При движение с 200 км/ч окачването на Tesla Model S се чупи

Собственикът се радва, че е останал жив
7 окт 2020 19:37, Нели Христова
32
При движение с 200 км/ч окачването на Tesla Model S се чупи

Собственик на Tesla Model S съобщи в швейцарския форум tff-forum.de за неочаквана повреда, възникнала по време на пътуване с електромобила. Той движи по магистрала към Цюрих, като при скорост от 200 км/ч под задното ляво колело се появил дим, а воланът блокирал. Оказало се, че окачването на колата се е счупило, като носачът е блокирал диска на колелото, пишат от Automedia.

Авторът на публикацията твърди, че е купил Tesla Model S 90D преди няколко години като нова и до момента е изминал 90 000 км. Той е посетил сервиз на американския производител, но там са му заявили, че повредата на окачването е в следствие на износване и са му поискали 7500 евро за ремонта.

Предстои истинските причини за случилото се да бъдат изяснени от независима експертиза. Не е изключено, повредата да се дължи на некачествен материал. На това мнение са други собственици за Model S, които са коментирали инцидента. Някои от тях твърдят, че са имали подобри проблеми, но при различни обстоятелства.

В крайна сметка собственикът на тази Tesla е получил друг автомобил, а той самият не крие радостта си от факта, че е останал жив, тъй като счупено окачване при подобна скорост може да стане причина за сериозна катастрофа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се купуват коли през първата година на производството им - древногръцка мъдрост.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега всичко е менте във дослук със френските инжинери
4
0
 
16
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 3 години
От Волво , като си знаят качествената китайска сглобка и заводско ограничават скоростта на 180км/ч.
3
4
 
18
 
! Отговори
Москвич с главно М преди 3 години
На времето Москвичите не се чупеха така.Те нямаха чупене.И на Жигулите им падаха колелата.На Шкодите им се чупеха полуоските.Сега Теслите.Абе хора Защо спряхте Москвича?
2
1
 
20
 
! Отговори
baysando преди 3 години
Това е Тесла, а не знам какво да кажем за една камара нови производители на електромобили, надпреварващи се за киловати и скорости от 300 нагоре и т.н.За да произведеш надежден автомобил, който да издържа на такива натоварвания трябват много години опит... не е само до софтуер и батерия...
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално,автомобилът се прави по възможно най-евтиният начин с най-евтините материали и най-нископлатените работници за да намалят загубите те са на загуба от 15 год и ако ги нямаше правителствените субсидии за видите ли "супер екологична алтернатива" то биха фалирали много отдавна.Погледнете и статията за Тесла бяха снимали някакъв радиатор който се прикрепя с помоща на дебел скоч и дървени летвички разцепени на ръка (що на ръка ли? Ми бяха цепнати с брадвичката накриво)..много фалшива марка.