Министър от Сингапур: Tesla не помага на планетата

"Мъск предлага лайфстайл, а не решение на проблеми"
30 авг 2019 10:38, Красимир Ангелов
39
Министър от Сингапур: Tesla не помага на планетата
Снимка: Reuters

Ако си купите Tesla, вие всъщност не помагате на планетата, а по-скоро се поддавате на маркетинга, който се опитва да ви продаде определен стил на живот. Това е мнението на министъра на околната среда и водните ресурси на Сингапур Масагос Зулкифли.

Министърът изрази това остро мнение пред агенция Bloomberg, а реакцията му идва като отговор на негативните коментари на Илон Мъск по адрес на действията на правителството на Сингапур. По-рано през годината босът на Tesla обясни, че електромобилите са "нежелани" в Сингапур и правителството не полага усилия за популяризирането им.

Сега Зулкифли поясни, че според него общественият транспорт е много по-ефективен по отношение на намаляването на замърсяването с въглероден двуокис в сравнение с електромобилите.

Освен това, тезата на министъра включва и твърдението, че батериите на електромобилите изискват добив на твърде много ценни материали и все още няма обща регулация за преработването на вече неизползваемите батерии, което допълнително уврежда околната среда.

"Това, което господин Мъск иска да създаде, е лайфстайл" обясни министърът и продължи: "Ние не се интересуваме от това. За нас са важни истински решения, които ще помогнат за решаването на климатичните проблеми".

Плановете на правителството в Сингапур включват до 2040 година цялата страна да бъде достъпна чрез използване на автобуси, влак или метро, като най-дългото пътуване ще е 45 минути.

В Сингапур живеят 6 милиона души, а резултатите от представително национално изследване показаха, че 80% от анкетираните са заявили, че не биха си купили електромобил, тъй като няма достатъчно зарядни станции и освен това паркирането е огромен проблем в Сингапур.

Този месец в Сингапур беше открита първата зарядна станция за електромобили, а следващите ще станат факт през октомври. В световен мащаб Сингапур е една от държавите с най-замърсен въздух.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Сингапурteslaилон мъск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обществения транспорт е за миришещи кирливи селяни връщащи се от Бузлуджа.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До нобиЩе ти изчезне главата. Колко се губи и какво като се губи? Нима за да дойде бензина и нафтата до вашата селска бензиностанция не се губи? За да докара цистерната 5тона нафта от нефтохима, отиване и връщане 300километра по 20литра/100. Сам сметни дали нямаш загуби.
30
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ти да видиш, София има зарядни станции за елекромобили преди Сингапур.
29
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сингапур не е държава, а град.По територия приблизително колкото Голяма София, но безумно гъстонаселен.Затова министърът се прави на умен.
28
4
 
11
 
! Отговори
ноби преди 4 години
толкова са екологични, че няма накъде повече. ами какво е кпд -то , колко енергия се губи за пренос и съхранение ? ще изчезнат като тамагочитата тия ***, ама нали е модерно сега
27
1
 
16
 
! Отговори
Americano преди 4 години
баце, ти излизал ли си от селото българия някога!?Сингапур, страна от третия свят? ! Т.Ъ,П СИ та дрънкаш чак!!!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие май сте от населени места с по 30 коли. Когато отидете на място с трафик ще усетите какъв въздух се диша и как хубаво прочиства дробовете.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...Второ всяка голяма държава си има ядрена енергия с филтри. Твоя 15 годишен дизелов кошник, като спре на светофара отзад сълзите ми текат."Разясни ми, моля ти се, какво е "ядрена енергия с филтри"?Също така, по-малко... но все пак интересно... как ти текат сълзите отзад?!? По темето или по-надолу? :)))
24
8
 
4
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 4 години
До Шарлатанияа за направата на другите коли, какво се използва? Само екологично чисти материали предполагам. И си върви пропагандата с пълна сила, щом ел. колите ги изкараха, че повече замърсяват от другите. Ц Ц хора без мозък
23
3
 
7
 
! Отговори
Обаче преди 4 години
На теслата дръжката помага...
22
3
 
13
 
! Отговори
Шарлатания преди 4 години
Напълно сам убеден,че за целия си жизнен цикъл от рудата до преработката на батериите и ламаринете по гробищата за коли,електромобилът замърсява не по-малко,а за някои съставки и повече. Тоя ток за електромобилите откъде ще се вземе? От фотоволтаици и вЕтени мелници е абсурд да стигне - значи пак въглища и атомна енергия.
21
4
 
20
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Умен министър.Ама защо само от Сингапур ? Другите спят ли за истината ?
20
9
 
16
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Мнението на някакъв анонимен министър от държава от 3тия свят е без значение.""Singapore is a global hub for education,[9] entertainment,[10] finance, healthcare,[11] human capital,[12] innovation,[13] logistics,[14] manufacturing,[15] technology,[16] tourism,[17] trade, and transport.[18] The city ranks highly in numerous international rankings, and has been recognised as the most "technology-ready" nation (WEF), top International-meetings city (UIA),"За *** ако не е в САЩ или ЕС е нищо...
19
2
 
9
 
! Отговори
Sub urban преди 4 години
Каква ирония , министъра е казал , че колата е за по дълги междуградски разстояния , за кратки вътрешно градски разстояния не си струва инвестицията .....
18
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е вярно това. Първо че твърдите горива постепенно се забраняват и скоро няма да се използват. Второ всяка голяма държава си има ядрена енергия с филтри. Твоя 15 годишен дизелов кошник, като спре на светофара отзад сълзите ми текат. Не се правете на много умни, защото не сте. Хората гледат 50 год напред, а не като вас 50 год назад в соца. Колкото и да лаете това е бъдещето и нито вие, нито некъв приз от Азия, ще го спре.
17
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мнението на някакъв анонимен министър от държава от 3тия свят е без значение. Ако Мъск създава лайфстайл в който няма да се налага да ремонтирам и подържам ДВГ и няма да ходя на бензиностанция да оставям пари - ТОВА Е ДОБЪР ЛАЙФСТАЙЛ ЗА МЕН!!!
16
6
 
27
 
! Отговори
трайчо преди 4 години
прав е човека. От екологична гледна точка електромобилите към момента въобще не са екосъобразни. Като погледнем лития как се добива и сметнем, че повече от половината ел. енергия се произвежда от твърди горива става ясно, че настоящия ел. джигател замърсява повече отколкото дизела напромер, но замърсява на друго място.
15
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е. Хубаво, че го е казал в прав текст. За съжаление у нас общественият транспорт умишлено се съсипва.
14
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тряа си верно мега *** за да се кефиш на теслата, егаси и грозните тролейбуси дет са.
13
5
 
27
 
! Отговори
Браво ! преди 4 години
Браво, време беше някой да го каже високо и ясно. На всичкото отгоре този г ъ з Мъск, говори за колонизиране на Марс ?! От какъв зор ? Замърсяваме си планетата, за да отидем на място, което не е годно за живот ?