Автомобилните компании ще започнат да произвеждат вентилатори

Машините за обдишване са нужни в битката с COVID-19
24 мар 2020 17:52, Нели Христова
11
Автомобилните компании ще започнат да произвеждат вентилатори
Снимка: БГНЕС

Автомобилното производство по цял свят бе блокирано заради епидемията от коронавирус. Една от компаниите, Fiat, започна да произвежда така нужните маски за лице в своите заводи. А сега и другите автомобилни гиганти решиха да отговорят на молбата на правителствата за помощ, съобщават от BBC.

General Motors, Ford и Tesla искат да преобразуват заводите си така, че да могат в най-скоро време да започнат производството на вентилатори за обдишване в САЩ. Техните колеги от Nissan в Япония, както и отборите от "Формула 1" във Великобритания също ще се включат в инициативата.

Компаниите започнаха работа, след като Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) обяви, че ще смекчи пречките в процеса на одобрение за производството на медицински изделия, за да ускори производството на вентилатори.

Ала според някои експерти, на автомобилните гиганти ще им е трудно да преобразуват производствата си. По думите им, компонентите, които са нужни, са много специфични и изискват специфични знания за работа с тях.

"Това са много прецизни машини, а в тях има не само много сложен хардуер, но и софтуер", казва Дженс Халенс, ръководител на компанията, производителя на вентилатори, Hamilton Medical.

А докато стане ясно, колко време ще отнеме започването на новото производснво, Илон Мъск обяви, че е купил 1255 вентилатора от Китай, които ще дари на болниците в Лос Анджелис.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пускаш ауспуха обратно в купето и си готов с обдишващия апарат.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Запасени са руснаците. Откакто разкриха, че САЩ събират проби от славянския геном и работят върху версии на коронавируса в казахстан и САЩ, то естествено са си направили необходимите изводи и са взели мерки. А и е обществена тайна, че руснаците имат огромни резерви от булвално всичко, за което се сетиш. Понеже имат негативен опит през последните стотина години.
7
0
 
2
 
! Отговори
до анонимен 1 преди 4 години
Какво значи "Лада ?" ?!Навярно питаш за моделите на "Лада " ?Защото автомобилната компания ВАЗ ( АвтоВАЗ ) поизвежда различни модели "Лада ".Или заглавието не е за автомобилни компании ?
6
2
 
2
 
! Отговори
От Мен преди 4 години
Е кво, ще духат на вируса ли?
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колхозните *** сигурно са бъкани с болни, но ги горят и официалните им данни за жертвите ще са...кое им беше любимото число....31?
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГАЙНУТДИН АХМЕРОВЗащо им са респиратори на руснаците Нали там няма вирус
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елон Мъск да зареже теслата и да почне вентилатори на батерии.
2
4
 
2
 
! Отговори
ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ преди 4 години
До АнонименЗа Лада няма нужда. Русия има най много респиратори на глава от населението та Лада ще си прави автомобили!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лада ?