Нападнаха църква в Ница, трима души са убити

Една жена е обезглавена, има и ранени
Обновена: 29 окт 2020 12:25 | 29 окт 2020 11:22, Елка Василева
421

Снимка: БГНЕС

Неизвестен нападна с нож хората, намиращи се в църквата Норт Дам във френския град Ница, съобщи тв каналът BFMTV.

Инцидентът е станал около 9 ч. местно време.

По предварителна информация трима души са убити, няколко души са ранени.

Кметът на Ница съобщи, че нападателят е задържан. Той е ранен. Задържането му е станало 10 минути след нападението.

По първоначална информация нападателят е започнал да намушква хората с нож, били се чули и изстрели.

Още по темата

Според някои медии възрастен човек е бил обезглавен. Френските медии съобщават, че при нападението е убита и жена. Ройтерс предаде, че една жена е обезглавена.

Някои информации сочат, че в нападението са участвали двама души, като единият е избягал.

Вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен свика кризисна среща в министерството.

Кметът на Ница определи атаката като терористична. Отделът на френската прокуратура за антитероризъм съобщи, че му е възложено да разследва нападението.

Полицаи с автоматични оръжия са отцепили района около църквата, на място са пристигнали линейки и пожарни коли.

Атаката става на фона на антифренски протести в мюсюлмански страни, след като Париж защити правото си да показва карикатури на пророка Мохамед.

Нападението беше извършено малко след убийството на френския учител Самуел Пати. Той беше убит, защото е показал на учениците си карикатури на пророка Мохамед.

След убийството на Пати френските власти, подкрепени от много обикновени граждани, бяха категорични, че карикатурите могат да бъдат показвани. Те бяха препечатани в повечето френски медии, което предизвика гняв в мюсюлманския свят. Това доведе до обвинения срещу френския президент Еманюел Макрон, че преследва антиислямистка цел.

Все още не е ясно дали атаката в Ница е свързана по някакъв начин с Пати, но френските власти от дни предупреждават, че е вероятно да има нови терористични нападения.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
1
 
1
 
! Отговори
Dino преди 3 години
Bravo na Valeri Simeonov,koito darpashe onazi darta maslina!
300
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аллах Акбар!
299
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ви сега ислям и толерантност. Тази религия трябва да бъде забранена.
298
2
 
12
 
! Отговори
Опа, опа преди 3 години
До каква е таяИсляма не е религия, това е социално политическа и военна доктрина за налагане на световно господство. Измислена е като противостояние на християнството. Юдаизма е същото нещо, той е сбирщина от легенди от Шумер и Египет и целта е била противостоене от страна на арабите на Египет и Асирия. Така се появяват евреите. Християнството е измислено по същия повод но срещу Рим и целта е била да го разложи от вътре, както сега либерализма разлага ЕС. Исляма не е религия, проумейте го ...
297
1
 
16
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Време е Франция да каже на мюсюлманите си: Куфар или ковчег(valise ou cercuile). Да се махат. Ама били от 4 поколения... Същото алжирците са казали на 1,5млн. французи и потомци на европейци там, т.нар. Pied noir. И са ги изхвърлили за няколко дни с по един куфар. После имало кланета на французи. Защо Франция да търпи терористи???
296
1
 
16
 
! Отговори
каква е тая преди 3 години
До Опа, опарелигия, да колиш молещи се бабички в храм. И това не е инцидент.Това е умишлено. превземе се Европа. Не сте ли умни...
295
7
 
4
 
! Отговори
Опа, опа преди 3 години
До АнонименОт юдейството първо се откъсва християнството а от християнството се откъсва исляма. Юдаизма е в основата и на християнството и на исляма. Капиш ...
294
2
 
14
 
! Отговори
БС преди 3 години
Чудя се защо не върнат гилотината, така са успяли да се справят с проблеми едно време.
293
3
 
19
 
! Отговори
Европейците не са преди 3 години
В ред. Толерантност към било и небило. Мислят си, че ще превъзпитат някой. Никакво пускане в Европа -това е решението. Да си внасят китайци , ако им трябват работещи. Будистката религия е като християнската, залага се повече на духовното.
292
3
 
24
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Отдавна го няма Тодор Живков, да ги научи Французите как се прави "Възродителен процес"...
291
0
 
10
 
! Отговори
мак преди 3 години
Ответен удар, а колко още ще има?
290
1
 
26
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Какво ли мисли Ердоган по въпроса? Не е ли време фанатика да се изкаже ? Кога най-после ще изкаже съболезнования за жертвите на Ислямския тероризъм ? Или за него това е нормално, да се колят хора във църкви !
289
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСвети Тиврелий е защитник на християснтвото и покровител на Европа. Това име му е дала Римокатолическата Църква. Той помага на Визанития да отблъсне нахлуващите араби по неговото си време. В България е по-известен под името хан Тервел. Става дума за една и съща историческа личност, която "победителите" са решили да откъснат от корените му. Но можеше и да е много по зле. Можеше да бъде покровител на славяните или нещо още по нелепо...
288
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТЕРВЕЛ......и че не стигна до края и завършека си
287
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мислете франсетата за толкова слаби... те са злобнички ;)Тихо ще изпратят главорезите от Френския чуждестранен легион и ще накажат родовете на убийците, това им е редовният номер.И имат право.Но нищо няма да чуе света, а това не е добре...
286
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каквото си направиш сам и дяволът не може да ти го направи - навремето кан Тервел спаси европа от мюслитата, ама сега европците сами си ги поканиха и тепърва ще им сърбат попарата-ние дълги години също бяхме буфер между европа и ориентаПосяха вятър - бурята предстои
285
3
 
14
 
! Отговори
Помашки мелез преди 3 години
Казвах ви, че НЕ трябва да ни допускат в Европа.
284
0
 
21
 
! Отговори
баба ви Меркел преди 3 години
сега да попитам всички евролиберални *** там Огнян Минчев,Са-шо Ба-лона и други .Вие преди няколко години мислили ли сте ,че във Франция ще режат повече глави от Кабул.Кой докара тези о-р-ди в Европа ,с какво цел и за кого е изгодно?Путин ли е виновен ,чи режат глави в Париж.Кай смъкна Хюсеин,Кадафи ,кой създаде Ислямска държава.Размърдайте си полираните от медийната помия мозъчета и започнете да мислите иначе нищо добро не ви чака.Путин виновен за всичко нали?
283
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
старците са умрели от ковид преди да им изтече всичката кръвчица. всичко друго е фейк нюз.
282
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българия отдавна няма батко. има колония чиято земя трябва да се освободи от скотовците