Разследват пак Tesla за катастрофи с трима загинали

То предхожда пускането на автономните коли на Мъск
3 яну 2020 15:55, Нели Христова
13
Разследват пак Tesla за катастрофи с трима загинали
Снимки: Reuters

Три катастрофи с участието на автомобили на Tesla, при които загинаха трима души, засилиха разследването на американските власти върху автопилота на компанията, съобщи АП. Това става само месеци преди планираното от изпълнителния директор Илон Мъск пускане на напълно автономни автомобили по улиците.

В неделя Tesla Model S излезе с висока скорост от магистрала в Калифорния, мина на червен сигнал на светофара и удари Honda Civic, като уби двама души в японския автомобил. В същия ден Tesla Model 3 удари спряла пожарна кола на автомагистрала в Индиана, като пътникът в електрическият автомобил загина. А на 7 декември друг Model 3 нацели полицейска кола на магистрала в Кънектикът, за щастие инцидентът се размина без жертви.

Специализираното звено за разследване на катастрофи на американския Национален институт за безопасност на движението (NHTSA) вече започна да нищи катастрофата в Калифорния. Експертите още не са решила дали звеното ще разгледа и инцидента в Индиана. И в двата случая властите още не са определили дали автопилотът на Tesla е бил използван. NHTSA разследва също и катастрофата в Кънектикът, при която шофьорът казал на полицията, че колата е работила на автопилот.

Още по темата чете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
или шофьорът е излъгал че е карал ауто за да не влезе в затвора. Много лесно да се оправдаеш с ИИ.
12
1
 
5
 
! Отговори
11 преди 4 години
Що цензурирате ***, бе калпаци?
11
1
 
6
 
! Отговори
11 преди 4 години
Тоя *** ша праща ора на марсова екскурзия, а таралясниците му дават на късо.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ке один на екскурзия у космоса бе Илончо? Само обещаваш брате...
9
2
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
Това е все едно да сложим на каруцата GPS . Айде стига с първобитно предвижване да се пробваме да му даваме ново лице с тази технология .Тази разсипия и мазохизъм трябва да се спре ,а не да му давате път .Както се вижда не е момента и не е това средството . Нашето съзнание е по-пригодно за справяне в условията и правилата за използване на това средство.
8
1
 
11
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
Имам един телефон на 10-12 години и като ще пускам навигацията и ми излиза съобщение за рисковете и отговорността при употребата на картография и направлениеи трябва да натиснеш "приемам", като с този жест освобождаваш производителя от отговорност. Същата практика я има и при Тесла , и въпреки че не е много етично да ти обясняват как програмата "Автопилот", НЕ Е автопилот , факт е че в условията за ползване ти казват че е един несъвършен помощник в beta-фаза на разработка.
7
8
 
10
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Каквито са им бойнговете съшите *** са им и колите. Краварите гледат много филми и си мислят че са безсмъртнучи не ми е жал
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Ще съдят Тесла. То дори и този с теслата, ще може да съди компанията, макър, че съда рядко зачита вина, ако си перманентно *** и си купиш тЕсла
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще почнем да съдим БМВ за стотиците баталисани на година ?
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шмекера като прати тази година хора на Марс, това ще го забравим. Давай Шмекер!
3
1
 
17
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Това е само началото на новата ера, в която тепърва ще катастрофират колите на бъдещето, управляващи се сами.Тепърва ще има нови загинали от автопилоти.Докато автомобилите на автопилот станат съвършенни ще има доста загинали и сигурно ще минат десетилетия.
2
4
 
6
 
! Отговори
Корен от Тиква преди 4 години
Ще съдят Тесла за много $
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хм близките на жертви след катастрофа с теслата, ако е на автопилот автомобила ли ще съдят?