Новите коли замърсяват повече от старите?

Проучване показва, че въглеродните емисии са по-големи
28 фев 2020 17:45, Нели Христова
30
Новите коли замърсяват повече от старите?
Снимки: БГНЕС

Ново проучване показва, че новите автомобили далеч не са по-екологични от старите. Според потребителската група Which? те произвеждат повече въглероден двуокис, отколкото старите модели.

Новите автомобили по принцип отговарят на последните стандарти на допустимите нива на емисии на вредни газове, но голямото увеличение на търсенето на по-големи, по-тежки модели означава, че се увеличават емисиите на тези газове, твърди изследването, цитирано то БНР.

Лиса Барбър, редактор на списанието на Which?, заявява за „Гардиън“, че е шокиращо, че тестовете са показали увеличение на нивото на въглероден двуокис от последните модели, продавани на британските клиенти.

Майк Хоус, изпълнителен директор на Дружеството на производителите и търговците на автомобили обаче заяви, че „не може да коментира резултатите от неофициални тестове, проведени от търговски организации, които използват неясни технологии“.

Дъг Пар, учен от „Грийнпийс“, пък каза, че данните показват, че правителството трябва да забрани продажбата на нови дизелови и бензинови автомобили още през 2030 години – 5 години по-рано от планираното, и че не може да се разчита само на добрата воля на индустрията да намали емисиите на вредни газове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално, след като всеки втори яхва буре, тн SUV. Вредните емисии се изравняват с Евро2 предвид повечето кс. А тоя долния с карбуратора, нема такъв смех...
8
4
 
25
 
! Отговори
оТКРИХТЕ преди 4 години
топлата вода браво.А нацепихте старите коли с високи данъци.
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой му дреме?
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е вярно!При един и същ среден разход. автомобил Евро 6 има 1/3 повече емисия въглероден двуокис, спрямо Евро 2. За сметка на това е само 1/4 по тежък.
5
1
 
6
 
! Отговори
до2 преди 4 години
2 да знаеш 3 е прав ич не го чуваш петела ...
4
2
 
8
 
! Отговори
2 преди 4 години
2 да знаеш 3 е прав ич не го чуваш петела ...
3
12
 
27
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До 2И ти разбираш от ДВГ колкото баба ми
2
38
 
16
 
! Отговори
"изненада" преди 4 години
Хахахааа. Ами никой не може да надхитри физиката и химията!1.Едно време нямаше дизели!2.Колите едно време масово бяха бензинови и ползваха карбуратор вместо директно впръскване. При карбуратора се получава много по качествена горивна смес тъй като бензина и кислорода се смесват хубаво преди да постъпят в цилиндъра. Получава се по качествено изгаряне. 3.И също колите едно време масово бяха по 50-90 коня и съответно нямаха нужда от много гориво. А не като сега колите средно по 150-200 к.с
1
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късно много късно е за мерки и теглилки. Това трябваше да се предприеме преди 30 години. Но алчноста на капиталистите унищожиха и природата и света.