Съмнявате се за манипулиран километраж, как да го разпознаем?

"Майсторите" винаги оставят следи
22 яну 2020 16:30, Нели Христова
130
Съмнявате се за манипулиран километраж, как да го разпознаем?
Снимка: Pixabay

Според статистиката в Германия всеки трети продаден автомобил е с манипулиран километраж. Можем само да гадаем каква част от тези коли, както и от пристигащия „нов внос“ от Италия и други европейски държави в България е с редовни показания. Но "майсторите“ оставят следи.

Играта е като на котка и мишка. Производителите непрекъснато подобряват софтуера в автомобилите си, който трябва да ги предпази от манипулации. Но мошениците намират вратички само след няколко дни. Според експерти купувачите са в лоша позиция, тъй като измамите се откриват трудно.

Но начини има.

Манипулираният километраж трудно може да бъде доказан технически, но добро проучване и внимателна експертиза на автомобила помагат за откриване на скритите километри.

Какво може да направи всеки? Проверете внимателно всички документи, с които върви автомобила. Всеки автомобил трябва да има актуален документ от технически преглед. На него към момента на извършване на прегледа се отбелязват и изминатите километри. Така на база на стари прегледи може да се възстанови изминатата дистанция. Фактурите от ремонти по правило също съдържат информация за пробега. Същото важи и за сервизната книжка.

При някои автомобилни производители по номера на шасито може да бъде проверена пълната техническа история и обслужване на даден автомобил. В този смисъл допълнителна сума за преглед в оторизиран сервиз винаги си заслужава. Ако продавачът отказва категорично такъв преглед, откажете се.

Проверете внимателно автомобила. Поглед под капака показва кога е извършена последната смяна на масло. Обикновено някъде из моторния отсек виси бележка кога и на какъв пробег е налято новото масло. Тези данни трябва да съвпадат с останалите документи.

В салона също може да има следи. Износването може да ви подскаже дали километражът е реалистичен.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
БомбардировачътДобри преди 4 години
До Трактора Ела да ти покажа кола на починал 34 набор на 102000 км от италия и тогава плямпай!
107
2
 
1
 
! Отговори
БГ-Цървул преди 4 години
На мене ми дайте да говоря за политика,футбол и за коли,за друго *** не барайте.Особено за работа пък хич.
106
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До JerseyТия дни взех новия Пасат, емиии да ти кажа 4/100 ги прави с каране около 90. Не е мисия невъзможна. София - Виена с каране около 120-140 и висене по границите ми даде 5,6/100Няма да ти изброявам кви неща има, че ще те заболи главата... А и да спомена че е Евро6+, отзад е чисто като на Черни ВръхЗа сигурност не искам да отварям дума....
105
3
 
3
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Наздраве! И ко стана ся....цял ден. Форумните "експерти" светнаха ли ви как да разпознаете върнатия километраж ?! :)) Ах, тези гадни автоджабази!! Маааммка им! Така вероломно да лъжат милите селски тарикатчета! :)) На бесилото! Ххахаха!
104
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Автоджамбазин - в сравнение с тия и най-гадния политик ми изглежда прекрасен човек !
103
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От добри автомонтъори съм чувал 2 основни неща за колите на старо. Кола година на производство мах. до 2000г.,с изключение на накои японски марки. Ако фаровете не са от стъкло, не става. И после викат, и все пак ако искаш 5,6 години да не се виждаме вземаш от магазина.
102
5
 
4
 
! Отговори
82 преди 4 години
До ЕЕ..ПВиж батковото, сутринта те оставих тук да тролиш и сега пак те намирам:) Аз в това време си изпих кафето, излязох, купих 4 коли, донатоварих автовоза и го изпратих за България. :)) Ай ся давай с още постове:))
101
2
 
2
 
! Отговори
емигрант преди 4 години
Хайде де.....сега поне на пазарчето за коли нови...има такива отстъпки без първоначални вноски по 150е на месец -изплащане, че....свят да ти се завие от съблазнителни предложения. За нормалният ЕС говоря, а не за нашите в БГ-то.Новички.Караш и се кефиш.Не се ядсвайте и не завиждайте.В БГ-то също ще дойдат тези оферти.Малко сме по-назад, но ША СА ОПРАИМ....Ние сме печен народ....Майната им на политиците.
100
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз съм сигурен в километража,просто си купих кола от магазина
99
0
 
9
 
! Отговори
ЕЕ..П преди 4 години
Да батковото 82. Долу -горе по 40 000на година.Смятай.Годината е 365дни по 100-на или малко повече....колко е крайнията резултат при условие, че живееш на 70км от милионен град, но си длъжен да работиш, за да си плащаш ,,евтината " квартира.Ай..., душицо българска.Забрави онези годинки,когато работеше на село, та имаше ТКЗС.Магистралите по ЕС са за това.Излизаш от селището и газ.....После влизаш преди града в трафик...
98
3
 
11
 
! Отговори
Jersey преди 4 години
ми имам си пасат комби на 31 / тридесет и една/ години - втора ръка... Сигурно е над 300 000 км - превъртян е км. Ми върви си - с резонатор му сложих щото другото изпя, ама отзад е често - даже пушек не се види! Поизгниха малко праговете, ще ги сменям тази година, някъде около Вакарел натискам газта и втория път е при Сливен. 4л на сто. Каквито и магарии да правят по новите коли, като старите пасати вече няма. Ако ми я произведата във формат 1988 г. веднага я купувам нова! Новото сега е ***!
97
8
 
3
 
! Отговори
Най-важното преди 4 години
Всяка кола след седмата си година става опел! Но само на опела поддръжката е евтина. Ако ви е кеф, да поддържате я баварец, я ауди, пък да карате опел, вие сте на ход. Купувайте!
96
2
 
12
 
! Отговори
Потърсете преди 4 години
Една и съща кола в мобиле бг и в мобиле де. В де са доста по-скъпи. Ако желаете, анализирайте ситуацията.
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ходихме във Виена. Спахме в един чисто нов хотел, собственикът се оказа сърбин. Аз бях с астра, той имаше зафира. Каза ми, че покрай строителството на хотела, за две години е изминал 200 000 километра, нямал никакви проблеми с колата. Разбира се, неговото е екстремен случай, но 40 000 на година за западна Европа са нормален пробег. А там дизелите отдавна имат по-високи данъци, така, че ако няма да караш много, не е изгодна.П.П. с дизел съм, пише 213 000, колко са реално не знам, но е чудесна!
94
0
 
13
 
! Отговори
Начо преди 4 години
Колите са с два пъти превъртания,едното в германия и другото тук.Това е нов внос.
93
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 99Не внасят, иначе щяхме да си вземем. Преди години Великобритания организира едно мегасъстезание - Рали Лондон - Сидней. Участваха почти всички реномирани марки с по четири отбора. Единствените, на които не отпадна нито един екипаж бяха Москвич. Британците моментално се отказаха да провеждат това състезание повече.
92
1
 
18
 
! Отговори
Трактора преди 4 години
Каквото и да си плямпаме тука истините са няколко: 1.Кола с непревъртян километраж няма и 2. Никой няма да ти продаде новата си, безупречна кола за малко пари. Всичко друго е вярване в Дядо Коледа и историята, че колата е имала само един собственик 34 набор, "видно от документите"
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друго което съм чувал е, че е била кола на моряк, стюрдеса или на някого който тъкмо си я купил и го вкарали в затвора :(
90
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Гледам , че на 51 Bad Company , бая минуси да му сложили явно защото обижда съветските измислици , наречени ,, коли "( добре , че беше FIAT , та да им даде лиценз ) ! Ами , купувайте си Лади , бе , и сега ги има !
89
1
 
13
 
! Отговори
Esssssssss преди 4 години
Сметката при 80% от случаите е такава умножаваш годините по 30 хиляди. Да кажем 7 годишна по 30 и хоп поне на 210 хиляди и от горе. Най обичам митовете за БАБИ и само до църквата и магазина :)))))))))))))))))))))