Доволни ли са собствениците на електрически автомобили?

96% от тях - да
23 яну 2020 18:45, Нели Христова
34
Доволни ли са собствениците на електрически автомобили?
Снимка: БГНЕС

Американската автомобилна асоциация (AAA) публикува резултатите от любопитно изследване, което показва, че 91% от собствениците на електромобили са имали сериозни притеснения преди тяхното закупуване. Само няколко месеца по-късно 95% от анкетираните твърдят, че са напълно доволни от покупката си.

В началото основните опасения са малкият пробег на колите на ток и недостатъчно развитата мрежа от зарядни станции. Това са двата проблема, които пречат на увеличението на продажбите на електрически превозни средства. Когато обаче човек направи своя избор и си купи електромобил, те бързо изчеват. От анкетираните собственици (71% от тях по-рано не са имали кола на ток) 96% са категорични, че следващият им автомобил също ще е на електричество.

Участниците в допитването твърдят още, че използват електромобила повече отколкото бензиновия си модел по-рано. От тях 78% имат в гаража си и бензинова кола, но по-голяма част от времето си (87%) прекарват зад волана на електрическата, като изминават средно около 60 км на ден. Като цяло 95% от анкетираните твърдят, че всичко ги устройва, като най-важното предимство на електромобилите е, че могат да ги зареждат у дома.

Болшинството потенциални купувачи са притеснени, че мрежата от зарядни станции не е достатъчно развита, но когато си купят автомобил на ток, бързо разбират, че зареждането у дома ги устройство почти напълно. То е много по-удобно от търсенето на зарядна станция, където евентуално и се налага и да чакат на опашка. Затова и 75% от запитаните признават, че зареждането у дома им е достатъчно.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
До Картофчо 26 Да , ама акумулаторите трябва да са покрива , за да ги подменят лесно с кран.Ха,ха.!
29
1
 
1
 
! Отговори
Хо Хо преди 4 години
Сигурно ще направят и у нас някоя друга станция, само че ако някой си мисли,че цената на тока няма да бъде поне двийна много се лъже.
28
0
 
1
 
! Отговори
мерсиНоНе преди 4 години
До АнонименКолега, тука тротоари няма за хората да отидат спокойно до кварталния магазин ти станции не ставай глупав станции ще правят !
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като беден човек си купих една 4-годишна астра, ако имах не 6К , а 36 хил ? , можеше да помисля за един Модел 3, дори така смятам че Е6 стандарта замърсява много по-малко от 14-годишния дизел, който пенсионирах.
26
4
 
8
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
В момента стават само за града. Ако искат да се наложат като основно средство за придвижване, трябва да може да се презареждат за максимум 5 минути. Това може да стане само на принципа на дилижанса, т.е. на станцията да се подменят батериите, както навремето конете. Трябва принципно различна визия на разработчиците. Със сегашните 5-6 часа зареждате, нямат шанс за масово разпространение.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има няколко случая, ако не сте информирани. Самсунг за 4 случая изтеглиха модел от пазара ,Тесла нищо по въпроса.Тези самсунзи се запалиха в първия ден оше, стотици се подуваха и хиляди се оплакаха от прегряване, а проблемите бяха по дизайн. Тесла има няколко случая за 8 години, като при някой от тези случай имаше съмнения за подпалване. Не че нещо, ама ... така го кавал, все едно днеска са изгорели 12 тесли.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болшинство" имаше, когато Болгария беше Съветска республика. Сега му казваме "мнозинство". Та си знаете де, когато пишете статии.Много умен стана и ти бе ...
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова не си купувам електромобил, щото после ше съм като ония 96%, дето изобщо не ги е заболяло... Пълно безумие е това - цяло състояние за някакъв тьп електрокар. Отделно сега слушам разни мечтатели, дето се облизват за 40 киловата, 80 киловата... То ако секи почне да дърпа по 40 киловата, нали ше угаснеме изобщо. Едно домакинство в пиков час едва ли харчи повече от 4-5 киловата.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Определено анкетата са я правили сред хора с гараж.
21
1
 
3
 
! Отговори
От всеки паркинг преди 4 години
Може да стане заряда станция за Ел автомобили, вижте в Сибир как си топлият колите сутрин. Трябват инвестиции от държавата за изграждането и субсидии за покупки на автомобила и "скоро всички" ще караме коли на ток!
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В коя община в Бг имаме помислено място за изграждане на зарядни станции? Към момента кипи едно уплътняване със застрояване на междублоковите пространства. Паркинги се изземват и се строи. Говорим че за да имаме такива коли успешни или не то първо трябва да имаш достъп къде да се зареди.Само човек с гараж и силна ел. Инсталация може да си позволи теоретично. Факт
19
6
 
13
 
! Отговори
Добри са, спор няма! преди 4 години
Ама парите не са по джоба ни. А и тези батерии какъв ще го натресат на природата, още никой не знае. Най добре нещо с водорода да измислят, че там е истината!
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се уливат с цените защото са инвестирали космически суми за разработка и се опитват да си върнат инвестицията бързо, ще си купя като станат евтинджос, някоя малка количка като Шкода Ситиго само за града. Извън града естествено на Дизел, автоматична.
17
3
 
11
 
! Отговори
Дизел преди 4 години
Никой *** не признава че е глупав.
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен електрическите автомобили са бъдещето. Могат да са и настоящето поне в градовете. Ако на ден правиш пробег от 200 до 300км градско къде е проблема да си на електричка? И без това след 20 тина години лъм 80% от населението ще е по градовете. А за между тях има влакове автобуси или ДВГ. Проблема е, че повечето хора не могат да си го позволят да имат 2 коли. Ел и с ДВГ
15
6
 
28
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
никой нема а си признае, че се е минал
14
1
 
21
 
! Отговори
Ганьо от Люлин преди 4 години
Аз не им вярвам на тия. Ладата си е най- добрия автомобил.
13
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато решат проблема със самозапалването може да се замисля.Не ми се ще да ми изгори къщата или аз да изгоря при катастрофа. Има няколко случая, ако не сте информирани. Самсунг за 4 случая изтеглиха модел от пазара ,Тесла нищо по въпроса. Така че въпросите са много, наивниците ала Грета също. В общи линии батерията свършва на 8та година, или става само за града и аванта никаква. Спестените пари отиват за батерии. Теслата като качество е нещо между Дачия и Ситруен, а цена като топ лимузина.
12
17
 
24
 
! Отговори
. преди 4 години
"Болшинство" имаше, когато Болгария беше Съветска республика. Сега му казваме "мнозинство". Та си знаете де, когато пишете статии.
11
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3И какво е общото между ел автомобил и хибриден такъв? Общо взето нищо!Без пробег от 1000 км няма да си взема на този етап. София - Виена не ми се пътува с преспиване. За града са ОК