Без коли на бензин и дизел в Япония от 2035 г.

Правителството с по-строги правила за вътрешния пазар
3 дек 2020 18:20, Петя Славова
20
Без коли на бензин и дизел в Япония от 2035 г.
Снимка: БГНЕС

Правителството на Япония възнамерява до 2035 г. да въведе по-строги правила за регулиране на вътрешния автомобилен пазар, за да изключи от продажба бензиновите и дизеловите автомобили, съобщи БГНЕС, позовавайки се на телевизия NHK.

Според плановете на Министерството на икономиката, търговията и промишлеността, желаещите да си закупят нов автомобил ще могат да избират единствено между хибрид, електромобил и автомобил на водород.

Тези мерки са част от стратегията на Токио за нулево отделяне на въглероден диоксид и други парникови газове в атмосферата до 2050 г. Целите бяха обявени по-рано от премиера на Япония Йошихиде Суга.

В момента на японския автомобилен пазар се предлагат достатъчно много хибридни модели, които са елемент от производството на всички автомобилни производители. Електромобили за масово потребление засега се произвеждат в ограничено количество.

Водещият автомобилен концерн „Тойота Мотор“ за момента не произвежда електрически автомобили, но предлага различни варианти с хибридни и водородни двигатели. Компанията вече обяви плановете си до 2025 г. да изтегли от вътрешния пазар колите си, които работят само на бензин и дизел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Япония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най - евтиния начин да произведеш водород е от природен газ. Остатъчните продукти се използват безодпадно в химическата индустрия, което правиидеята доста привлекателна икономически. Японците ще си плащат на руснаците повече от сега май. Вероятно до 10 години ще има и японски поток... Или ще купуват сгъстен от САЩ на тройни цени. Но те са богати, на тях това не им пречи.
17
1
 
3
 
! Отговори
.. преди 3 години
тия па..искам 10 годишен мерц или бмв да си го карам 2 дни и да го ремонтирам 10 и да съм номер 1 в стОденЦки граТ
16
2
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Това е с цел да ограничат селяните(японските са по-културни) . За междуградски превози имат бързи влакове , което за разлика от тука е със скорост .Алтернативи бол самолети,лодки като се има впредвид че са островна държава и тук таме някой друг хеликоптер.Не ги мисли дръпнатите те и роботи имат.Ние пък имаме трошки на по 20+ години , коне в градовете с каруци , движещ се музеен експонат наречен БДЖ и 2 летища, както и има няма 5 хеликоптера,които представи си не са цивилни.Прогрес..
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е и ние да се включим като разработим кола на дърва и въглища!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, това е смешно, хибридите отделят газове. 2035г пазара ще е изхвърлил двг от употребя. Тоя закон е лобистки да създаде комфорт на тойота
13
2
 
6
 
! Отговори
Оня с коня преди 3 години
Продва кон - 40 хил. евро, подарък четири лети подкови!
12
12
 
6
 
! Отговори
фен преди 3 години
Ей така се прави! а ние тука ще гъзареем с 10 годишните трошки дизели, които цял свят е изхвърлил от употреба. Боко таман ще е направил ремонта на тунела на Хемус Японците ще са измислили колите да се движат над земята
11
3
 
16
 
! Отговори
Тошо Африкански преди 3 години
Електромобилите са маркетингов трик, не случайно от Тойота залагат най-вече на водородните клетки.
10
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като спре тока какво ще правят? Вие представяте ли си ако целият транспорт стане електрически и да се случи природно бедствие да няма ток седмици наред? Всичко ще блокира! Цялата икономика спира, няма доставки на храна и стоки, хората не могат да мръднат от домовете си. Няма да могат дори да си ремонтират нищо. Ще трябва някой отвън да ги спасява. Ами това полиция, пожарна, линейки, армия...? Наистина ли вярвате че ще изоставят ДВГ? Никога няма да стане!
9
7
 
14
 
! Отговори
Само приказки преди 3 години
Електрическите коли с батерии са измама и няма да заменят напълно двигателя с вътрешно горене. Имат прекалено много проблеми които не могат да бъдат решени по никакъв начин.Стават само за градски коли. Да се превозваш в рамките на града. Но за извънградски и дълги пътувания е голяма мъка. Просто нямаш тази свобода и сигурност която ти дава двигателят с вътрешно горене. Постоянно трябва да планираш къде ще зареждаш, и да пресмяташ да не останеш някъде насред нещото далеч от зарядна станция.
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има един с такава кола електрокар виси с часове на Кауфланд да я зарежда питах го как е доволен ли е вика само градско я карам на дълъг път абсурд 480 км и даваха като нова с едно зареждане реално изкарва 350 км а с годините си пада пробега и не знам а цената и никак не е малка не е за джоба на обикновен български гражданин
7
3
 
6
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
"Правителството на Япония възнамерява до 2035г."Има голяма разлика от "без" до 2035.Ама нали трябва да вкарате интрига , да има за какво да се хване простият читател...
6
3
 
9
 
! Отговори
океан преди 3 години
Не коли ще са им нужни след 35та год. а лодки и корабчета.
5
3
 
10
 
! Отговори
kirov преди 3 години
Ние тук можем да се върнем за транспорт към магаретата и катърите.Ще ударим в земята всички - от Япония до Скандинавия.ПремиерО нали съветваше всички да ставаме овчари, сега някой да му подхвърли тази идея, той е схватлив, и ето ти най-еко транспорт в ЕС.Вместо на Тойота и той може да се качи на една каруца теглена от две магарета. А тези от НСО ще припкат около него на катъри.И всичко това на живо по Севда ТВ във Фейсбук.Ще избие всички рейтинги по гледаемост. Като Той обича.
4
3
 
11
 
! Отговори
Нов внос преди 3 години
Както и до сега, всички *** стари дизели втора, трета и четвърта употреба, ще се карат тук, докато се разпаднат по пътя.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1По-скоро на безжично предавана на електричество. Така и така трябва да складираш батерия и водород ... работат е, че сме на поне 50 години от добр аимплементация :/
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой карал, карал. Тва е.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На водород е бъдещето.