Богатите си купуват скъпи коли, но от какво пестят?

Със сигурност те не обичат да дават пари за гориво
11 май 2020 20:19, Нели Христова
16
Богатите си купуват скъпи коли, но от какво пестят?
Снимка: БГНЕС

Ако си мислите, че богатите хора посещават само скъпи бутици и се хранят в най-луксозните ресторанти, то бъркате сериозно. Те са богати, защото пестят от всичко, в това число и от пътешествия с автомобил. Как стартира едно пътуване при обикновен човек? Правилно – с избор на локация и подготовка на автомобила. А как стартира то при богатите хора? Ами – по същия начин, поне това показва проучване на американското издание Edmunds.com, цитирани от Automedia.

Според изследването, през последните 5 години най-търсеният нов автомобил на пазара в САЩ от хората с годишен доход над 250 000 долара е пикапът Ford F-Series. Явно си мислите, че американците обичат повече всъдеходите, отколкото скъпите спортни коли. Не, те просто обичат повече пари и искат те да бъдат в техните джобове, а не в чуждите. След пикапите на Ford по популярност се нареждат Jeep Grand Cherokee и Jeep Wrangler, а в топ 5 място намират още Lexus RX и BMW X5.

Оказва се, че дори собственикът на Mercedes-Benz G-Class няма да тръгне на дълго пътешествие със воя всъдеход, който си харчи доста дори по американски стандарти (все пак това е една от страните с най-евтин бензин).

„Ако вашият съсед може да си позволи да кара скъпа кола, то това съвсем не означава, че той не си прави сметката и е готов да плаща огромни суми за гориво“, категоричен е експертът по продажбите към агенция Truetrae.com - Трей Бодж.

При избора на хотел и ресторант по пътя дори най-богати хора внимателно проучват цените. Според проучването на Edmunds, едва 1% от богаташите се спират на най-скъпите хотели и места за хранене. Голяма част от състоятелните клиенти дори се пазарят предварително за цените на храната и на нощувка, без да се притесняват. И още нещо – ако някой от тях си позволи да се отпусне, тоест да похарчи сериозна сума за гуляй с компания, то следващото подобно изпълнение съвсем няма да бъде скоро.

Още новини от автомобилния свят четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пестят от тоалетна хартия и си мият фърдялниците с телената четка, че да спестят още от вода и душ гел...
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето, знаех си аз, че имам заложби за милионер!
10
1
 
31
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Пестят от заплатите на подчинените си!
9
2
 
27
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 3 години
За тази статия трябваше да отворите раздел "Вицове" и там да я публикувате .
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Богатите си купуват супер скъпи коли и ако е рядко издание това е по апетитно за тях , не за да я кара а с надеждата, че цената на тези коли се покачва с времето и е допълнителна инвестиция.В повечето случаи дори колите навъртат киломераш които показва че само са пробвали дали се движи колата.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От заплати пестят
6
10
 
9
 
! Отговори
имащ пари преди 3 години
Умението да пестиш не е цицилък!Нито е алчност!Това е точна сметка!Да търсиш начин да спестиш е начин на живот!Дали пестиш от закуска или хотел,или от голяма сделка принципно няма значение!Важното е тонуса да се поддържа!И винаги да си на линия!А статията не струва,писана е от човек,който е далеч от нещата!
5
1
 
48
 
! Отговори
ined преди 3 години
Много ясно - богатите пестят от заплатите на служителити си.
4
3
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Пълни глупости, това може да важи за джендърите и ***, но при нас държавата на мачовците и мъжкарите, богатите хора печелят с честен труд и кървав пот на челото. Не могат да пестят защото си плащат стпиктно всички данъци и дават високи заплати на работниците си. Как да спестяват тогава?
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре почти повярвах.Хора със заплати на мениджъри при тва не нисши а средни и висши мениджъри си купуват най-евтиният селскостопански пикап на форд.... А кадилаците и мерцедесите кои ги купуват?
2
1
 
36
 
! Отговори
Допетат преди 3 години
Богатите си купуват скъпи коли, но от какво пестят? ...... От закуски, разбира се .
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ферари на газ