Ще успеем ли? Volkswagen решава за новия завод до края на октомври

Шеф на Skoda: Избира се между 3 локации, две от тях - в Турция
20 сеп 2019 13:38, Красимир Ангелов
175
Ще успеем ли? Volkswagen решава за новия завод до края на октомври

Концернът Volkswagen Group ще реши къде да построи новия си европейски завод до края на октомври. Това съобщи директорът по производството на компанията Skoda - Михаел Олжеклаус, пред Automotive News Europe.

Той допълни, че търсенето е стеснено до 3 обекта - два на територията на Турция и един в ЕС, но не пожела до посочи за коя държава става дума. Вече е ясно обаче, че това е България.

Още по темата
Новият завод ще се ръководи от Volkswagen, но в него ще се произвеждат основно модели на Skoda и Seat.

"Ние значително увеличихме капацитета си през последните няколко години в съществуващите заводи, но вече наистина сме препълнени", коментира Олжеклаус. И допълни, че липсата на допълнителни мощности струва на Skoda около 100 000 продажби през 2018 г. Толкова ще бъде и минусът за 2019 г.

Изданието допълва, че според последните информации предпочитаното място от VW за местоположение на завода е Турция, но все още се обсъжда и варианта за България. В концерна са притеснени от високите данъци върху по-големите автомобили в Турция, където двигателите с обем до 1,6 литра заемат около 96% от пазара през 2019 г.

Правителството на Турция вече е провело разговори с германския производител, като се търси решение, с което да не бъдат ощетени и останалите компании, които имат заводи в страната.

Ожеклаус разкри още, че VW Group ще реши кои автомобили да бъдат произвеждани в новия завод едва след като стане ясно къде ще се намира той. Окончателното решение за производствената гама ще бъде взето през ноември, а фабриката трябва да започне работа през 2023 г.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
6
 
8
 
! Отговори
VW в БГ преди 4 години
Да се построй забода на Капитан Андреево с турски работници
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Авторе що спря да коментираш бе ..................................................................................................хахахаха
81
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
българина трябва да се научи да мисли като Европеец а не като насила християнизирън от Византия , тогава ще станем Монако на Европа , до тогава малко мечти няма лошо
80
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за тва няма такива Заводи у нас шото сте Хуни , с Хуни не се занива никой няма Завод няма и птиче да прехвръкне даже , те хората ни знаят Историята по добре от нас самите
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До KOSTAS LINKEмаляка
78
3
 
8
 
! Отговори
болният мъж на европ преди 4 години
охх милите турци сега ще трябва да почнат да мислят....трудно трудно
77
3
 
3
 
! Отговори
79, преди 4 години
Много хубаво, като фантастика от 20-ти век звучат думите ти. Ако не са хумореска от 21-ви, разбира се.
76
7
 
7
 
! Отговори
до 78 преди 4 години
Не те знам какво знаеш ти ама те през 50-те г работиха в германските Заводи а ние бяхме под руски-капсулован Комунизъм у нас , за дънки и касетофон можеше да си мечтаеш само
75
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия доколкото знаем произвеждате само кисело мляко. Даже и там нямате особени заслуги, ами някаква бактерия ви го правила. какъв Фолксваген? Да нямате и такава бактерия?
74
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърбавият т.р.о.л пак се разпенявил, че и с главни букви си изписва ск.одоумията, белким някой му ги прочете. *** няма желаещи. Бичат му минусите само, понеже отдалеч мирише на непрано и некъпано т.р.о.л.с.к.о ла-ХХХ- но.
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама вие тука да не си мислите че Автора на Статията знае немски и всеки ден чете германската Преса ...................дрън дрън та пляс ................копират тука в тоа сайт като че ли иде края на Света
72
10
 
13
 
! Отговори
бг преди 4 години
Не разбирам фиксацията върху WV. Да, те са водещ автомобилен производител, но не и единствения. Ако предпочетат Турция ОК, тяхно право. Положителното в тази ситуация е, че България стана известна с това, че може да предложи мн. добри условия за построяване на автомобилен завод. Има голяма вероятност голям азиатски производител да направи завод на територията на България, респ. ЕС. Прочее, поради брекзит някои компании търсят възможности за дислокация на производствата си.
71
13
 
14
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 4 години
Като знам турските шеббеци -- какви са ТЕХНОЛОЗИ И ТЕХНОЛОГИЧНИ И ТЕХНИЧЕСКИ МАЙСТОРИ и Индустриални ТехноГенни Гиганти и Лидери.....повече никога няма да се кача на Кола на ''ФВ'' !!.....Може да се счита за сигурно убийсто на пътя, по вина на техническа неизправност на колата .
70
5
 
16
 
! Отговори
Владо преди 4 години
Що за глупава статия! Те вече отдавна са решили
69
3
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 4 години
Аааааааааааа чакай малко сега не ме бъркай , що подивя като бясно куче ами то си пише бе човек нали може да четеш , ми погледни в Википедия за Борис 1 под Покръстването какаво пише , м/у другото у нас само един писател се занимава с таа част от Историята ни и той се казва Стоян Диков , да знам плюят го ама защо , защото казва Истината за това а Истината е като нож в сърцето , винаги боли и няма лек за това
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВНИМАНИЕ!!!Споко бе нали изловиха шпейоните дето подкопаваха сигурността
67
2
 
1
 
! Отговори
до 72 преди 4 години
що не наръгаш с един нож от яд Гл.редактор на сайта тоа цайса ...........хахадавай ти си батко .............хаха
66
6
 
5
 
! Отговори
ДО 71 преди 4 години
ДАНО ТВОЙТО ПЛЕМЕ СЕ ЗАТРИЕ, МАМКА ТИ АЗИАТСКА - НЕ ЗНАМ ТУРЧИН ЛИ СИ, РУСНАК ЛИ, ВСЕ ЕДНИ *** СТЕ!
65
9
 
9
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ!!! преди 4 години
ТУК СЕ ИЗВЪРШВА ВРАЖЕСКА ПРОВОКАТИВНА ПРОПАГАНДДА ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ!!!! ЩЕ ИМА ПОСЛЕДСТВИЯ!!РЕДАКЦИЯТА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПУБЛИКУВАНОТО!
64
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не се занимава с насила християнизиран (по това време още Племе) Народ от Византийската Империя през 866 г а контакти с бившата Османска Империя сега Турция , това е хора , който не вярва има голям Проблем