графа-служебна , но засега е в ръцете ми .Ако се абстрахираме от егото си , много неща се се подредят по неочаквано добър начин !Премиум марките не ги купуваме заради друго , а за да се покажем .
54
2
 
3
 
! Отговори
отдели се от земята преди 4 години
Цена няма да имат Ламборгини, ако у нас за първи път конструират кола антигравитация. Да се движи на 50-60 см от земята. Както и колата е хубава като марка, мммм! Нямам търпение да се возя на антигравитационно возило! Който направи такава кола у нас, ще сбърка света от продажби!
53
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9К51Не всички са прошляци с коли за 3000лв.Що мислиш, че не са платили данъците?Никой не би рискувал да си купи скъпа кола, ако не може да докаже произход за парите.Бъди сигурен, че за всяка кола над 30000лв те викат в данъчното.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не си приготвим терен за производство на коли и не поканим световни фирми? Ламборгини бг Хала! Магията на безопасното пътуване. Нещо такова.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТРАНДЖАТА, къде се изпозатри, Въй?Ан-40 опитай да подкараш малък самолет по нашите пътща, като имаш 1 на ум, че всяка спортна кола лежи и стърже асфалт и павета ;)По вкус и цвет товирьщ нет, но ...35)мерси, че ми схвана играта за Бугатиту47 да не пречи на свобоната воля на захранването на на хората,у СССР, че те там само на водка на двойката го карат, моля. ;)
50
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето от изброените уж скъпи коли, на 3-4 години с леки забележки могат да се внесат от САЩ за под 20-30 хиляди лева.
49
1
 
11
 
! Отговори
BigAl преди 4 години
Собствениците на "Ягуар" са значително по-малко, въпреки по-ниската цена спрямо тази на "Ферари".ХАХАХА, като собственик на Ягуар умирам от смях, че го сравняват с Ферари. Авторът явно хал хабер си няма кое колко струва. Ягуарът е невероятен, луксозен класен автомобил, но моля ви...ФЕРАРИ???
48
2
 
13
 
! Отговори
9К51 преди 4 години
Ало Влади /Горанов/ спиш ли ? Тия тарикати и мошеници платили ли са дължимите данъци ? Да не се окаже, че това са пари за субсидии от Европата в земеделието- примерно, а са се превърнали в тузарски брички?
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Второ мутренските години отминаха ,в София не съм виждал никой с охрана от години"Това не означава, че няма престъпнсот и хора, които идват и ти искат процен от печалбата ...
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се чуди човек има ли представа журналиста написал статията за какво пише. Толкова много неточности и пълнеж в 5 реда. Сякаш деца си говорят в двора на детската градина.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
истинските богаташи имат по едно от всички...
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Второ мутренските години отминаха" - приятелю, напил си се. Прибирай се да спиш.
43
3
 
2
 
! Отговори
6666 преди 4 години
Най добрата супер спортна кола!!!!Проезведение на изкуството!!!!Мерцедеси и Бмв-та каручки под път и над път....Не са интересни повече