Автомобили от "старите ленти" на ретро парад в Добрич

Събитието ще се състои на 15 август в градския парк
3 авг 2020 14:10, Анисия Иванова
3
Автомобили от "старите ленти" на ретро парад в Добрич
Снимка: БГНЕС

"Форд" от 1920-а, "Шевролет", произведен през 1923 година, и други автомобили, познати от старите филмови ленти, ще бъдат показани на ретро парад в Добрич, съобщи председателят на местния автомото ретро клуб Петър Георгиев.

В градския парк "Свети Георги" на 15 август ще бъдат позиционирани около 150 стари коли и мотоциклети, край които посетителите на парада ще могат да си направят снимки.

Сред атракциите ще бъде и лек автомобил "Вартбург 311" - купе, от 1963 година. От този модел има само още една кола, запазена в България, която се съхранява в ретромузея във Варна, добави Петър Георгиев пред БТА.

На второто издание на изложението ще бъдат раздадени много специални награди, сред които и за най-добре реставриран автомобил, за най-старото превозно средство и други. Участниците от цялата страна в парада ще направят почетна обиколка на Добрич. Събитието се организира с подкрепата на общината.
 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
В град Лондон може да се забележи как в уличния трафик най- спокойно си вървят автомобили от преди един век...
2
0
 
8
 
! Отговори
Навсякъде по света, преди 1 месец
ретроавтомобилите се освобождават от такси, и затова хората си ги поддържат за кеф, само у нас се опитват да ги затрият, за да не се пречкат на богаташите.
1
2
 
17
 
! Отговори
ТХ преди 1 месец
Ежедневният трафик в Добрич (и не само там) е "ретро парад". Това са редки колекционерски автомобили.