Ще успеем ли? Volkswagen решава за новия завод до края на октомври

Шеф на Skoda: Избира се между 3 локации, две от тях - в Турция
20 сеп 2019 13:38, Красимир Ангелов
175
Ще успеем ли? Volkswagen решава за новия завод до края на октомври

Концернът Volkswagen Group ще реши къде да построи новия си европейски завод до края на октомври. Това съобщи директорът по производството на компанията Skoda - Михаел Олжеклаус, пред Automotive News Europe.

Той допълни, че търсенето е стеснено до 3 обекта - два на територията на Турция и един в ЕС, но не пожела до посочи за коя държава става дума. Вече е ясно обаче, че това е България.

Още по темата
Новият завод ще се ръководи от Volkswagen, но в него ще се произвеждат основно модели на Skoda и Seat.

"Ние значително увеличихме капацитета си през последните няколко години в съществуващите заводи, но вече наистина сме препълнени", коментира Олжеклаус. И допълни, че липсата на допълнителни мощности струва на Skoda около 100 000 продажби през 2018 г. Толкова ще бъде и минусът за 2019 г.

Изданието допълва, че според последните информации предпочитаното място от VW за местоположение на завода е Турция, но все още се обсъжда и варианта за България. В концерна са притеснени от високите данъци върху по-големите автомобили в Турция, където двигателите с обем до 1,6 литра заемат около 96% от пазара през 2019 г.

Правителството на Турция вече е провело разговори с германския производител, като се търси решение, с което да не бъдат ощетени и останалите компании, които имат заводи в страната.

Ожеклаус разкри още, че VW Group ще реши кои автомобили да бъдат произвеждани в новия завод едва след като стане ясно къде ще се намира той. Окончателното решение за производствената гама ще бъде взето през ноември, а фабриката трябва да започне работа през 2023 г.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
13
 
26
 
! Отговори
Qwerty преди 4 години
Заводът ще е в Турция. Във всеки финансов анализ на компанията го пише. Няма аналист, които да смята, че ще е в Бг. Повечето от тези хора говорят директно с мениджмънта на VW.
102
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да решават и казват преди изборите!
101
3
 
12
 
! Отговори
Интересно ми е преди 4 години
Защо всеки път отлагат решението за след избори. Нали бяха казали, че септември ще изберат
100
2
 
20
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Избори братя избори. Тази тема с VW беше много актуална около евроизборите после по затихна а сега идват местни избори и темата отново започна да се обсъжда.
99
2
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
В завода в Португалия началната заплата е към 600 евро нето, демек минимална. Като трупа стаж се повишава на всеки 6 месеца. Средната нетна заплата е към 900 евро.Работи се на 3 смени за 24 часа. Чувал съм че може да се вземат две смени наведнъж...
98
4
 
7
 
! Отговори
Коку преди 4 години
Айде пак завода
97
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв европейски завод на VW, откога Измир се намира в Европа?
96
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам vw да си 8бявят решвнието преди нашите местни избори.Да няма спекулации и поне да спрат да се надяват герберите.
95
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
москва трябва да гори
94
1
 
11
 
! Отговори
Майебах фон ден Лайн преди 4 години
Водевилът продължава
93
13
 
19
 
! Отговори
1 преди 4 години
Заводът ще е в България. Ако изборът беше турция досега гласно и ясно да е казано-видяхме каква мощнта медиина кампания и лобизъм спретнаха турците, обявяваха ,че има решение, дори когато такова няма. Явно се преговаря за отстъпки и улеснение, коикто България да направи на инвеститора, което е възможно с разрешение от Брюксел.Разбира се,че трябва да се дадат преференции за инвеститора. Че за 8 самолета-железа са дадени милиард, нико лошо няма да има преференции за полезен проект.
92
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано да е в Турция.
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде подяволите да знам дали ще успеем или не ...То да не в нещо очеизвадно като че водата е мокра или че бсп ще загуби всички избори за напред
90
20
 
20
 
! Отговори
до 87 преди 4 години
Преди 1 седмица ми гръмна електрическа домакинска кана за вода, произведена в Турция, за щастие без други щети, освен по самата кана-вече очевидно неизползваема. Турция една кана за вода не могат да направят безапасна, а коли искат да правят. Те кана за вода не могат да направят, а как ще се оправят дори само с електиречсаката инсталация на колите?Аз не смея веча да се кача на кола произведена в турция, видях им колко им става производството на обикновен домакински несложен уред, а какво остава
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те, от Фолксваген, точно на журналистите снасят подобна информация. :)
88
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено че ще е в България цените на имотите са по ниски както и данаците ...турция какво може да предложи анадолски мтжки ласки и необразовано население
87
3
 
3
 
! Отговори
и вълкът сит и агнет преди 4 години
Направете два завода-е0исн в България, а другия където искате
86
3
 
8
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Тази новина истинска ли е? Мислех си,че Плевнелиев прогнозира отново.
85
5
 
14
 
! Отговори
Бг преди 4 години
В България разбира се!!
84
8
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
От бъдещо сглобяване на "Шкода",бай *** чака да напълни джоба.Сглобява ли бай *** и сеата ...айдеее, отиде коня у реката.