Екостандартите скараха автомобилните гиганти

Европейската комисия поиска отлагането им, VW не се съгласи
1 апр 2020 21:40, Нели Христова
9
Екостандартите скараха автомобилните гиганти
Снимка: БГНЕС

Кризата с коронавируса донесе още един проблем пред европейските автомобилни компании. През миналата седмица европейската асоциация на производителите на автомобили (ACEA) поиска от Европейската комисия да отложи въвеждането на новите екологични стандартни, които трябва да влязат в сила през 2020 г. Това обаче среща сериозна съпротива от страна на германските членове на асоциацията, които са инвестирали огромни суми в електрически превозни средства и не искат забавяне.

Въпреки това, изпълнителният директор на Fiat-Chrysler - Майк Манли, който сега е президент на ACEA и представлява тези, които са за отлагане, подписа официално писмо до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лейен. В него се настоява именно за облекчаване на екостандартите, като той е подписано от още 3 асоциации – на европейските доставчици на оборудване, на производителите на гуми и на фирмите за ремонт на автомобили.

Като основен аргумент в писмото се посочва фактът, че пандемията е спряла развитието и производството на превозни средства. Това разстройва и плановете на производителите за постигане на нови екологични стандарти в определените срокове. И се настоява, Европейската комисия да направи нужните промени в тези срокове.

От Volkswagen обаче са категорично против тази промяна.

Още по темата четете на сайта на Automedia.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какво се карат,след като в близките 5 години няма да имат клиенти?!?! Тъпи хора!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 2

След като си дал пример с храните, Евростантартите също така казват и какви компоненти трябва да бъдат използвани. Аз знам че ти нямаш нищо против да си купуваш хляб от фуражна пшеница и пръскан с вредни препарати които са опасни за теб или за пчелите, стига да ти е 7 стотинки по-евтино, но на запад хората поставят здравето си пред твоите 7 стотинки.
7
4
 
3
 
! Отговори
do 6 преди 1 месец
Пак не си разбрал правилно, VW е инвестирал в нов софтуер с който пак да лъже теста и сега го е яд, че не може да си ползава инвестицията
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чай да видим дали съм разбрал правилно - дойчо е инвестирал в автомобили на бъдещето, които са толкова кaлпави че никой няма да му ги купи, ако купувача не е принуден от специални закони? Дойчо сега реве? Мдааа...
5
1
 
7
 
! Отговори
Хартияфондерлайнен преди 1 месец
Автомобилът на Фред Флинтстоун изглежда все по близо до реалността.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено, тези които са неподготвени и ще търпят глоби, сега ще искат отлагане. И какво, за тези месеци щяха да разработят технологиите, които се разработват няколко години? Пълни глупости!
3
3
 
2
 
! Отговори
Подкрепа за Гредата! преди 1 месец
Изкарайте новите технологии стига сте ги криели !
Ако чакате още ще съсипете планета !!!
Децата вече го виждат
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евростандартите са като да казваш на краставичара как да си сади краставиците и колко да са криви. На хлебара как да прави хляба. Колко да са дълги бананите и колко да са жълти. И колко ,,двуводороден оксид,, да има във водата.
А не мислите ли ,че всички тези дето решават това и хал хабер си нямат от това.
Обаче ни казват как да живеем.
Не разбрахте ли ,че в европарламента отиват партийни индивиди които да не пречат на тези партии които ги пращат и да слушкат.И по Тошково време си беше така
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Света ще търси нова средна точка в много направления.
Следват мобилните телефони, софтуерните гиганти, производители на хардуер....
Толкоз е мащабно, че едва ли може да се о хване в един коментар. Всеки сам може да си го представи в дейностите които са му близки. Живота вече няма да бъде същия, и то много по дълго, отколкото ще трае пандемията.