Porsche впери поглед в небето: Ще разработва летящи коли с Boeing

Boeing се конкурира с Airbus в областта
14 окт 2019 18:50,
6
Porsche впери поглед в небето: Ще разработва летящи коли с Boeing
Снимка: Reuters, архив

Германският производител на луксозни автомобили Porsche и американският самолетостроител Boeing работят заедно по разработване на концептуален електрически летящ автомобил за превоз на хора в градска среда, информира Automotive news Europe.

Porsche е поредният производител на електромобили, който си поставя за цел производството на летящи коли. Идеята е те да се ползват като таксита, както и за споделени превози.

Като част от споразумението за сътрудничество двете компании ще анализират потенциала на пазара за луксозни летящи коли и евентуалното им използване с гъсто населени градове.

Boeing, Porsche, и подразделението на самолетостроителя Aurora Flight Sciences разработват концепция за напълно електрическо летящо превозно средство, което да излита и да се приземява вертикално. Техни инженери ще изградят и тестват прототипа.

През 2018 г. изследване на подразделение на Porsche прогнозира, че пазарът на въздушни средства за градски транспорт ще набере скорост след 2025 година.

Boeing вече се конкурира с вечния си съперник Airbus в разработването на малки самоуправляващи се летящи машини с вертикално излитане и кацане.

По-рано тази година самолетостроителят направи първия изпитателен полет на прототип на летяща кола, която може да превозва между двама и четирима пътника със скорост до 80 км в час.

Това се случи само месеци, след като Airbus показа прототип на автономен автомобил, разработен в партньорство с Audi, който може както да лети, така и да се движи по шосе. Audi и Porsche са част от групата на Volkswagen.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Тъпи преди 4 години
Ахааа летящ автомобил в градски условия .Ами стърчащите кабели ,проводници,дронове,китайски фенери и други ??? Ще излитам и кацам на бул.България когато си искам или ???Това ше стане след 1000 години ако е жива планета Земя
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази исиотия "летяща кола" по какво ще се различава от хеликоптер или самолет?!?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕе,как летящи вееее,а на бацето магистралете?Такива хубави магистрале направи ,а те летящи коли.....а сакън.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Завода ще е до София близо до тоя на фолксваген , от Герп вече копаят основите.