Подарък като за Коледа! 80-годишен си купи 80-ото Porsche в живота

Колекционерът е верен на марката от 1972 година
Обновена: 24 дек 2020 21:55 | 24 дек 2020 21:45, Красимир Ангелов
93
Подарък като за Коледа! 80-годишен си купи 80-ото Porsche в живота
Снимка: БГНЕС

Отокар Дж. от Виена определено обожава Porsche: 80-годишният жител на Виена е купил първата си кола на германската марка през 1972 година  - жълто 911 Е. От тогава насам, гаражът му е пълен с различни представители на спортния бранд, което го принудило да построи отделна сграда, в която да съхранява нарастващата си колекция.

Най-новото попълнение в колекцията на австриеца е Boxster Spyder в прекрасен син цвят. Колата бе предадена на клиента във фабриката на Porsche в Цуфенхаузен, където производителят позволи на Отокар да е един от първите клиенти, които да поставят емблемата на капака сами.

Не за пръв път вманиаченият по спортните машини виенчани посещава фабриката на производителя на спортни коли. "За пръв път бях тук през 1977 година, където ме чакаше 911 Carrera 3.0". Днес, 43 години по-късно, Ото взима 80-тото Porsche в живота си.

Страстта на Отокар към марката започва на състезателната писта, където се изявявал като състезател. Настоящата му колекция включва 38 машини на Porsche, сред тях няколко състезателни и редки машини като 917, 910 с рядък 8-цилиндров двигател, 956, 904, 964 Cup, редкия всъдеход Jagdwagen и други. Сред 80-те машини, минали през ръцете на колекцонера има и 9 версии на Carrera RS.

В ежедневието си, австриецът изпозлва около 9 различни машини на Porsche, сред които 911R и Type 991 911 Speedster, а понякога и един от любимите си Type 981 Boxster Spyder. Ото се шегува, че има по една различна кола за всеки ден, а през уикенда може да си позволи да сменя по две.

С прекрасния си юбилей и рекордните 80 коли, историята на фенът на марката няма да приключи. Следващият проект е пътешествие по Панамериканския маршрут с Porsche Cayenne. След което планира да посрещне подобаващо още един юбилей: 50 години като клиент на Porsche, което ще стане през 2022 г.

Надникнете в гаража на заклетия фен на Porsche в следващата галерия:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: Porscheподарък
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаххаха дядката е луд. Най - смешни хора са поршерарите. Не случайно в БГ всеки ***, дето е гепил отнякъде дедесе си купува тази *** ...... Хората със стил и класа си купуват Ламборгини , Ферари , Мерцедес, Бугати.
67
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Предните 79 били боклуции и хич не му харесали...
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Принципа на Фединанд Порше:Искам да направим кола, която не може да се ползва като нормална кола, но всеки да иска да я притежава!
65
1
 
4
 
! Отговори
шофер преди 3 години
Дедката е номер едно! Браво и респект. Все пак човека разбира от коли а не от източни или пицарски талиги. Едно е да се кефиш с ГеТеЕрЕс 2 или Спайдър, или АМГ, Мпайет, ЕрЕс куаттро, ГеТеИ, ЕсТе, Косуърд или Инсигния а друго е да бригаш селика, ГеТеЕр или Джук с купета направено от станиол и крепещи се единствено и само на германската боя. Браво още веднъж!
64
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Дядка, да си жив и здрав и да возиш много 18 годишни мадами в него!
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да му е честито и със здраве да си го кара.
62
3
 
28
 
! Отговори
Членн преди 3 години
Нещастни завистници! Щом има пари да купи 80 поршета значи има акъл а не като вас да е ***!
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то затва хората имат различни страсти.
60
10
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Всеки луд с номера си. И защо са му ? И да ми ги подаряват не ги ща - не обичам нито да карам нито я разбирам тази страст. Но пожелавам на всички Весела Коледа и най-важното Живи, Здрави и Усмихнати.!
59
7
 
5
 
! Отговори
Lol преди 3 години
Не е важно колко мерцедеса имаш в гаража, а в главата да си мерцедес :). Не е нужно всички да сме бедни или богатите да хранят бедните, но е важно всички да сме честни и смирени, защото живота е един миг... Весела Коледа!
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пък аз пълня 8-мото чекмедже
57
6
 
6
 
! Отговори
Avraham Rabinski преди 3 години
Хаха оня говори за Япония и Китай.Никога не съм искал да ходя там.Това са две държави на мафията.Първата на Якудзата вторята на КKП най-бруталната мафия в Света.
56
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекя е п.ч.Това са си негови пари и може да си купува с тях каквото иска.Тва че някой е беден не означава че богатият трябва да го храни.
55
3
 
10
 
! Отговори
Гайтански преди 3 години
И яз съм така ама на Бугати.Купух първото през 2005-та с парите на оскотеоия бъшгарин и сега Широн ме чака.А българите все едни такива бедни ама ще плащат къде че одат кат са будали.
54
2
 
28
 
! Отговори
Ааа преди 3 години
А ганята си купи 80то шише ракия за тоя месец!
53
20
 
10
 
! Отговори
Радо преди 3 години
80 годишен изкукал напикан старец в Порше за 200 бона. Баси гледката... Бесела Коледа на всички!
52
7
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 59Аз съм програмирал игри на Applesoft BASIC още като малко дете на Правец 16 :))) Пръв си прекарах след серия договорки ISDN от пощата в Пловдив и започнах да излъчвам софт порно, а WEB камери тогава нямаше никъде, но намерих. Направих десетки хиляди долари. Отидох в Перу и станах мултимилионер....И ти как мислиш, че мнението на някакъв беден анониmnik ще ми повлияе? :))) За един приятел питам
51
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взел е първото на 37, което е добре обикновено си взимат първото на 50. Кола за дъртаци, то и като се усетиш как парите ти отиват към гроба и почваш.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човече, същото важи и за теб. Дори не мога да повярвам, че си толкова нагъл екземпляр да говориш за интернет едно време. Хубаво си беше, да. Нямаше такива професори по всички теми и въпроси, какъвто го играеш ти. Бъди здрав, и по-малко кoмплeкcap
49
9
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До супер еДа ти имам ценностната система. Да се чудиш по цял ден как да се наядеш....тц-тц-тц. Еееееех, какво хубаво си беше едно време, когато достъп до компютрите имаха само специалисти и професионалисти, а не като сега, всякаква дeбилнa гмеж