Ютубър откри изоставеното Ferrari F40 на сина на Садам Хюсеин - Удай

Той се надяваше да го реставрира, но това ще остане само в мечтите чу
6 май 2020 19:30, Нели Христова
26
Ютубър откри изоставеното Ferrari F40 на сина на Садам Хюсеин - Удай
Снимка: YouTube

Ютубър на име Ратароса е известен в онлайн средите с това, че е много добър в пълното възстановяване на коли и най-вече Ferrari. Преди една седмица той си постави за цел да открие едно много специално Ferrari F40, това, което синът на Садам Хюсеин, Удай, притежава и изоставя преди да бъде убит.

Спекулациите за това, къде е скъпата кола са много. Една от тях е, че Ferrari-то е погребано под пясъците на пустинята. Но се оказва, че съдбата е по-благосклонна към него. Или не чак толкова.

Сравнително бързо Ратароса успява да открие колата - само за една седмица. Това става с помощта на Крис Смит от автомобилната компания "Биг Крис", който успява да идентифицира мястото, на което се намира автомобила, а именно -  град Ербил, северната столица на иракски Кюрдистан. 

Още през 2016 година при пътуване в Ирак, Крис открива колата. Тя е изминала едва 4000 км, но състоянието й е шокиращо. Времето далеч не я е пощадило.

"Цялата бе покрита с прах, а най-зле беше самият двигател. Имаше пясък навсякъде, което за нормална кола е лошо нещо, но за едно Ferrari е ужасяващо", казва Ратароса. От автомобилът липсват и основни части, които са и прекалено скъпи и не могат да се открият ведната по щандовете на завода в Маранело, за това той не може да запали. Ютубърът наема белгийски специалист, който успява да изчисти колата и да я върне в прилична форма, за да стигне поне до летището. Но тя все още има прекалено много проблеми, като нов резервоар за гориво, който би струвал 25 хил. долара.

Ратароса обаче иска да вземе Ferrari-то във Великобритания за да го реставрира напълно, нещо, в което е изключително добър. Но по думите на Крис, до сделка със сегашният собственик на колата така и не се стига, защото поисканата сума за колата и транспортният кошмар, който я очаква, са отвъд възможностите на ютубърът.

Сумата, поискана от Ратароса за колата, е 1,150,000 долара - оферта, която той е принуден да откаже, въпреки усилията, които хвърля за да намери автомобила.

Ако британецът бе купил колата обаче щеше да се изправи и пред друг проблем - сестрата на Удай, Рагхад. В Twitter тя заплаши, че ще преследва всички, които притежават част от имуществото на семейството й.

Като повечето лидери в Близкия Изток, Садам Хюсеин бил изключително богат, а това богатство разглезило и синът му, Удай Хюсеин, който водел разюздан начин на живот и обичал изключително скъпите коли. Изглежда Ferrari-то успява да оцелее огненият ад, който унищожава голяма част от колекцията на Удай, след като баща му го наказва, че е убил няколко души на парти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахаххаааа, ръчката за прозореца е като на Жигули :)))))))))))))))))))))))))))))))
18
4
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
казали са му учтиво че тая кола не е за него ... по нашите географски ширини щяха да му взмат парите и кола нямаше да види.Иначе статията е за английските балъчета дето точат лига и освен да гледат друго не правят
17
2
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
явно настоящия собственник се полакумял втори добър шанс едва ли ще получи
16
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6аcи гросния интериор, ръчни прозорци, квадратно табло, тази кола е само да си я изложиш в хола, че то един есприт изглежда по-добре, дето е една от най-грозните спортни коли отвътре и отвън.
15
1
 
21
 
! Отговори
и тук е така преди 3 години
И в Бг , разни синчета убиват случайни граждани, защото родителите са им внушили че са над закона,
14
2
 
5
 
! Отговори
Aleksandar преди 3 години
Садам се пише с две Д. Саддам. ФЖМК е голем фикултет.
13
0
 
2
 
! Отговори
Do 5 преди 3 години
Ти си цяла *** ве
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ммммм... добре.
11
0
 
39
 
! Отговори
А засрамете се де преди 3 години
Ferrari-то успява да оцелее огненият ад...Изпуснат предлог и неправилен пълен член. Тия *** и основно образование нямат.
10
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво по дяволите е "Ютубър"?? Това някаква раса ли е? Религия?
9
1
 
21
 
! Отговори
AcOrP преди 3 години
До 1.Колата не е продавана, след като е убит, "сегашният" собственик просто я е обсебил. Затова има претенция от наследниците на оригиналния собственик.До 3 Таню.А замислял ли си се,че тези ламарини сега струват 1 милион евро но след 10-20 години ще струват 10-20 милиона? Това е инвестиция в актив на който му се вдига цената всяка изминала година. Отделно хората които инвестират в подобни активи имат достатъчно пари да си обикалят света колкото си искат.
8
0
 
33
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Пък един ютубър и туитубър напердашали един фейсбукбър...
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тоя кео иска за 150$ ли да му я продадат?!
6
1
 
8
 
! Отговори
F40 преди 3 години
Ако бяхте намерили и снимка от друг ъгъл, щяхте да видите ясно надписа на задното стъкло "моля те измий ме"(на арабски), а също и табелка със закани, проклятия и заплахи за джихад, за всеки който се осмели да я пипне. Затова и колата е толкова ***, никой не смее да я почисти.
5
1
 
11
 
! Отговори
Олеле преди 3 години
на което се намира автомобилААйде, марш на черната дъска да подчертаеш частите на изречението - кое е подлог, кое е допълнение.
4
4
 
9
 
! Отговори
Малей, неспасяеми преди 3 години
сделка със сегашнияТ собственик
3
11
 
19
 
! Отговори
Таню преди 3 години
https://autoscout24.bg/avtomobili/ferrari/ferrari-f40/Колко трябва да си зле, начи... За парите за тия ламарини човек може да обиколи целия свят, да има всичко което си пожелае като хубави преживявания. Има бая болни мозъци, явно...
2
2
 
5
 
! Отговори
Защо??? преди 3 години
Коментираш несретнико???Защо хортуваш???Защо !!!И ако четеш този пост значи си много ***!!!!!!!!!
1
9
 
4
 
! Отговори
Хххх преди 3 години
нищо не разбрах...някаква уфсъ заплашила някого..и какво ще заплашва тая уфсъ след като собственика на колата е друг....все едно аз да си продам апартамента и когато новия собственик реши да го продаде да започна да заплашва потенциалните му купувачи