Карта на автосъкровищата разкрива къде са се изгубли най-известните коли

Сред тях е и изчезналото Порше на Джеймс Дийн
17 сеп 2020 18:40, Нели Христова
6
Карта на автосъкровищата разкрива къде са се изгубли най-известните коли

Сега повечето класически автомобили са обект на огромен интерес от страна на колекционерите, като те се гордеят със своята история. Това обаче не винаги е било така – машини на стойност милиони долари редовно са изчезвали, а случаите, при които култова спортна кола, излязла в малък тираж, е намерена изоставена в някой гараж, са доста на брой, пишат от Automedia.

Компанията Select Car Leasing изучи историята и подготви „карта на съкровищата“, на която се изобразени последните известни места на някои от най-известните автомобили в света. Всички те са изчезнали през периода 1912-2014 година, като съвкупната им стойност е близо 150 млн. щатски долара.

В списъка влиза един Aston Martin DB5, участвал във филма „Голдфингър“ за Джеймс Бонд. Колата е открадната от хангар на летището в Бока Ратон (Флорида) през 1997 година и оттогава никой не я е виждал. Същият автомобил, като използвания във филма, през 2010 година беше продаден за 4,6 млн. долара.

Сред „съкровищата“ попада и изчезналото на Западното крайбрежие на САЩ през 1955 година Porsche 550 Spyder, с което загива актьорът Джеймс Дийн. Машината е превозвана от Маями към Лос Анджелис, но не стига до края на пътуването си, а следите й се губят.

Своето място на картата има и Renault Type CB Coupe De Ville, което вече 108 години се намира в трюмовете на кораба „Титаник“, както и концептуалния Chrysler Norman, който потъва с лайнера „Андреа Дория“ през 1956 година след сблъсък с друг кораб.

Един от най-интересните автомобили в списъка е Bugatti Type 57 SC Atlantic, който за последен път е видян в щабквартирата на компанията във Мюлсхайм (Франция) през 1938 година. Предполага се, че машината е изпратена в Бордо, за да бъде скрита след нахлуването на германските войски в страната. Тази кола се оценява на 100 млн. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Останах с впечатление, че в сащ много крадат.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Останах с впечатление, че в сащ много крадат.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадените коли идват естествено тук.