Гориво с примеси вкарва коли в сервиза, изтеглили 25 000 л дизел

Много шофьори се оплакали от проблеми с колите
6 яну 2020 18:10,
46
Гориво с примеси вкарва коли в сервиза, изтеглили 25 000 л дизел
Снимка: Pixabay

Ръст на оплаквания и повреди на автомобилите отбелязват сервизите покрай празниците. Причината е в некачествено гориво, най-често с примеси. Най-голям проблем има с дизела, следван от бензина.

По време на пътуването за празниците Владимир Александров забелязал, че колата му се държи странно. Оказало се, че проблемът е запушен бензинов филтър.

Експертите в сервиза категорично посочили, че причина за повредата било некачествено гориво.

Годините шофьорски стаж също са научили Владимир да разпознава кога е сипал гориво с примеси.

От сервиза казват, че колите, които са се озовали там по празниците са били със сходни проблеми - липса на мощност, трудно палене и сериозни поражения.

Най-често те са се сблъскали със запушени филтри, дефекти в горивните системи, а в някои случаи дори с повредени двигатели. Виновник за всички тези проблеми е един и същи - лошото гориво.

"При новите автомобили няма друга причина, която да запуши dpf филтър, освен лошо гориво", обясни пред "Нова тв" експертът Румен Дунев.

В празничните дни оплакванията са стигнали и до Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Заради откритите нарушения са изтеглени над 25 000 литра проблемно гориво.

Става въпрос за дизел с примеси, най-вероятно от бензин, което е възможно да се случи и при превоза.

Експертите обаче са категорични, че по големите бензиностанции по-рядко има проблеми, тъй като контрол има по цялата верига. Въпреки това все по-често се появяват и съмнителни бусове, които превозват гориво с туби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Био еко активист преди 4 години
*** народ слаба държава.Функционално неграмотни много .Четат и не разбират смисъла !!! Не виждат по далече от върха на носа си ,но предостави ли им се информация, че някой друг е виновен за несгодите им ...хмм удрят газа в тавана намират утеха за празните си души.Една поговорка от преди 89'та година гласеше" който не работи не трябва да яде" Днес не осъзнаеш ли ,че с мрънкане* няма кой да ти даде наготово си жив за оплакване.Трудно е елементарни хорица да предадът добавена стойност !!!
37
1
 
4
 
! Отговори
да преди 4 години
кат пътувам заредя до Австрия и колата върви 10 -15 процента повече и работи по- тихо и гладко маторя , извод българи сърби всичко меша нафта бензин *** разни
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дизеларките нямат проблем. Мотора обаче, като го нахакам с кофти бензин(предимно на Shell и OMV се е случвало), вместо да движи на 76-84 градуса, двигателя веднага скача на 90-99 градуса и пердаши принудителното охлаждане като луд, на свободна обротите играят с +/- 100. Явно при колите не се усеща чак толкова...
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли нещо в държавата , което да не е менте?
34
6
 
10
 
! Отговори
Дада преди 4 години
ЛукОйл сипват най-некачествените горива!!! Да ти е обеца на ухото, от руското по-голям *** няма!
33
11
 
0
 
! Отговори
ЗАЩО преди 4 години
Защо повечето Леки Атомобили , Таралясници , Нов Внос Втора Употреба , ДИЗЕЛИ , се ракламират в Сайтовете че са Евро 6 ?Питам защото в ЕС са забранени за каране в Населено Място . Та ние в България ли сме Будалите да им Дишаме Отровата ?
32
1
 
5
 
! Отговори
Mcm преди 4 години
На 31.12 заредих дизел на ЛукОйл в Ловеч, напълних резервоара догоре-пътувах до Благоевград за посрещането на Новата година, на другия ден следобед при стартиране на двигателя се тресеше цялата кола, двигателя едва запали, оборотомерната стрелка се тресеше като листо на вятър... едва успя да задържи на 800 оборота. Усетих, че горивото е било пълен ментак, по най-бързия начин отидох до Еко и напълних с Авиодизел колкото събра.Нещата се пооправиха, сега само с Авио движа....
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Въпреки това все по-често се появяват и съмнителни бусове, които превозват гориво с туби." =================ХАхахахахахахахахахахахах!!! Джypналя, и от къде се появяват тези "съмнителни бусове"??? Много съмнително се появяват, бе! Хихихихихиихихиихихих!!! Не мога, не мога да спра да се смея!!! Това некъв трилър, некъв хел!
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По глупава и некомпетентна статия не бях чел.
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В коя бензиностанция. Така без имена нещо ми се струва само да се прочуе автора
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 20 години си карам дизеларката с олио в което са пържили картофки на 50 ст.за литър. А тези по бензиностанциите да си пият и бензина и нафтата. Ха на здраве.
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То горивата постоянно са с ниско качество.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Експертите в сервиза" - Защо в моя сервиз има майстор, а няма експерт?
25
1
 
36
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Чисто нов автомобил след 40хил км, непрекъснато влизаше в официален сервиз за включен чек на двигателя. По телефона ми казваха, че от горивото. Като им казах, че искам официален документ с това им заключение, веднага смениха '' плочата''. Вече аз съм бил виновен с неправилна експлоатация на автомобила.Няма оправя в тази джунгла.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Цв КараянчеваТубите ще ги мъкнИш ти.Обратно в първи клас.
23
1
 
17
 
! Отговори
5kov преди 4 години
аз изгорях на шела който е на магистралата до макдоналдс
22
0
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
До Цв Караянчева 17 Сигурна ли си, че лри тази ситуаця, пък и колко други, ще има следваш мандат !
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж от бензиностанции пък накрая казвате че нелегално от бусове?
20
1
 
13
 
! Отговори
АНОНИМ преди 4 години
До (-_-)Дааа ама чак сега стигнало Държавна агенция от клати,,,,,а до тези сигнали какво са вършели като контрол-постоянен,който поне да всява респект към нарушителите!?
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8"После, колата се счупила, държавата била виновна". А не е ли виновна ,че акциза и данъците в цената на нафтата са 70%.Пък нафта се намира и за левче , ако търсиш -така че си струва и сервиза .