Чешкият премиер потвърди: Фолксваген отива в Турция!

Преговарят още за специфичен данък върху автомобилите
4 сеп 2019 12:00, Елка Василева
432
Чешкият премиер потвърди: Фолксваген отива в Турция!
Снимка: архив, Reuters

Във Фолксваген явно са решили къде ще строят новия си завод. Така поне излиза от думите на чешкия премиер Бабиш, който заяви, че германският гигант планира голяма инвестиция в Турция. Същото твърдят и вътрешни източници, пише Дойче веле.

Фолксваген планира голяма инвестиция в Турция, заяви чешкият министър-председател Андрей Бабиш. Той направи това изявление на вчерашната пресконференция след срещата си с турския президент Ердоган в Истанбул.

„Чешката република е важен производител на авточасти. В това отношение ние имаме лидерска позиция и със сигурност бихме искали да си сътрудничим", каза Бабиш.

"Фолксваген е почти готов"

Тези дни агенция Ройтерс научи от вътрешни източници във Фолксваген, че Турция има добри шансове да получи новия завод на германския автомобилен гигант, който ще се изгражда в Източна Европа.

Още по темата

Автомобилният концерн от Волфсбург вече е почти готов да инвестира 1 милиард евро в тази страна, заявиха цитираните вътрешни източници.

Те поясниха, че в момента с властите се водят разговори около един специален данък за автомобилите, който е валиден в Турция.

Фолксваген вече от месеци търси площадка за новия си завод, а България дълго време беше смятана за една от дестинациите с най-големи шансове за успех.

Недостатъците на Турция

Решението да се строи в Турция е политически оспорвано. ЕС обвинява Ердоган, че орязва свободата на словото и правото на демонстрации.

Фолксваген знае за тези недостатъци, но възразява с аргумента, че Турция вече от години е кандидат за членство в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧЕНо нищо ... пак ще дойде Народен Съд и пак ще направим лагерите, само че този път не мекушаво като комунистите, а поне за половин милион паразита ще са !Понеже разни комунисти русофили като теб ми се канят как щели да ме пратят в Белене скоро искам да ти кажа, че ще ви коля със шлосерска отвертка като дойдете да ме приберете.
355
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бате батее с прогерманската политика ей до тая ама МНО кривата круша- чехите да ти кажат къде ще е завода фолксвагена... смех
354
6
 
6
 
! Отговори
ЧЕ преди 4 години
За скапаните 500-600 евра, които ни подхвърлят (а на много места даже и по-малко) НЕ трябва да се работи повече от два-три часа на ден ! Не може да ни третират като животни и да очакват дисциплина, лоялност, че и да им работим по цял ден !Но нищо ... пак ще дойде Народен Съд и пак ще направим лагерите, само че този път не мекушаво като комунистите, а поне за половин милион паразита ще са !
353
3
 
5
 
! Отговори
Каракольо преди 4 години
До бай КольоИ кво за 200 евра да работим като за 3000 евра ли ?Голем интелигент се извъди бре адашче...
352
2
 
15
 
! Отговори
Каракольо преди 4 години
За един милиард ли е целият шум ,ние хвърлихме 5 милиарда за дупка и реактори в Белене, 4 милиарда за кефа на Василев и КТБ, 2 милиарда за 6 самолета итнт. То тоя милиард е като джобни на първокурсник на дискотека в Студентски град за нас....
351
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно решение, тук само се говори много, а нищо не се прави. Корупция, далавери, никаква защита на бизнеса от корумпирани политици, няма прокуратура, съд, даже община, дето да мисли за хората и бизнеса. Всички са навързани като свински черва, както през комунизма. Не си заслужава тук да се прави бизнес, особено за такава голяма компания
350
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНямаше да висиш по форумите и да пишеш глупости, ако беше така!
349
4
 
13
 
! Отговори
бай Кольо преди 4 години
Абсолютно си прав! Освен ракията, голяма част от българите все още са свикнали на ден по 10 пуш паузи да си правят.. Уж само за по една цигара, пък те цигарите станали две, пък кафенце, пък не знам какво.. Ооо, то станало време за обяд. След обяда, айде пак по цигарка. Към 3-4 часа, оо, то вече ракиено време станало.. Айде у дома.Абее.. европейци сме, ама все не сме дотам, както е казал Алеко.
348
2
 
4
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До Овчарчето Захари Овчарче гербаво,за какво да се радвам,че Южен поток,стана Турски поток?Спри да си играеш с думите,ще си изкълчиш езика,а от тава ще загубиш много,ако ме разбираш какво ти казвам.
347
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде ще дойдат в БГ. Хората искат производителност и качество. Нашия бай *** ако не седне пред ракията след 7 не може. Почти всички са битови алкохолици.
346
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е голяма държава с много народ.Там има много заводи,дори и за самолети. А България какво има? България може да предложи само на Фолксваген,да им съхранява парите на сигурно място в КТБ.
345
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не ме вълнува къде ще бъде завода. Аз съм в Цюрих - Швейцария и ми е гот.
344
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че кой ви каза че в тоа копиран Тескт пише че ще е в България...........хаха....смешен сайт с копирани новини на други Медии
343
3
 
26
 
! Отговори
dimbi преди 4 години
браво бойко,още една привлечена инвестиция! скъса се от инвестиции тая Българи,какво ще правим с толкова пари ?
342
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабата на съсетката на лелями казала .... Сериозно !!! VW си имат прес одел който взима не малко пари ...Ако имат да казват нещо ЩЕ си го кажат сами ..Се тая какво си вадят от задните меки части анадолските тролчета
341
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато Фолксваген Не го кажат се ми е тая за поредния турски Фейк
340
19
 
7
 
! Отговори
Славюч преди 4 години
Боли *** .я за немската и,мислена държава създадена 1871.И да изчез ат от картата дори няма да се усети.
339
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 355Верно си селско овчарче,щом така разсъждаваш!Никой не се радва ,а се натсмиваме над гордоста на някой!Хайде да произвеждаме и самолети ,щото на някой така му се иска!Истината е ,че дори всички шефове на VW ,да бяха българи едва ли биха построили завода в България!Просто нямаме капацитет за това,както и пазар!Турция млада нация от 85млн. България застарял народ от 7млн.!!!Кой глу.пак би предпочел България?
338
14
 
28
 
! Отговори
Овчарчето Захари преди 4 години
Признак на изключително скудомие и примитивизъм е да се радваш и да злорадстваш, че една огромна инвестиция, която би осигурила много работни места, ще отиде не къде да е, а в Турция. Важното е да не е в България, щото Бойко е на власт. Утре няма да е Бойко, а заводът ще стои и ще плаща заплати и осигуровки! Абе аланкоолу! Политиците ни и без тоя завод са мултимилионери! Заводът е важен за хората, не за мутрополитиците!
337
26
 
20
 
! Отговори
Росен преди 4 години
Много хора са доволни, че завода на VW отива в Турция.И Вие Българи се наричате.Срам и позор!