Toyota изтегля още 2,66 млн.коли заради проблем с горивните помпи

Решението на японския производител ще засегне 42 модела
29 окт 2020 12:22, Красимир Ангелов
10
Toyota изтегля още 2,66 млн.коли заради проблем с горивните помпи
Снимка: БГНЕС

Toyota Motor изтегля от пазара около 2,66 млн. превозни средства поради потенциален дефект в горивните помпи, които може да доведат до загуба на мощност и да увеличат риска от катастрофи, пише Bloomberg TV Bulgaria. Така общият брой на изтеглените в световен мащаб превозни средства с марка Toyota и Lexus достига близо 5,84 милиона автомобила през тази година.

Решението на японския производител на автомобили ще засегне 42 модела, включително Camry, обяви говорителят на Toyota Шино Ямада.

Изтеглянето обхваща около 1,67 милиона автомобила в Северна Америка, 400 000 в Китай и 210 000 в Япония, наред с други пазари, казва още Ямада. От Toyota заявиха в сряда, че 1,52 милиона автомобила ще трябва да бъдат изтеглени само в САЩ, което води до общо 3,34 милиона превозни средства.

Toyota започна разследването на проблема, който засяга редица автомобили, спортни превозни средства и камиони, през юни 2019 г., след като клиентите се оплакаха от проблеми, сред които загуба на мощност при шофиране с ниска скорост, особено пори по-високи температури в южните части на САЩ

Горивните помпи са произведени от доставчика Denso Corp., който в четвъртък отчете финансови резултати, които се разминаха с очакванията на анализаторите.

Toyota, Honda Motor и Subaru са изправени пред съдебни дела, свързани с произведените от Denso горивни помпи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само който не произвежда никаква техника, той не греши. Тойота/Лексус са и ще си останат най-качествените и надеждни автомобили на пазара в момента.
9
2
 
3
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Тойота си изтегля моделите, най-големият им конкурент VW в такива случаи просто наглася софтуера, и то още преди да са излезли от завода.
8
5
 
1
 
! Отговори
Kuro Tores преди 3 години
Колкото и странно да звучи Мазда доста напреднаха напоследък(след2012г след раздялата с ФОРД) колите са им доста надеждни (бензиновите модели) !
7
3
 
4
 
! Отговори
ЛоШо преди 3 години
Голяма работа станало... Постоянно се правят кампании и се подменят части за "евентуален дефект" при всички авто производители без изключение. Дори на старата ми Тойота Корола, купена втора ръка от Германия, на 15та година получих писмо от Тойота за смяна на преден еърбаг. Без значение колата дали е в гаранция или не тези неща си ги поемат авто производителите
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лада,москвич нямаха такива проблеми!!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко издънка.
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тойота ще се оправят ,но руските лади не.
3
3
 
15
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Ей заради такива незнайни дефекти не искам да си купувам нова кола, по-добре стара и изпитана :):):)
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Само РеноКакво те притеснява?
1
14
 
10
 
! Отговори
Само Рено преди 3 години
Японско качество баце