Учени: Няма как до 2050 г. е-колите да ни избавят от промените в климата

Само в САЩ трябва да бъдат произведени 350 млн. автомобила, за да има ефект
2 окт 2020 21:12, Нели Христова
53
Учени: Няма как до 2050 г. е-колите да ни избавят от промените в климата
Снимка: БГНЕС

Американски учени публикуваха резултатите от свое изследване, което показва, че до 2050 година в света няма да бъдат произведени толкова електромобили, че да може да се подобри климатичната ситуация на планетата, съобщават от Automedia.

В момента по света се експлоатират около 7 млн. екологични превозни средства, но нивото на замърсяване на практика не се е променило. Екипът от учени се е опитал да разбере, какво ще се случи, ако цялото население на САЩ премине на електромоболи, както и колко екологични коли ще са нужни, за да се намалят вредните емисии, отделяни в атмосферата.

Оказва се, че до 2050 година само в Щатите трябва да бъдат произведени 350 млн. електромобила, за да може да се намалят вредните емисии. В същото време, в момента само 0,3% от превозните средства, които в момента се движат по пътищата на страната, са напълно екологични.

Учените са категорични, че подобни обеми на производство няма как да бъдат постигнати през следващи 30 години. В много държави по света именно 2050 година е срокът, в който трябва да бъде спряно производството и продажбата на превози средства с двигатели с вътрешно горене.

Затова и екипът, провел изследването, препоръчва на властите не само да поощряват производителите на екологични превозни средства, но и да създадат обществен транспорт с електрическо задвижване, както и да увеличат броя на алеите са велосипедисти, които все още са доста малко на брой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
3
 
! Отговори
Ковача преди 3 години
Абе стига се разправяйте колко минава електричката. Дайте да говорим как ще се зареждат. Представете си всички коли на ток Ами простата сметка казва че електропреносната мрежа в момента просто няма да издържи защото не са само колите. Чудесен пример е Калифорния от това лято където останаха без ток в най-горещите дни. Скачай да си говорим за само електрически коли е нещо като фантастика с тия батерии няма как да станат нещата.
44
1
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Любителите на ел. коли трябва да знаят, че дявола не може да се е...е .
43
0
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
До Истината е 31 Ядрените коли ги чакай от руснаците . Те много си падат по ядрото.Даже замислят ракета с ядрен двигател.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът много знае, много разбира, затова ходи е първенец, ама отзад-напред.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 40И какво? Да се токажем от всичко и да не намалим щетите? С това мислене, нищо чудно, че сме на последно място по-всичко в света ...
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44не, не са. Особено, Сега ще кажеш, че ветрогенераторите и те са много мръсни.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, ама нали изследванията показват, че като цяло ел.колите замърсяват повече от бензиновите и дизеловите коли... Екологичен транспорт е единствено ходенето пеша и то бос. Производството на велосипеди замърсява, производството на ел.коли замърсява, както и изваждането им от употреба, производството на ток за тях и праховите частици при движението им, които са колкото при другите автомобили.
38
1
 
3
 
! Отговори
Танев преди 3 години
Земята също има своя цикъл: Раждане, растеж, Остаряване, Прераждане. Тоест Геокатаклизъм, в който става загуба на Енергия и период от Зима, отново постепенно нарастване на Вътреземното енергия до Предела на новия Геокатаклизъм. Никакви Човешки дейности не играят роля в този катаклизъм. Една прогноза, известна на много американци. Предстоящия геокатаклизъм ще ги редуцира максимално.
37
0
 
16
 
! Отговори
Док преди 3 години
И ако някой си мисли, че ще спрем да използваме нефт, щото колите ще станат ЕЛ. много се заблуждава. Само около 40% от нефта отива за производство на гориво. И тук се включва и потреблението на кораби и самолети, което е голям процент от общото производство на гориво. Останалите 60% от нефта отиват за пластмаси и всякакви други химии от ежедневния ни бит, които сещате се къде изхвърляме.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"в Ядрените Коли - с Едно зареждане с ядрено огриво - 10 поколения се возят! Евтино и Чисто!"Мда, прав си. Направиш катастрофа с ядрената ти кола или има техническа авария (още по-зле ако е в гаража) и 5 поколения ще ти сърбат попарата с радиация, ще имат левкемия, рак на белия дроб, рак на квото се сетиш, промяна в ДНК-то и т.н.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Електрическите коли ще избавят потребителите им от допънителните им спестявания. И ще направят поредния либераст милиардер. От друго нищо няма да ви избавят.
34
0
 
9
 
! Отговори
Тесла фен преди 3 години
Супер е теслата! Но мечтая за стар Джаг!!
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Реално на градско stop-and-go свършва на 100-150 км"Аре, поредния, дето Тесла я е виждал само на картинки.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БЪЛГАРИЯТока от Марица-та илиза на 7 ст. на кВч. Зщао обаче, докато дойде до нас, вече минава 20 ст. а нечий фирми, си го позлват на значително по-ниска цена? Извод: Бъди фирма, или поен част от някоя яка фирма и ще си добре, а другите кучета ги яли ...
31
2
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 3 години
В Бълагрия решихме Проблема с Екологията - Министър Теменужка Петкова подписа Таен Договор със САЩ - за още 50 години Скъп Ток за Марица Изток .
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Но защо изброяваш "460-470-471-472-473-474". Много грозно е това. Не се намираме в кръчма. Това отрит и публичен форум, надявам се, за осъзнати и интелигентни хора. Стегни се малко! Имай ниво и достойнство! Не се дръж, като работник във фабрика!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31Не им пиши на тея кучета тука! Не заслужават! Българин, като видя из Осло, се извръщам на една страна и се надявам, да не ме разпознае отнякъде, защото 80% са АБСОЛЮТИ СЕЛЯЦИ. Все мнгоо знаят, все много могат, половината нямат образвоания, а 80% ходят скъсани, нямат маниери, нямат морал, а за акъл, да не говорим. Добре, че има малко останали и свестни хора, че да има защо, да се милее за България.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Не. Карам Телса и не е така. 560 километра е оценката на моята. 560, ще мине както ти казваш, даже аз бих казал, чко караш с 95. Е при нас повечето пътища са с с ограничене от 110, като има и до 130. Сс 150 е нарушение, глобите са в огромни размери, така че дори не го обсъждаме. При нормални условия, особено лятото, 460-70 километра, не са недостижими. Зимата пада, под 420, признавам. И не, не са всички така. Има еволюция. Шефът има Model S от 2013 и определено сме дръпнали.
27
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Теслата може да измине 460-470-471-472-473-474, айде дакажем 475 или дори 475 км и 239 метра само при идеални условия на равен път с постоянна скорост 110 км. Реално на градско stop-and-go свършва на 100-150 км, а на магистралвата ако я засилиш едвам 200 километра ше изкара. И не само теслата, всички електрически. И така са от 20 години, никакъв напредък в технологиите, само реклама.
26
1
 
4
 
! Отговори
Истината е преди 3 години
в Ядрените Коли - с Едно зареждане с ядрено огриво - 10 поколения се возят! Евтино и Чисто!