За пореден път Tesla на автопилот причини катастрофа

Тя се вряза в полицейска кола
30 авг 2020 19:02, Нели Христова
40
За пореден път Tesla на автопилот причини катастрофа

Шефът на Tesla Илон Мъск може да обяснява колко добро ще е новата система за полуавтоматично управление Autopilot, която електромобилите му ще получат съвсем скоро, но сегашната определено има проблеми, пишат от Automedia.

Поредното доказателство за това идва от САЩ, където Tesla Model S, движеща се с включен Autopilot, се е врязала с пълна скорост в полицейски автомобил, като това е вторият подобен случай за това лято. Водачът на електромобила признал, че се е доверил напълно на електронните системи за контрол, докато той самият е гледал филм на смартфона си.

Инцидентът се е случил окръг Неш (щата Северна Каролина), съобщава изданието Electreк. В случая полицай е спрял служебната си кола край пътя, за да окаже помощ на свой колега, който преди това е попаднал в пътно-транспортно произшествие.

Ударът е бил толкова силен, че полицейския служител е паднал на земята. Никой не е пострадал при сблъсъка. Шофьорът на електромобила е обвинен и признат за виновен за няколко нарушения на правилника за движение по пътищата в щата. Освен това е станало ясно, че пострадалата Model S е оборудвана с първата версия на системата Autopilot, която нито веднъж не е била обновена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Fff преди 3 години
Ами *** зад волана и катастрофата станала. То от такива *** Мъск печели милиарди. Само задето е гледал филм трябва да е в затвора.
35
3
 
2
 
! Отговори
Корупцията е навред преди 3 години
Явно е била на ГТА моуд. ами просто е. Има УЖ РЕГУЛАТОРИ. значи като внесеш кола от сащ в ЕС и обратно заради, ти искат технотест и сменяш мигачи и не знам си какво, все неша от които не се умира. Обаче тегулаторите в сащ и ЕС пускат коли в продажба със система която ДОКАЗАНО НЕ РАБОТИ И УБИВА. Поредната ценност. Явно всички регулатори са корумпурани както тези А Боинг 747 макс уби много хора преди да ги спрат
34
1
 
4
 
! Отговори
Какво да коментираш преди 3 години
Хич не ми пука, краварите ако има как версия на андроид ще ги кърми, рани, пои и изхожда, а те ще гледат сериали колко е велика америка. Не биша ъпдейтната версията?!?! В света на хардуера софта е пълнежа. Стар лаптоп с нов софт е равно на КОНСТААА ТУКА ШО НЕ РАБОТИ!
33
0
 
2
 
! Отговори
Az преди 3 години
В уса ги трепят с коли, тук им хвърлят пиратки.
32
1
 
3
 
! Отговори
А преди 3 години
Колко катастрофи има при колите които не са навтопилот?
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то нема как па без но едно п..не
30
2
 
3
 
! Отговори
Батман преди 3 години
Това американците са пълни профани!!!!!!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22То па един великолепен разум, двто е нужем, *** малиии.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ам то им се казва, да гледат пътя и да не блеят, ама те пак.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ударът е бил толкова силен, че полицейския служител е паднал на земята."А на Местан колко силен бе ударът?!
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
може така да е била програмирана - да трепе катаджии по пътя. Аз така бих я направил.
25
0
 
7
 
! Отговори
брей преди 3 години
Няма как да стане от раз, технологията еволюира през годините.Като стигне ниво Пълен автопилот, всички коли ще минат на този режим..... или ще фалират.Просто това е бъдещето
24
0
 
3
 
! Отговори
Blake преди 3 години
За ПОРЕДЕН път (колко пореден - 10-ти, 15-ти, от няколкостотинхиляди други катастрофи)!!! Освен това - със стар софтуер (необновен). Тука грешката е на Тесла - трябва да забраняват да се кара с такъв... Ама да има хляб за журналята!
23
0
 
12
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Има една важна подробност - "ПОЛУАВТОМАТИЧЕН"!Автопилота на Тесла е предназначен да помага в управлението, не да го прави ИЗЦЯЛО. Не че не може, при определени обстоятелства... То си го пише в инструкциите, ама кой да чете.
22
2
 
18
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Четейки статията се сетих за един анекдот:Един се хвали на приятеля си: Знаеш ли? Купих си най- новия модел Тесла от тия дето са ми се управляват.- Ау, така ли? Честито. Дай да я видя. Къде е?- Ми откъде да знам къде е.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги е имало съмнение относно автоматичните коли и винаги ще има,никога машината не може да замени човешкия разум,никога,сега и шофьора ще го отнесе,че им е скапана колата и не "вижда"(предвижда) колите на пътя.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нелито е поела по пътя на момченцето Бойчо - той плюе по Епъл, тя по Тесла.
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшивата реклама до това води. Истински явтопилот скоро няма да има.
18
7
 
8
 
! Отговори
Пилето преди 3 години
Тесла са пълни ***.
17
4
 
37
 
! Отговори
х преди 3 години
Гледал филм на телефона си докато автопилотът управлявал. Тва американците не са много умни май, а?