Най-честите летни повреди на колата и как да ги отстраним на път

Невинаги се налага да инвестирате парите за морето в пътна помощ, ако нещо се случи с колата
Обновена: 25 юли 2020 09:48 | 25 юли 2020 09:36, Елка Василева
29
Най-честите летни повреди на колата и как да ги отстраним на път
Снимка: Automedia.bg

След всичките човешки лудости и капризи на климата най-после дойде истинското лято и времето за пътешествия. Възможността да се качиш в колата си и да отпрашиш накъдето ти видят очите е една от най-ярките прояви на свобода в наши дни.
  
Единственото, което хвърля сянка върху дългите пътувания, е рискът нещо да се случи с автомобила и да ви вкара в нежелани приключения. Но истината е, че с повечето от най-честите повреди лятно време човек може да се справи и сам на път, без да бъде принуден да опира до лешоядите от пътна помощ. Нужни са минимум познания и малко предвидливост преди тръгване, пише Automedia.bg.

Течащ радиатор
Особено сериозен проблем в най-горещия период на годината, водещ до опасно повишаване на работната температура на двигателя. Не е нужно да чакате изпод капака да се появи облак пара, за да установите проблема - водниста локва под предния капак подсказва за утечка, както и видимо намалялото ниво на охладителна течност в преливника.

За да закърпите положението на място, трябва първо да изчакате двигателя на изстине - и то доста търпеливо, защото не става за няколко минути. Ако имате възможност, след това изплакнете радиатора с маркуч, за да имате по-добър шанс да видите къде е пробивът. След като почистите, стартирайте двигателя и гледайте внимателно за теч. Ако успеете да видите откъде тече, по-добре е да се опитате да го залепите със специално епоксидно лепило, каквито се продават по бензиностанциите. Съдържащо епоксидна смола и полимери, то може успешно да спре течовете, но го оформете в достатъчно дебел слой, за да издържи на вътрешното налягане в радиатора.

Вижте останалите възможни повреди в галерията на Automedia

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
32
 
! Отговори
плюнка преди 3 години
Гарнитурата на главата как да я залепя.
2
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В 21-ви век си имаш застраховка, която ти покрива разходи по пътна помощ и стигане до крайна точка на пътуването.
1
0
 
30
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Уау, отново отчайващи съвети за всеки средно технически грамотен. За да залепиш нещо около двигателя, трябва да имаш груби знания как работи, защото иначе е чудо. Баща ми едно време беше чул, че червен пипер запушва теч и така успя да бракува почти некарана кола-на под 70х км. Понякога не тече, а изчезва през двигателя охл течност-пак не става с лепило