Бедните остават без коли, ако забранят бензина и дизела

Хиляди работни места също ще бъдат унищожени
4 авг 2020 19:47, Нели Христова
95
Бедните остават без коли, ако забранят бензина и дизела
Снимка: Pixabay

Забраната на двигателите с вътрешно горене (ДВГ) не само ще унищожи хиляди работни места, но и напълно ще лиши по-бедните слоеве от населението от възможността да притежават собствен автомобил, предупредиха няколко производителя в писма до британското правителство. Властите на Острова са обявили плановете си да забранят напълно бензиновите и дизеловите автомобили от 2035 година, но в момента обсъждат дали да не изтеглят срока до 2032 или дори до 2030.

Фокусирането само върху чисти електромобили е грешка и ще даде обратен на желания резултат, смятат производителите, цитирани от Automedia.

В хода на тези обсъждания правителството е поискало писмените мнения на замесените страни. "Ограничаването на избора на потребителите само до скъпите електромобили ще доведе дотам, че по-малко състоятелните граждани ще бъдат напълно изкючени от достъпа до мобилност, което ще саботира плановете на правителството за намаляване на социалното неравенство", пише в едно от писмата, цитирано от The Financial Times. Сходни притеснения са изразили и други производители, които подчертават също, че до момента правителството не е направило нищо за създаването на масова и достъпна мрежа от зарядни станции, която би успокоила клиентите до степен да се заинтересуват от електромобилите.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Роб на влаЗтаНе смятам ,че ще е възможно да използваш кон.Ще се налага да му плащаш здравни и пенсионни осигуровки.Освен това и обора ще трябва да отговаря на определени европейски критерии.Конят ти ще има право на стачка и на два почивни дни в седмицата.Да не говорим ако си вземе болнични или подаде жалба до дружеството за защита на животните.Карай си по добре велосипеда.
56
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2032 година вторичният пазар ще бъде задръстен от електромобили така че бедните няма да ходят пеша. Освен това електромобила тепърва ще поевтинява и на практика ще стане доста по-евтин от кола с ДВГ. Дори бедните ще избягват да купуват коли с ДВГ, защото електромобила ще им е по-изгоден.
55
2
 
10
 
! Отговори
42 преди 3 години
Брей! Тук във форума е пълно с деца на еврейски банкери, които се къпят в стаи пълни с пари и злато.Да се не надяваш, че пишат точно тук. Ах, гиди БГ комплексарщина!
54
3
 
15
 
! Отговори
У преди 3 години
Отдавна чакам тази тема, защото ковид-а я засенчи и взех да се тревожа, че е отпаднала, но ето ..пак. Водороди, литий, не можело без нафта, все едни и същи писания, а минала цяла година. Не се връзвайте на всяка статия, в България ще си караме бричките докато изгният или докато има петрол.
53
5
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Къде остана хвалбата,че при капитализма всеки има собствен автомобил,а при социализма трябвало да се чака 20 години!Защо ядохме жабите?Че то едно време имаше обществен транспорт в изобилие,а личните автомобили бяха 3-4 пъти по-малко.
52
7
 
8
 
! Отговори
Край преди 3 години
Бедния не трябва да има кола - опасен е. Това че жителите на Факултета, Хр. Ботев Столипиново, Максуда имат коли не радва въобще.
51
10
 
9
 
! Отговори
Край преди 3 години
От кога ви пее радиото че ел. колите идват за да са СКЪПИ и МАЛКО само за заможните.Една двг кола и на 40г. за 500 лв. ще ви вози - смислена ел. кола под 15-20 хил. лева даже и втора употреба няма. ДВГ колите ще ги забранят.На света има 7-8 милрд човечета почти всяко може да си купи кола за 500 лв.. Това света не може да го понесе нито като екология нито като инфраструктура - ще заприлича на София. Нормалния свят това не го иска.Бендния с маската и в трамвая.
50
1
 
11
 
! Отговори
прогноза преди 3 години
Купувайте магаре и катър без застраховки и налози!
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да имаме а-ли, под които да лежим, но ще се забавляваме като избиваме "умни" политици и грабим тези с джиповете
48
1
 
14
 
! Отговори
Инелектът преди 3 години
Всъщност електромобилите би трябвало да са значително по-евтини. Противното на това е лъжа и натиск върху нормалния работещ човек.
47
1
 
17
 
! Отговори
. преди 3 години
Нема се пуашите. Това като се въведе в нормалните държави 2025-та, у нас ще дойде 2070-та.Та дотогава гоуфа с газова със сигурност ще е изгнил. Те затова уи шел привейл!
46
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то това е идеята - да не може всеки да има кола. Свърши тая свободия.
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42Водорода е хубаво нещо, но и за него трябва батерия. Водородната клетка произвежда електрочество, което се съхранява в батерия, която захранва колата. Няма начин да избегнем батериите. Просто трябва да се усъвършенстват и да се избегне употребата на редки земни елементи. Много надежден кандидат в момента са суперкондензаторите от графен. Ще видим!
44
4
 
20
 
! Отговори
запознат преди 3 години
До анонимен 44,А кой е казал, че богатите трябва да имат по 5-6 автомобила? Аз предлагам да се въведе закон максимум по 2 автомобила на човек, притежаващ свидетелство за управление на МПС!
43
3
 
32
 
! Отговори
запознат преди 3 години
До Ваше благородие,Може да се возиш в градски транспорт, да, при условие, че не излизаш от града! Само че да те светна, че все още доста хора живеят по доста затънтени места, където няма нито градски транспорт, а междуградския междуселския е два-три пъти в седмицата. За тези хора автомобила е не е нищо друго, освен средство за оцеляване!
42
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен37Тоа па с кво щял да вози стоката от село???С какво я е карал прадядо ти бе алоууу???А!Позна!С каруцата.
41
0
 
25
 
! Отговори
Не преди 3 години
Бедните не могат да останат без пари, щото ги нямат. Богатите ще останат без живот щото го имат.
40
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой е казал, че по-бедните слоеве от населението изобщо трябва да притежават автомобил?!?
39
4
 
29
 
! Отговори
SS преди 3 години
Бедните ще стават още по бедни,и никакъв шанс да забогатеят богатите по богати,и никакъв шанс да обеднеят.Такава е световната тенденция.Приеме те я.Макар и да ни ви харесва,ама никак даже.
38
1
 
27
 
! Отговори
Жо преди 3 години
Литият, с който се правят акумулаторите, е рядък метал, труден за добиване и още по-труден за съхранение. Нарастващото му търсене обуславя непрекъснатото покачване на неговата цена. Едва ли на нашата планета има толкова запаси, за да могат да произвеждат акучмулатори за един МИЛИАРД автомобили.Ако започнат да правят акумулатори от други метали, то със сигурност те ще бъдат още по-редки от лития.Бъдещото е на водородните двигатели, които трябва да се усъвършенстват от автомобилните компании.