Daimler купи 15% от Камаз. Задава се нов тежкотоварен гигант

Това няма да се отрази на дейността на руската компания
25 ное 2019 17:30,
76
Daimler купи 15% от Камаз. Задава се нов тежкотоварен гигант
Снимка: Reuters, архив

Германският концерн Daimler придоби 15% от акциите на руската компания КАМАЗ, съобщи ТАСС.

Подразделението за камиони Daimler Trucks е получила 106,08 млн. акции на Камаз, което се равнява на 15 процента, се посочва на сайта на руската компания.

Сделката няма да се отрази на текущата дейност на Камаз, отбеляза пресслужбата на производителя.

По-рано този пакет акции бе собственост на германската компания майка Daimler.

Камаз и Daimler Trucks обявиха в началото на октомври планове да създадат съвместно предприятие на паритетна основа, което да произвежда и продава тежкотоварни автомобили на руския пазар, припомня в. "Комерсант".

Камаз е най-големият производител на товарна техника в Русия с дял от 28 процента на руския пазар на камиони и е сред двайсетте водещи световни производители.

По информация от сайта на компанията най-големите акционери в Камаз са държавната корпорация Ростех с дял от 47,1 процента и Автоинвест с 23,54 процента от акциите, допълва ТАСС.

Daimler е сред световните лидери в производството на леки автомобили клас "премиум" и най-големият световен производител на тежкотоварни и среднотоварни камиони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога да се маха Борисов го решават избирателите на избори.А не форумни платени плюнки като V.
69
2
 
5
 
! Отговори
Питам преди 4 години
А като са толкова хубави руските автомобили, защо не си купувате от тях?
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До муха хаАма искаш да ти е чист въздуха, нали?
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука има хора които още живеят във времето на Жигули и Москвич 403. Ало, земята се е завъртяла малко по-напред.
66
4
 
10
 
! Отговори
Муха ха преди 4 години
Защото корпорациите ограничава конкуренцията на евтини и качествени камиони чрез различни забрани и евро норми, системи за управление на подаването на гориво защитени с патент и непосилно високи такси за използването Bosch Dizel например. Системи за рециркулация на отработените газове, сложни каталитични системи с Адблу компютърно управление на двигателя и други системи които плаща крайния потребител на услугата транспорт, когато купи картофи от магазина докарани от Холандия и субсидиран от нас
65
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе защо никъде извън русия не се продават руски тарратайки ...;)Щото никой ги не ще !
64
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес гледах "Россия 24". Натовариха КАМАЗ-ите за ралито в Саудитска Арабия. Пак ще бият разни манове, дафове, ивеко!Показаха и новата магистрала Москва - Санкт Петербург! Трябва Бойко и компаниите му да идат и да видят какво значи магистрала! Тук дежурно пишат, че руснаците не можели да провят автомобили. Правят и още как- пуснаха два нови завода за мерцедеси до Москва, правят много, към 9 "иномарки" - БМВ, Субару и др.А бойните им коли са над световна класа - Тигр, Волк и др.
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АМИ, ХИТРО.....А може руснаците да покажат на Мерцедес един po-now медал от Париж-Дакар, че в Щутгарт последният им медал е от 1986-та. То стана скучно при камионите - Камаз, Камаз, Камаз... Срам и позор за дойчовците - руснаците с автомати на ZF ги бият!Също като Ситроен във WRC - World Rally Citroen - скука... И PSA се отказа, то не е интересно вече.
62
4
 
12
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
След като КАМАЗ не си покри задълженията към Даймлер от 2014-15г, последният се наложи да се задоволи с ипотекираните срещу заема 15% акции на компанията. Но затова в статията не се споменава.
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много яки санкциинашите сорос -ид-иотчета що си траят бре бойкот на даймлер
60
12
 
5
 
! Отговори
АМИ, ХИТРО..... преди 4 години
КОНТРОЛНИЯ ПАКЕТ АКЦИИ, ПАК СИ Е НА. РУСИЯ, АМА 15%, ОТ ПЕЧАЛБАТА, ЩЕ Е В ГЕРМАНСКИ БАНКИ!ЗА НОВА ТЕХНОЛОГИЯ.....УШАЦИТЕ ПАК ШЕ СИ ШАРЯТ.... ХАХАХААААА... А , ЧЕШМИЧКАТА ШЕ СИ ТЕЧЕ ПАААААК...!
59
11
 
2
 
! Отговори
Николай Бойчев преди 4 години
Най-успешния Президент на САЩ е НИКСЪН Богати смятащ Ватикана за ромското гето на неудачника Петър богати с корени от царя румъняскаЛии Харви Осуалд и Сирхан Сирхан трепели ромските президенти на САЩ ОТ НИСШАТА РЕЛИГИЯ И РАСАИ да не вервате като слухове за основа на цирка Уотъргейт е ФАКТРУМЪНСКИТЕ ВЛАХИ ......РЕДЖЕБ ЕРДОГАН...ЖИВКОВ....БРЕЖНЕВ....АЛИ АГДЖА....СА ПОЛСКИ ЧЕРВЕНИ РЕЛИГИОЗНИ ОРЛОВИ РОМИ ОТ НИСШТЕ ДВЕ ЦАРЯ РУМЪНЯСКА РЕЛИГИИ НА ЦАР ПЕШО ОТ СТОЛИПИНОВО
58
1
 
14
 
! Отговори
хахахахахааааа...... преди 4 години
Обикновени санкции............. и нищо
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Слав Караславовне се притеснявайте моля....
56
11
 
2
 
! Отговори
Николай Бойче преди 4 години
Човекът на единствения успех от 1975 е клонящия към румънско-влашкия етнос Леонид Илич Брежнев с приятелчето му също с румъно-влашки корени Тодор ЖивковТранспорта чрез първата линия номер 75 свързва изцяло синия Младост и базата на фк Левски в Панчарево ползвана от друг отбор с Подуянефк Витоша на Брежнев и Живков от МВР създаден 1975Добро утро дедоНиксън богати презирал Петър богати та пречукал братята от ромското гето КенедиИх че изненада че ЛУНАТИКА е анатемосан като расист антипапа
55
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До АнонименИма:-След като прочете тая новина ,как се чувстваш
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ъ?
53
9
 
27
 
! Отговори
V преди 4 години
И пазара има значение .И затова трябва да се маха Борисов. Защото вреди на много хора и превръща държавата в град държава София . Световни шампиони по изчезване на нацията и състаряване не привлича инвеститори. Хората проста нямат нужда от душмани като герб .И ще могат да се развиват. Ако видиш кви са изискванията към народа ще разбереш че герб са направили много по грозен режим от комунизма защото са душмани по душа. Закона не наказва тоя които го погазва ,а реже ръце на тия които го спазват.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Наскоро немския концерн Мерцедес" - ко? Ко? Ко каза? К'ъв е тоя концерн?
51
6
 
27
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 4 години
Мерцедес пак ли ши строи завод в прогнилата Русия. Абе що ней в Украйна или у БГ?Никой не обича Бибиткуту с Жипката. Само Доко го убича, ама след 2млрд за пустиняшки самальоти!Ето позволиха МУ да кацни на селскостопанско литищи на 300км от Фашингтон.Посреюна *** чистачкити на Оралния кабинет!