Кой одобри расистката реклама на новия VW Golf, която разгневи света?

Дори Volkswagen се възмути от нея
22 май 2020 17:15, Нели Христова
125
Кой одобри расистката реклама на новия VW Golf, която разгневи света?

Германският производител Volkswagen има много впечатляващи реклами в историята си, но последната от тях ще се запомни със скандал. Тя е на новия VW Golf, като предизвика много критики по адрес на компанията, пишат от Automedia.

Във видеото, публикувано на официалните страници в социалните мрежи, е показан африканец, който разглежда новия Golf. След това ръката на бял човек го хваща, премества го до вратата на ресторанта и го бута вътре. Каква е идеята на маркетолозите а Volkswagen, така и не става ясно.

Недоволство предизвиква не само отношението към африканеца. Ресторантът, към който ръката бута човека, се казва Petit Colon. Както отбелязват в BBC, името на заведението се превежда като „Малкия Колонизатор“. Медията припомня, че някога Германия е колонизирала част от Африка, при което са убити стотици хиляди местни жители.

Лошите новини не приключват с това. Маркетолозите неуспешно са си поиграли и с буквите от надписа „Der Neue Golf” („Новият Голф“), които постепенно изчезват, като за момент се образува думата “neger” (негър).

Първоначално от компанията се опитаха да защитят рекламата, но след това се отрекоха от нея със следното съобщение: „Разбираме гнева по отношение на рекламата. Напълно ясно е, че видеото е некоректно и неприятно. Отказваме се от него и се извиняваме“.

От Volkswagen обещаха да разследват случилото се и да накажат този, който е одобрил рекламата. От компанията са категорични, че проявяват нетърпимост към всички прояви на расизъм, ксенофобия или дискриминация, въпреки че преди това са били шокирани от реакцията по неин адрес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
11
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Е,че не трябва,не трябва,но чак международен скандал?!Ай ся!!!С някой неща се прекалява, лицемерие до крайност!!!Що африкански дечица,с издути от зверски глад кореми има...За тях,никой не мисли,ако не е момент,за поредната реклама де...
24
7
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
тоя парев от силистренските села ходи със закачалка под пуловера си, да изглежда че има широк гръден кош и мускули, такива сте вие простите немциБЕЗДАРНИ ***-ГА-РЕНЦА!
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, незабавно да се махнат и рекламите на олд спайс, и там има ***, а буквите са с бял цвят... Бива ли такъв расизъм...
22
7
 
4
 
! Отговори
f преди 3 години
ако немските инженери са такива гении, що никой вече не ще да подписва с тях?щото яката експлоатират, бмв и мерцедес се налага да изкупуват под прикритие с тяхното ТАТА Моторс, Ягуар, Ситроен, Роувър груп, Акура и Субару и други са все собственост на БМВ. Немски били бмв-тата викаш, така ли?От кого очакваш да ям бой, от тая ба-лерина калоян парев от силистренските села, която е най-добре да си гледа козите на село, вместо да се прави на футболист, такива сте всичките прости немци,мага-рета
21
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато чернокож блъска бяла жена за да се докопа до последното бмв (реклама на бмв) всичко е наред.Когато чернокож изоставя жена си натоварена с торби багаж за да поседи пак за малко в новото си бмв (реклама на бмв) също не е расизъм.Когато бяла ръка докосва чернокож палячo-СВЕТЪТ е възмутен.Не никой не е възмутен освен купчина чеpнилки и локва от извратени мазохисти които са толкова промити мозъци че са готови да боядисат и сняг в черно само и само да не е бяло..
20
1
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
Точно ей такива като теб имАх предвид - пиши още!, колкото повече пишеш, толкова по-ясно става за какво иде реч.
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"" Кой одобри расистката реклама "".................Расистка ? ... не вярвайте на левите либерали (западни комунисти). Те превърнаха Западна Европа в черно гето.Те говорят за расизъм и гейски права докато черните **** жените им.Не допускайте черни в България иначе сме съвършени. Скоро западноевропейците ще плащат скъпо и прескъпо за кратка ваканция в бяла България.
18
2
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
До ЕВРЕЙСКИ *** -fтова на Е34 да местят резервоара назад на опасно място на спортна кола, да я балансират с резервоара, който само отвреме навреме е пълен и тежи, това на инженерен гений ли ти прилича бе , кре-тен?? и това Е34 е британски Даймлер, който е на предно задвижванеЕ36 що са толкоз небалансирани, и за дрифтове не стават тия кене-фи, но с немец спори ли се? виж си двуцилиндровия допотопен двигател на трабант който е на основата на британския авто купър и дизайна краден..
17
7
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
от интернет доставчиците, които са собственост на немци въртят номерца с гласуванеточитателите на коментари тук, не гласуват така..
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До fВсички коли се обезценяват когато вече не са нови.
15
5
 
6
 
! Отговори
шофер преди 3 години
С реклама или без Голф е една от всичките яки германски коли! Няма пицарски и жълти талиги, няма вилица в 21 век а кола решил да прави - има германска технология и копирачи безброй. Германска кола - яка кола.
14
1
 
13
 
! Отговори
А. Ноним преди 3 години
Мдааа, колко расистка реклама... хахах , майтап... Все пак безмозъчните , стресирани, комплексирани и всякакви други ***насирани плазмодии по света и у нас трябва да избиват напрежение по някакъв начин и да се вайкат и протестират че това или онова не било "правилно" и как им наранявало чувствата и как ги карало да плачат с едри сълзички . Ау, дано не съм разплакал и аз някого . Сори .
13
9
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
До ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪКевреите, ако не знаеш, са българиучастват в първата и втората български държави
12
7
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
немските коли като нови НЕ продават извън германия, имат проблеми с оскъпяването защото само крадат и експлоатират, на втора ръка вече е реалната цена, обезценяват се!
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък не видях нищо расистко,виж да е бутнал афрото в газова камера това вече е друга бира.
10
9
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
До до fтова поршето марка ли е? и емблемата на ферари откраднали , и марката ферари изкупили, да я съсипват и експлоатират и пак не могат да я достигнат.недозавиващите кенефени поршенца, това на спортна кола ли ти прилича, и едно от последните порше карера ГТ, с чудесния централно разположен двигател на ферари, пак недозавива и пак излезе лайнно! нийд фор спийд порше реалистичната версия е яко анти реклама! бмв са позьорите също в моторния спорт, все нещо им липсва да са спортни коли!
9
2
 
48
 
! Отговори
Klm преди 3 години
"Както отбелязват в BBC, името на заведението се превежда като Малкия Колонизатор. Медията припомня, че някога Германия е колонизирала част от Африка, при което са убити стотици хиляди местни жители." Точно пък BBC това да ми го обясняват си е чиста подигравка.
8
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че има цяло съчинение разсъждение по темата, за да разбера какво иска да каже лирическия герой в тази реклама. Ако не бях прочела, че има ***, малък колонизатор и бяла ръка, въобще нямаше да ги видя тези неща. Голям зор за драми имат някои хора.
7
32
 
5
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Определено е расистка, по най-грозния начин. Нещо повече, освен расизъм, друга идея в тая реклама няма.Нормално е да се харесва от хора, чието най-голямо и единствено достижение е, че са се родили с мътнобял цвят на кожата и лунички по ... знаете какво.
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лол отлична реклама, маймуните да си знаят местата